Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár

Szeged - Ingyen tekinthetik meg a nézők az év utolsó szegedi bajnokiját, Lazics szerint a Szedeáknak száz százaléknál is többet kell nyújtania.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár

Szeged - Ingyen tekinthetik meg a nézők az év utolsó szegedi bajnokiját, Lazics szerint a Szedeáknak száz százaléknál is többet kell nyújtania.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 2016-os év utolsó szegedi bajnoki mérkőzésén a Szedeák vezetősége azzal köszöni meg a hazai szurkolók egész éves támogatását, hogy ingyen engedi be őket a listavezető Alba Fehérvár elleni meccsre, sőt, a szurkolók egy pohár forró csokit is kapnak a meccs mellé. Nikola Lazics csapata jól szerepel ősszel, hazai pályán mindenkire veszélyes, az Alba célja viszont, hogy egy győzelemmel tovább növelje előnyét a riválisok előtt a táblázat élén.

Nikola Lazics, a Natirtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: - Az Alba teljesen megérdemelten vezeti a bajnokságot, nagyon jó csapatról van szó, egészen kiváló, tapasztalt edzővel a kispadon. Eddig a magyar bajnokságban és Európában is jó játékot mutatott ellenfelünk, és aligha lehet vitatni, hogy eddig ebben a szezonban a legjobb formát futja a honi együttesek közül, és az aranyérem egyik nagy várományosa. Kiváló kerettel dolgozhatnak, kollégám, Dzunics Braniszláv pedig egy nagyszerű mester, aki megmutatta, hogy egyszerre két fronton is lehet szép eredményeket elérni. Sokkal esélyesebbek a fehérváriak a szombati meccsen, de mi teher nélkül játszhatunk. Ha jó eredményt akarunk elérni, akkor biztos, hogy száz százaléknál is többet kell nyújtanunk, ami komoly kihívás mindenki számára, megláthatjuk, hogy hol is tartunk ebben a pillanatban. Megpróbáljuk szívvel-lélekkel kosárlabdázva a legjobbunkat nyújtani, és ha talán az Alba nem tudja hozni a saját szintjét, akkor megragadhatjuk az esélyt, persze elsősorban reálisnak kell maradjunk. (Forrás: szegedma.hu)

Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: - Idegenben játszunk egy olyan csapat ellen, amelyik kifejezetten jól szerepel az idén. Ahogyan mindig, most sem számítok könnyű meccsre. A Szeged céltudatos, kemény, határozott csapat, látszik rajta az edzője személyisége és munkája. Sokszor elmondtam, nem szeretném ismételni magam: minden mérkőzés fontos. Nem ebben a szakaszban dől el a bajnokság, de minden egyes újabb győzelem segíthet a későbbiekben a céljaink elérésében. Ahhoz, hogy Szegeden is nyerni tudjunk, biztos, hogy nagyon jó teljesítmény kell mindegyik játékostól.

Az Alba az esélyes, de nem árt vigyáznia

A találkozó prognózisát Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző adta a BB1-nek.

– Érdekes meccs lesz. Úgy gondolom, az Alba jelenleg nagyon erős, jó magyar maggal és jó légiósokkal. A Szeged viszont hazai pályán egészen jól szerepel. Az Albának erősebb a játékosállománya és papíron ők az esélyesek, de a meccset a pályán játsszák, a Szedeák pedig okozott már meglepetéseket. Ha a fehérváriak a megfelelő motivációval és koncentrációval játszanak, akkor nyernek, de ha úgy mennek fel, hogy biztosan meglesz a meccs, érheti őket kellemetlen meglepetés. A nemzetközi kupasorozat közben több csapat is botlott a magyar bajnokikon, de most szünet van a sorozatban, az Albának volt ideje felkészülni a Szegedből. Őket tartom esélyesebbnek, de a hazaiak győzelme sem kizárt. Ellentétes stílusú csapatok küzdelme lesz: hogy a két stílus közül melyik dominál, azt a védekezés minősége határozza meg. Ha egy úgymond kontrollált kosárlabdát játszó csapat játszik egy gyorsabb játékot próbáló ellenféllel, akkor megfelelő ritmusban játszva csökkentheti a másik csapat játékának ritmusát, erre kell törekednie a Szedeáknak. De a tendencia mostanában egyértelműen a fizikum és a gyorsaság felé viszi a kosárlabdát.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!