Egis Körmend - Atomerőmű SE

Körmend - Megszólalt Teo Cizmic is.
 
 
 
 
 

Egis Körmend - Atomerőmű SE

Körmend - Megszólalt Teo Cizmic is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Érdekes meccsre van kilátás a 10. forduló záró mérkőzésén, vasárnap este. Tegnap robbant a bomba, miszerint lemondott posztjáról Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője, aki a Paks ellen utoljára készíti fel a piros-feketéket. A vasiak a nemzetközi kupával együtt legutóbbi négy mérkőzésüket elveszítették, minden bizonnyal győzelemmel búcsúznának a horvát szakembertől. Ehhez persze a vendégeknek is lesz egy-két szavuk.

Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője: A döntésem hátteréről nem szeretnék nyilatkozni, kizárólag a holnapi meccsről. Kétségtelen, hogy most egy nehéz és furcsa szituációban vagyunk, de nem szabad, hogy ez befolyásoljon bármit is. Természetesen szeretnénk javítani a három vereségünk után. Nagy örömömre szolgál, hogy hosszú idő után végre ismét teljes kerettel tudtunk edzeni, és úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok. Hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható a Paks ellen. Ellenfelünk gyors, agresszív támadójátékot erőltet, sok dobással. Meglátszik a csapaton a litván edző keze munkája. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, okosan és fegyelmezetten kell kosárlabdáznunk, és fontos, hogy megbecsüljük a labdát. Számítok a szurkolóink segítségére is.

Gediminas Petrauskas, a Paks vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok, és számunkra mindig a következő meccs a legfontosabb, ezért a Körmend elleni ütközetre is úgy tekintünk, mint a szezon legfontosabb összecsapására. Az ellenfelünk az elmúlt három meccsén szenvedett idegenben, ezért most biztosan megpróbálnak visszatérni a győzelem ösvényére, ráadásul a hazai közönségük előtt jóval erősebbek. Mi folyamatosan próbálunk előrelépni és fejlődni. Majd meglátjuk, hogyan alakul a mérkőzés, de az biztos, hogy harcolni és küzdeni fogunk. Sömeneken kívül mindenkire számíthatok.

Kimászhat a gödörből a Körmend

A mérkőzés esélyeit a BB1.hu szakértője, Báder Márton, korábbi 4-szeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott kosárlabdázó elemezte:

- A Paks jóval gyengébben kezdte a szezont, mint ahogy azt elvárták tőlük, vagy akár maguktól, de az utóbbi hetekben összekapták magukat és jobban játszanak. Biztosan folyamatosan fejlődnek, ám nem érzem, hogy mi az ő szintjük, és melyik az igazi arcuk. A Körmendről kijelenthetjük, hogy kisebb gödörbe került. Közhely, de ezer éve beszélünk arról, hogy mennyit ad a játékosoknak és a szurkolóknak, amikor egy magyar csapat elindult egy nemzetközi kupában. Ha viszont a negatív oldalát nézzük, akkor ezáltal lesznek olyan fizikai és mentális fáradtság okán előjövő holtpontok, vagy gödörbe kerülések, amik most jellemzik a Körmendet. Azt gondolom, hogy ez teljesen normális. A Körmend egyébként sem forgat túl sok embert, és a rövid rotációnak a magyar bajnokságban is lehet hátránya. A hazai mérkőzésen a körmendiek biztosan ki akarnak mászni a gödörből, és erre reális esélyük is van. A három vereség ellenére abszolút a Körmend ennek a meccsnek az esélyese. A körmendi szurkolók bizonyára nagyon szeretnék, hogy ismét nyerjen a gárda, bár a körmendi drukkerek mindig így is-úgy is a csapat mellett állnak, amiért le a kalappal előttük. Az esélyeket százalékban 70-30-ra mondanám a Körmend javára.

 
 

 

 
 • 9991234dsl2016december11.17:07ÚjVálasz

  A Körmend egy kiváló edzőt és embert vesztett!!!!!

   
 • 8kendeffy2016december11.16:32ÚjVálasz

  Bebes István:

  Tisztelt MTE Szurkolók!
  A pénteki napon sajnálattal értesültem arról, hogy Teo Cizmic lemondott a csapat vezetőedzői posztjáról. A bejelentés azért is váratlan és érthetetlen, mert korábban semmi jel nem utalt arra, hogy a mester ne érezné jól magát a csapatnál. Az eredmények is rendben voltak, hiszen az utóbbi idők gyengébb formája ellenére is csapatunk a harmadik helyen áll tabellán, a nemzetközi porondon pedig kiharcoltuk a következő körben való szereplést.
  A kiváló kezdés után mondhatni, hogy törvényszerű volt a visszaesés, hiszen a kétfrontos helytállás rengeteg energiát kivett a csapatból. Nem hiszem ugyanakkor, hogy ne sikerült volna kilábalnunk közösen, abból a kisebb hullámvölgyből, amibe kerültünk. Volt már erre példa korábban is, nem is kell sokáig visszamennünk az időben, elég csak, ha a tavalyi szezonra gondolunk.
  Teoval hosszú távra tervezett a klub, hiszen mind szakmailag, mind pedig emberileg egy kiváló trénert ismerhettünk meg a személyében. Ezért is különösen fájó a döntése, ezért is ért mindenkit váratlanul a pénteki bejelentés. Az elmúlt napokban mindenki próbálta maradásra bírni, igyekeztünk minden követ megmozgatni, Ő azonban hajthatatlan volt. A döntését ezért tiszteletben kell tartanunk, és, ha nehéz szívvel is, de el kell fogadnunk. Nélküle kell tovább mennünk a megkezdett úton, és nélküle kell visszatalálnia a csapatnak a szezon eleji formájához. Ehhez azonban szükség van arra az összefogásra, ami az utóbbi években jellemezte a klubot. A körmendi kosárlabda ugyanis soha nem egy emberről, hanem egy közösségről szólt. Egy olyan közösségről, ami csak akkor lehet sikeres, ha a tagjai egy irányba húznak. Hosszú évek után most végre minden feltétel adott ahhoz, hogy egy stabil gazdasági alapokon nyugvó klubot működtessünk. Habár a jövőt illetően is körvonalazódnak már a lehetőségek, még rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy az elkövetkezendő években is biztonságban és sikeresen működhessen a körmendi kosárlabda. Ehhez azonban mindenkire szükség van. Szükség van a játékosokra, a szakmai stábra, a szponzorokra és minden szurkolóra, akinek fontos a csapatunk jövője.
  Természetes, ha egy ilyen bejelentés után sokan dühösek, hiszen a szurkoló attól szurkoló, hogy aggódik a szeretett csapatáért. Ugyanakkor arra kérnék mindenkit, hogy a bűnbakképzés helyett álljunk a csapat mellé, és közösen fordítsuk meg azt a rossz szériát, amibe néhány hete kerültünk! Folytassuk azt az építkezést, amit közösen kezdtünk el, ma este pedig szurkoljuk ki a győzelmet az ASE ellen, és búcsúzzunk el Cizmic mestertől méltó módon!
  Hajrá Körmend, hajrá körmendi kosárlabda! Köszönjük Teo!

   
 • 7ferrro2016december11.15:46ÚjVálasz
  Idézet: pityesz
  A realitás sajnos tutti 1-es. Azért hajrá ASEEEEE!!!!!! Cizmic lemondása engem is (gondolom nem én vagyok az egyetlen) meglepett. Valaki tud valamit az okokról?
  ...

  Nem tuti.Van esélyetek nyerni.A hazai szerintem a meglepetés.

   
 • 6raptor2016december11.14:47ÚjVálasz

  Vajon a legnagyobb embernek nem kéne most is megszólalnia, mint ahogy tette ezt mindig a sikerek mellékvizein??!!

  Esetleg szakmai igazgató "úr"??

   
 • 5MTE19802016december11.14:06ÚjVálasz

  Teoooo Csizmics! Teoooo csizmics! Teoooo Csizmics!

   
 • 4pityesz2016december11.08:21ÚjVálasz

  A realitás sajnos tutti 1-es. Azért hajrá ASEEEEE!!!!!! Cizmic lemondása engem is (gondolom nem én vagyok az egyetlen) meglepett. Valaki tud valamit az okokról?

   
 • Holnap egy teljesen más hangulatú meccs lesz, mint eddig... Remélem a szurkolók összefogása meggyőzik őt, lehet hülyeség, de reménykedem benne. Amelyik játékos nem áll be a sorba, takarodjon innen és ne Teot buktassák! Azért álljon már meg a menet, ki dirigál, edző vagy a játékos??
  MARADJ TEO!!! MTE!

   
 • 2mindigittvagyunk2016december10.21:16ÚjVálasz

  MTE!
  TEO!

   
 • 1MTE19802016december10.20:51ÚjVálasz

  Mindent bele fiúk! Búcsúzunk méltóan Teotól. Aztán majd meglátjuk hogy hogyan tovább.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!