Zalakerámia ZTE KK - Falco KC Szombathely

Zalaegerszeg - Bencze győzelemmel ünnepelné a gyermekáldást, Szekulovics számíthat új centerére is.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - Falco KC Szombathely

Zalaegerszeg - Bencze győzelemmel ünnepelné a gyermekáldást, Szekulovics számíthat új centerére is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Pénteken este újabb szomszédvári rangadóra kerül sor: a 4 győzelemmel és 3 vereséggel álló ZTE fogadja a 4-4-es mutatóval rendelkező Falcót. A vendégeknél új center debütálhat, miután a 212 centi magas szerb Ivan Zsigeranovics tegnap este megérkezett, és a játékengedélye is rendben van. Külön pikantériája lehet a pénteki összecsapásnak, hogy Darrin Govens első tétmeccsét játssza a ZTE ellen, amióta a nyáron elhagyta a kék-fehéreket.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Ez mindig presztízsmeccs, de szakmailag ugyanúgy tekintünk rá, mint a többi mérkőzésre. Elsősorban a pillanatnyi forma fog dönteni. Nem téveszt meg minket, hogy a Falco idegenben nem nyert meccset, mert jó csapat, amelyik jó formában van és egy új centert is igazolt. De ha abba a mederbe tudjuk terelni a meccset, amibe szeretnénk, akkor nyerhetünk. Ez elsősorban a megfelelő védekezést jelenti. A Falco idegenben is képes nyolcvan pontot vagy többet dobni, ezt meg kell akadályoznunk. A hátvédjeik mindenben jók, a bontásaik is nagyon jók. Mi sem játszottunk rosszul az elmúlt meccseken, a Kaposvár ellenit is ide sorolom, a ritkán látható végjáték ellenére. A játékunk megvan, többször dobtunk extrán, a Pécs ellen a második negyedtől irányítottuk a mérkőzést és bírtuk a végét is. Ha végig élesek tudunk maradni, a Falco elleni meccs is meglehet. Bízom benne, hogy a csapat megajándékoz egy győzelemmel a gyermekem születése alkalmából.

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője: Nagyon szoros a program, a Körmend elleni derbi után három nappal a ZTE ellen megint egy óriási rangadó vár ránk. Biztos, hogy játékosaim egy kicsit elfáradtak, de megpróbáljuk regenerálni a csapatot. A keddi győzelem után rengeteg pozitív energia szabadult fel a társaságban, remélem, hogy meg tudjuk ismételni a Körmend ellen nyújtott játékunkat. Ha sikerül olyan jól védekezünk, akkor biztos vagyok benne, hogy nyerni is tudunk. Szerintem ellenfelünk két legjobbja Ubilla és Szabó, ha mindketten jól játszanak, akkor nehéz megállítani a ZTE-t. Persze hiba lenne megfeledkezni a többi használható magyar játékosról, Mohácsiról, Kerpel-Froniusról, vagy éppen Benkéről. Utóbbit különösen jól ismerem, fiatal, tehetséges kosaras, Kaposváron volt is a játékosom. Tegnap este megérkezett hozzánk új centerünk, Zsigeranovics, vele úgy gondolom, hogy kicsit erősebbek vagyunk ötös poszton, mint a ZTE. Persze most még teljesen új számára a csapat, a társak és a figurák, kevés ideje volt a beilleszkedésre, de biztos, hogy pályára fogom küldeni, és abban is biztos vagyok, hogy hasznunkra lesz. Simon Kristóf teljesen meggyógyult, így Bognárt leszámítva teljes lesz a keretünk.

"Irigylem azokat, akik kint lesznek a mérkőzésen"

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző latolgatta a BB1-nek:

- Igazi nagy rangadó lesz, szívesen megnézném én is, mert nagyon nagy meccs lesz. Parázs hangulatot és telt házat várok, irigylem azokat, akik kint lesznek élőben a mérkőzésen. Szerintem mindkét csapat felfelé ívelő ágban van, úgy néz ki, hogy a ZTE kezd stabilizálódni, de a Falco keddi győzelme is komoly fegyvertény volt. A szombathelyiek idegenben nem szoktak jól muzsikálni, de ezzel együtt nagyon szoros meccset várok, egy pikáns töltettel, hiszen a korábbi zetés Govens most az ellenfélnél játszik. Nem tudnám megmondani, hogy ki az esélyesebb, a pillanatnyi forma és egy-egy játékos extra teljesítménye – például lehet, hogy pont Govensé – dönthet. Egy biztos: a Falcóra ráférne egy idegenbeli siker, úgy gondolom, hogy nagyon fognak koncentrálni, de a ZTE-nek is kell a győzelem, mert elvesztegette a Kaposvár elleni meccsét, ami ritkán fordul elő. Kíváncsian várom, hogy sül el Zsigeranovics debütálása. Egy új játékos érkezése elég kétélű dolog, egyfajta szerencsejáték is. Az ellenfél még nem tud rá igazán felkészülni, de az is igaz, hogy ilyen rövid idő alatt még a saját csapatát sem ismeri meg. Az esetek többségében ilyenkor még egy játékos több zavart okoz, mint amekkora előnyt jelent. Nagy valószínűség szerint nem kezdőként fog játszani, inkább csak akkor, ha faultproblémába kerülnek a palánk alatt. Szerintem ezen a meccsen még nem nagyon tud előnyt kovácsolni belőle a Falco, de aztán ki tudja…

 
 

 

 
 • 21MTE19802016december02.17:30ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  T. szmuki7! hát igen is megtehetem,hogy hasonlítom Djordjehoz, Ivant, mert láttam sokat játszani itt Falco mezben ,is és tisztában vagyok hogy milyen kvalitású játékosunk volt!
  ...

  Ez az fiúk, kenjétek el a zalaiak szàját az idén már mi is elvertük őket, hadd tudják meg ki az úr a háznál. Hajrá Vas megye.

   
 • 20MARILLION2016december02.15:38ÚjVálasz

  T. szmuki7! hát igen is megtehetem,hogy hasonlítom Djordjehoz, Ivant, mert láttam sokat játszani itt Falco mezben ,is és tisztában vagyok hogy milyen kvalitású játékosunk volt! De Djordje sem mindjárt az első pár meccsén volt itt is a legjobb,csak szép fokozatosan,de hatásos tempóban épült bele a Falcoba! És lett az ellenfeleknek probléma,az ő kiiktatása! Így még Zegen sem várható el hogy 2 napja van itt Szombathelyen Zsigeránovics és ő lesz a legjobb,sőt! De hogy folyamatában mind több meccse lesz majd, úgy lesz rend vele a védő ill. támadó palánk alatt is! Viszont a meccs legnagyobb kulcskérdése Govens ha öt nem zavarja meg,hogy most mint ellenfél lesz ott akkor.....de 50-50% ról indul a rangadó és meglátjuk!

   
 • 19Baggio2016december02.15:10ÚjVálasz

  Kezünkben a sorsunk...ha úgy játszunk megközelítőleg mint kedden akkor nyerünk..ha nem akkor a szokásos idegenbeli fiaskó..rajtunk múlik,nem máson

   
 • 18C.Zvezda2016december02.14:59ÚjVálasz
  Idézet: craig
  látom csak úgy hasít az értelem a sok vasiból..Még nem is látták a husángot de már istenként tekintenek rá..
  ...

  Nem a husángra tekintünk Istenre, hanem Govensre. :)))

   
 • Idézet: kunka
  Ez eddig is nyílvánvaló volt. Mi is ugyanúgy utálnánk most őket, ha Beni mégis elfogadta volna a felkérést nyáron, és most ott pattogtatna a Falco helyett.
  ...

  Azért az picit más lenne, bár annak szerintem jelen helyzetben nincs realitása. Ott van viszont Pantelic tavaly, az egyik kedvenc légiósunk őket választotta helyettünk és mégsem sírt senki még hónapokkal is később, sőt örömmel fogadtuk az arénában. Majd este meglátjuk ez zalában hogyan megy.

   
 • 16kunka2016december02.14:09ÚjVálasz
  Idézet: mindigazetellenfujnak
  Inkább az a vicces amikor a legsötétebb akarja kioktatni a többieket. Először művelődj aztán majd utána. Belőled csak úgy árad a rosszindulatú irigység. Govens miatt van, világos de lépj tovább.
  ...

  Ez eddig is nyílvánvaló volt. Mi is ugyanúgy utálnánk most őket, ha Beni mégis elfogadta volna a felkérést nyáron, és most ott pattogtatna a Falco helyett.

   
 • Idézet: craig
  látom csak úgy hasít az értelem a sok vasiból..Még nem is látták a husángot de már istenként tekintenek rá..
  ...

  Inkább az a vicces amikor a legsötétebb akarja kioktatni a többieket. Először művelődj aztán majd utána. Belőled csak úgy árad a rosszindulatú irigység. Govens miatt van, világos de lépj tovább.

   
 • 14FrankyH2016december02.12:44ÚjVálasz
  Idézet: multicolor
  Baszkiéknak összejött a CSOK.:)
  ...

  Te is a saját testvéreid édesapja lehetsz....

   
 • 13craig2016december02.12:23ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Ennyire érdektelen már ez a szomszédvári rangadó is? Ebből is színházi előadás lesz?
  ...

  Merthogy?

   
 • 12ozymandias2016december02.11:58ÚjVálasz

  Ennyire érdektelen már ez a szomszédvári rangadó is? Ebből is színházi előadás lesz?

   
 • 11craig2016december02.10:53ÚjVálasz

  látom csak úgy hasít az értelem a sok vasiból..Még nem is látták a husángot de már istenként tekintenek rá..Vicc :D
  multicolor segédmunkás köpésére meg csak annyit:Neked sose jöjjön össze te nyomorék!Ha sikerült akkor meg csak sajnálni tudom a szegény gyereket,hogy ekkora iq harcos érzéketlen bunkó apja van.

   
 • 10C.Zvezda2016december02.08:19ÚjVálasz
  Idézet: haZTEfelveszed
  Mekkora poen... hulyegyerek
  ...

  Ez egy nagy poén volt!! :))))

  Ami nem vicc.. ma nyerünk.

  Hajrá Falco!!

   
 • 9mcrae652016december02.02:03ÚjVálasz
  Idézet: multicolor
  Baszkiéknak összejött a CSOK.:)
  ...

  :DDDDD

   
 • 8Barracuda192016december02.00:48ÚjVálasz

  Nem lepne meg, ha ez a meccs a hosszabításban dőlne el! ;-)

   
 • Idézet: szmuki7
  Hát perszeee, Ivan a nyerö... Pantelicshez véletlenul sem hasonlitsd...!!

  ...

  Nem a nyerő hanem a rettegett... : D

   
 • 6szmuki72016december01.23:16ÚjVálasz

  Hát perszeee, Ivan a nyerö... Pantelicshez véletlenul sem hasonlitsd...!!

   
 • 5MARILLION2016december01.20:51ÚjVálasz

  A Szerb torony daru,emlékeztet engem két volt régi és közelmúltbeli centerünkre! vagyis a kettőt összegyúrva. Az egyik volt Ljubisa Jovanovics,a másik Djordje Pantelics! Az előbbi jól pumpálta tolta be magát a tábla alá aztán jött a horog,vagy kisarkazás,utóbbi meg ezekből kevesebbet mutatott,de védekezésében meg extra volt! Ahogy láttam Ivánban ez a két fajta stílus össze van gyúrva!

   
 • 4haZTEfelveszed2016december01.20:50ÚjVálasz
  Idézet: multicolor
  Baszkiéknak összejött a CSOK.:)
  ...

  Mekkora poen... hulyegyerek

   
 • 3multicolor2016december01.20:44ÚjVálasz

  Baszkiéknak összejött a CSOK.:)

   
 • 2kunka2016december01.19:45ÚjVálasz

  Izgalmas meccs lesz :) Remélem adott lendületet a srácoknak a keddi meccs, és nem töketlenkedünk idegenben. Ivanra is nagyon kiváncsi vagyok, sok jót hallottam/olvastam róla.

   
 • 1tormassy2016december01.19:26ÚjVálasz

  Pedig bíztam benne,hogy a mackó nem játszik....

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!