Védekezésben keményebbnek kell lennie a Vasasnak

Budapest/Zalaegerszeg – Julian Norfleet örült, hogy sikerült az előtte adódó üres helyzetekkel élnie.
 
 
 
 
 

Védekezésben keményebbnek kell lennie a Vasasnak

Budapest/Zalaegerszeg – Julian Norfleet örült, hogy sikerült az előtte adódó üres helyzetekkel élnie.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedden este parázs mérkőzést játszott egymással a Vasas Budapest és a Zalakerámia ZTE KK csapata. A találkozót végül az esélyesebb zalaiak nyerték, köszönhetően az előrelépő Julian Norfleet játékának, aki 27/18-as pontmutatóval zárt. Az amerikai hátvéd alig hibázott távolról, ami kritikus pillanatokban végleg leszakította a kapaszkodó budapestieket.

– Attól csapat a csapat, hogy valaki mindig előlép a játékosok közül – mondta Norfleet a lefújást követően. – Ezen a mérkőzésen úgy alakult, hogy a társak nekem dolgoztak ki több üres helyzetet is, nekem pedig szerencsére sikerült élnem velük.

A Vasas játékosai közül Horváth Ákos volt az egyik, aki kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő. A rutinos hátvéd többször is kulcsszituációban betalálva próbálta meccsben tartani csapatát, de a végén ez is kevésnek bizonyult a jól játszó ZTE ellen.

– Sajnos gyakorlatilag végig csak futottunk az eredmény után – értékelte Horváth a találkozót. – Öt pontra sikerült maximum megközelíteni őket, mert mindig akadt részükről valaki, aki hozzá tudott tenni. Kiemelném az extra passzjátékukat, mert mindig sikerült üres embereket találniuk. Norfleet jó százalékkal dobta be a helyzeteit. Ez egyébként jellemző az egész ZTE-re, hogy sok passzal és külső dobásokra építve játszanak. Amikor a védekezésünkön tudtunk egy kicsit keményíteni, akkor sikerült szép dolgokat is csinálnunk, de ezen még mindenképpen dolgoznunk kell a jövőben.

 
 

 

 
  • 1bossy2016december09.09:35ÚjVálasz

    Még mindig nem értem anno miért küldték el Ákost Szolnokról, mikor az egész Adria Ligában talán a legjobban, 50 százalék körüli mutatóval szórta akkor a triplákat.De ugye a bölcs szakvezetésnek nem kellett....

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!