Most nem szórakozta el a Zete

Zalaegerszeg - A Pécs ellen simán nyertek a végén is koncentráló Szabó Zsolték.
 
 
 
 
 

Most nem szórakozta el a Zete

Zalaegerszeg - A Pécs ellen simán nyertek a végén is koncentráló Szabó Zsolték.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Egy korábbról elhalasztott mérkőzésen fogadta a Zalakerámia ZTE KK a Pécs együttesét csütörtök este a Városi Sportcsarnokban. Legutóbb a pécsiek televíziós meccsen fektették simán kétvállra a MAFC együttesét, míg Bencze Tamás tanítványai komoly sokkot okoztak szurkolóiknak azzal, hogy az utolsó negyedben gyakorlatilag „lefagytak” a kaposváriak ellen. Mohácsi Mátéék azonban mindent meg szerettek volna tenni annak érdekében, hogy a hét elején születésnapját ünneplő mesterük ezúttal mosolygósabban hagyhassa el a csarnokot, valamint hogy szépszámú szurkolótáborukat is kárpótolják a vasárnapi botlásért.

Mindez nem ígérkezett könnyű feladatnak a kiegyensúlyozottan szereplő, szervezetten védekező pécsiek ellen, akik csapatként már négy alkalommal is győztesen hagyták el a parkettát idén. Drungilas és Sejfic vitték a prímet a pontszerzésben a meccs elején, 11-11-nél is az ő pontjaival érte utol ellenfelét a Pécs. Sőt, Supola triplája már a vezetésüket jelentette. Jól védekezett a baranyai gárda, a hazai közönség véleménye pedig nem egyszer nem egyezett a játékvezetői hármas ítéleteivel...Bíró Olivér triplájával már hattal vezettek a vendégek, amikor észbe kapott a ZTE. Mohácsi hármasával egy pontra zárkóztak a kék-fehérek.

Több lepattanót kért csapatától a kisszünetben Bencze Tamás, s csapata bele is húzott a 2. negyedben. Az eredményjelző meghibásodása miatt nehezebb volt követni a pontok alakulását, ám a hazaiak magukra találtak és Szabó egyre javuló játékával tíz pont közelire növelték előnyüket. A ZTE „Szöszijének” buzzer-beaterjével alakult ki az 51-43-as félidei eredmény.

Emanuel Ubilla első félidei 6 gólpassza mellé 12 pontot is feljegyezhettek a statisztikusok az első félidőben. A ZTE 2-es számú játékosa szerezte a 2. Játékrész első hármasát, ám a túloldalon Budimir sem volt rest, már harmadik tripláját hintette a negyed elején. Drungilasra gyorsan ráfújtak két faultot, érkezett Czinger, aki ezúttal is észrevétette magát: két lepattanója mellett egy blokkot is kiosztott és egy ziccert is helyére küldött. Már 15 ponttal is vezettek Mohácsiék, amikor fél percen belül két tripla is sokkolta a hazai publikumot. Megtorpant a ZTE, többekben felrémlett a vasárnapi rémálom, ám a pihenőből visszatérő Drungilas begyötört két kosarat, majd Kerpel-Fronius szerzett fontos hármast és máris megint tíz pont fölé nőtt a különbség. Ekkor már bejöttek a gyorsindítások is, így 15 pontos fórral kezdhették a zárónegyedet a hazaiak.

Ezúttal pedig nem bizonyult rossz ómennek a magabiztos vezetés: ugyan Drungilast igencsak aprította a 21-es mezben 21 pontig jutó Sejfic, a litván magasember fájós kézzel is bedobta a lehetőségeit. A meccs végén már végig a ZTE akarata érvényesült, s a 38-as VAL-ig jutó Ubilla – 23 pont, 9 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 9 assziszt -, valamint a hatalmasat küzdő, dupla-duplát szerző Szabó Zsolt vezetésével magabiztosan győzték le Csirke Ferenc csapatát. A Pécs magyarjai ezen az estén kissé halványabban játszottak, a ZTE pedig igazi csapat volt, s szinte végig kontrollálta a meccset. Folytatás az All Star-gálát követően a Falco elleni rangadón, december 2-án.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, a lelkünknek nagyon kellett ez a győzelem. Az elmúlt napokban próbáltunk rendet tenni a fejekben és kiemeltük, hogy végig meg kell tartani a koncentrációt. Nagyon szervezetten védekező csapatot győztünk le azzal, hogy csapatként játszottunk és megtaláltuk azokat az embereket a kulcsperiódusokban, akik jó döntéseket hoztak és be is tudtuk dobni a helyzeteinket. A védekezésünkben sok probléma volt az első félidőben, centerüktől rengeteg pontot kaptunk, nem sikerültek a váltások ebben a periódusban. Ezen változtattunk a szünet után és ezzel párhuzamosan gondjaink is csökkentek. Viszont ez egy nagyon-nagyon kemény meccs volt, végig ott motoszkált a fejekben a múltkori meccs, ezért is fontos lélektanilag ez a győzelem. Önbecsülésünk, valamint szurkolóink miatt is lényeges volt ez a siker.

Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője: Gratulálok a Zalaegerszegnek, a második negyed elég lyukasra sikerült sajnos, amikor 31 pontot kaptunk, ami nem fér bele a játékunkba, ha nyerni szeretnénk. Az elején, amikor 6-7 ponttal elmentünk, több játékosom is elhitte, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz – ez pedig megbosszulta magát. Sajnálom, hogy amikor a 3. játékrészben visszajöttünk 5-6 pontra, elkövettünk néhány buta hibát és így nem sikerült a fordítást. Amikor itt tíz pont fölé ment a ZTE, már esélyünk sem volt. A fő probléma az, hogy rengeteg támadólepattanót engedtünk nekik és bután védtük a pick and roll-okat, pedig megbeszéltük előre, mit kell tenni. 41%-al nem lehet győzni, pláne nem idegenben. Sok sikert kívánok a továbbiakban a ZTE-nek.

 
 

 

 
 • 37craig2016november26.21:06ÚjVálasz
  Idézet: Tobey
  Amúgy meg Gratulálok a ZTE-nek a győzelemhez !
  Természetesen a szurkolóknak is!

  kivétel a falufóbiásoknak....azoknak kívánok, hogy minden éjjel álmodjanak a KÖRMENDDEL :D
  ...

  Mindig is falusi csicska csapat marad a körmend.

   
 • 36antekirt2016november25.23:00ÚjVálasz

  Most nézem a meccs felvételét. Már tiszta, hogy mit jelent Farkas G. "játékvezető" nevében a "G".

   
 • 35Tobey2016november25.19:18ÚjVálasz

  Amúgy meg Gratulálok a ZTE-nek a győzelemhez !
  Természetesen a szurkolóknak is!

  kivétel a falufóbiásoknak....azoknak kívánok, hogy minden éjjel álmodjanak a KÖRMENDDEL :D

   
 • 34Tobey2016november25.19:16ÚjVálasz
  Idézet: craig
  Huu de nagy az arc a faluban!Jön még kutyára úthenger!!!
  ...

  Faluzáson meg a körmEND-ezésen kivül tudtok valamit ??

  Komolyan mondom: fizetek, csak találjatok már ki valami mást !

  ...arról nem beszélve, hogy milyen jó amikor a kis "falu" szo..atja a VILÁGVÁROS/METROPOLISZ
  zalaegerszeget! :D :D :D

   
 • 33hozso2016november25.15:58ÚjVálasz

  hááát lalyoska nem dicsekednék azzal hogy pesti vagy.mert bp nem más mint az elköltözött falusi tahók gyülekezete..ezt mindenki tudja.csak te nem.

   
 • 32csakazteale32016november25.15:54ÚjVálasz
  Idézet: hozso
  ezt a 3 idióta játékvezetöt/?!?/elküldeném újra tanfolyamra mert nem ismerik a szabályokat.amit megint műveltek az elképesztő!,,norfi,,-val nem tudom miért várnak ennyi ideig.felesleges.
  ...

  Egy ideje már figyelem a hozzászólásaidat, és eddig egy darab pozitív, biztató szó nem volt köztük. Nagyon rossz neked? Ha nem tetszik, ne nézd!

   
 • 31lalyoska2016november25.15:00ÚjVálasz
  Idézet: craig
  Huu de nagy az arc a faluban!Jön még kutyára úthenger!!!
  ...

  Kedves Craig!
  Budapestről írok, semmi közöm a Körmendhez!

   
 • 30hozso2016november25.14:08ÚjVálasz

  ezt a 3 idióta játékvezetöt/?!?/elküldeném újra tanfolyamra mert nem ismerik a szabályokat.amit megint műveltek az elképesztő!,,norfi,,-val nem tudom miért várnak ennyi ideig.felesleges.ezt a ,,cingi,, -őrületet nem értem a közönség részéről.akkor is igy őrjöngenek amikor a labdát kiveszik a kezéből mert olyan méla?

   
 • 29craig2016november25.12:51ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska


  Valóban, ennek a mérkőzésnek a színvonala igen-igen messze volt pl. a Körmend kupameccsének színvonalától.
  ...

  Huu de nagy az arc a faluban!Jön még kutyára úthenger!!!

   
 • 28lalyoska2016november25.12:39ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Rossz volt ezt a szenvedést nézni ,amit a két csapat erőlködött. Szabó extra kosarai döntöttek. A 4-3 ezektől a csapatoktól erőn felüli.
  ...

  Valóban, ennek a mérkőzésnek a színvonala igen-igen messze volt pl. a Körmend kupameccsének színvonalától. Az volt az érzésem, hogy egy pihent Körmend sajnos rongyá verné mind a ZTE-t, mind a Pécset.

   
 • 27craig2016november25.12:19ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Rossz volt ezt a szenvedést nézni ,amit a két csapat erőlködött. Szabó extra kosarai döntöttek. A 4-3 ezektől a csapatoktól erőn felüli.
  ...

  Jézusom..Még egy kosárguru.. :D

   
 • 26apollo722016november25.11:38ÚjVálasz
  Idézet: cibona5
  Nem mindig csak a pontokat kell nézni. Norfleet nem véletlenül játszott ennyit. Ma jól védekezett és nála "jó helyen" van a labda, vagyis nem adja el.
  ...

  Maximálisan egyetértek, én is így gondolom. :)

   
 • 25cibona52016november25.11:18ÚjVálasz
  Idézet: ozymandias
  Rossz volt ezt a szenvedést nézni ,amit a két csapat erőlködött. Szabó extra kosarai döntöttek. A 4-3 ezektől a csapatoktól erőn felüli.
  ...

  94 dobott pontnál nem igazán értelmezhető az erőlködés szó. Talán Benke volt az, akit néha elvitt a lendület és valóban erőlködött. És nem csak Szabó volt extra, hanem Ubilla is.

   
 • 24mcrae652016november25.10:49ÚjVálasz
  Idézet: kendeffy
  Polyák lelépett Marosvásárhelyről. Vajon nem ő megy Velkey helyére?
  ...

  Szerintem ő is Debrecenbe tart.

   
 • 23ozymandias2016november25.10:44ÚjVálasz

  Rossz volt ezt a szenvedést nézni ,amit a két csapat erőlködött. Szabó extra kosarai döntöttek. A 4-3 ezektől a csapatoktól erőn felüli.

   
 • 22cibona52016november25.10:35ÚjVálasz

  Nem mindig csak a pontokat kell nézni. Norfleet nem véletlenül játszott ennyit. Ma jól védekezett és nála "jó helyen" van a labda, vagyis nem adja el. Szerintem simán benne van 15-20 pont meccsenként, de tegnap nem nagyon dobott rá. Hozzáteszem, hogy a negyedik negyedben, amikor 10 alá jött a Pécs, akkor dobott 2 fontos kosarat. Mennyivel jobb Sejfics a Pécsben, aki az első negyedben szórta a pontokat, a második félidőben meg már lépni sem tudott.

   
 • 21oleg2016november25.07:56ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Nem volt szükség a fiatalokra, mindenki 20-25 percet játszott, Norfleet játszott a legtöbbet 33 percet. Tavaly Govens egész szezonban 35 percet átlagot.
  ...

  Pontok szépen megoszlanak ez nagyon jó, de a leggyengébb játékosunk (aki ráadásul légiós) van a legtöbbet a pályán.. nonszensz. Pontban idén több van a csapatban, de a védekezés 1/2 poszton 0!

   
 • 20heraklith19902016november25.07:16ÚjVálasz
  Idézet: oleg
  Szerintem egy 4-es kellene. Velkey távozott,- melyik fiatal játszott azóta többet..? Duma az van.
  ...

  Nem volt szükség a fiatalokra, mindenki 20-25 percet játszott, Norfleet játszott a legtöbbet 33 percet. Tavaly Govens egész szezonban 35 percet átlagot. "Többen" vagyunk, mint tavaly, ha nem lesz sérülés, még így is jók lehetünk.
  Ja és idén nem 3 emberes csapat vagyunk, nem kettő dobja a pontokat.

   
 • 19kendeffy2016november25.06:32ÚjVálasz

  Polyák lelépett Marosvásárhelyről. Vajon nem ő megy Velkey helyére?

   
 • 18rorschach2016november24.23:55ÚjVálasz
  Idézet: igazegerszegi
  Norfleet edzesen is rommà dobja egesz csapatot..vmi hihetetlen keze van. Amíg Ubi tollja a jàtékàt..üres helyzeteink jó szàzaléķkal dobja. Én hiszek benne.
  ...

  Igazából az idei csapatnál nem vagyok biztos, hogy mindenkét légiós hátvédnél a meccsenkénti 20+ pont volt az elsődleges szempont. Meg tudnám szokni hosszútávon is,hogy a magyar játékosoknak ilyen nagy szerepe van támadásban.Norfleet ettől a meccstől függetlenül is talány számomra, ha stabilan hozza a jo védekezést ami ezek szerint benne van, szerintem maradhatna.

   
 • 17oleg2016november24.22:20ÚjVálasz
  Idézet: craig
  Lehet olcsóbban jönnénk ki egy 4. légióssal mint egy légiós cserével.Csak az a kérdés milyen posztra kéne...Hiába vagyunk többen kis posztokon mégis ott érzem gyengébbnek a csapatot.
  ...

  Szerintem egy 4-es kellene. Velkey távozott,- melyik fiatal játszott azóta többet..? Duma az van.

   
 • 16craig2016november24.22:17ÚjVálasz
  Idézet: oleg
  Norfleet használhatatlan. Luxus itt tartani...
  ...

  Lehet olcsóbban jönnénk ki egy 4. légióssal mint egy légiós cserével.Csak az a kérdés milyen posztra kéne...Hiába vagyunk többen kis posztokon mégis ott érzem gyengébbnek a csapatot.

  UI: Változás úgy sem lesz.. :D

   
 • 15oleg2016november24.22:10ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska
  Norfleet, mint egy halvérű, úgy játszott. Vagy talán sérült, beteg? Az eddig látottak alapján nem tud többet, mint Velkey.
  ...

  Norfleet használhatatlan. Luxus itt tartani...

   
 • 14DannyG2016november24.22:02ÚjVálasz

  Én abszolút hiszek Norfleetben, ha ezt a védekezést hozza. Sokkal kevesebb támadás van rá kijátszva, ezért kevesebbet is dob. Kicsit még tényleg bátortalannak tűnik, vagy csak nem illeszkedett be teljesen. Amíg ilyen szépen megoszlanak a pontok nincs probléma. Czingi percei pedig hihetetlenek, most már másodszor. Annyira akar és küzd, hogy jogosan díjazza ezt a közönség. 2 lepattanó, blokk, 2 pont, lehet hogy akár kaphatna valamivel több játékpercet is. Tavalyhoz képest egyértelműen fejlődött.

   
 • 13kapaca2016november24.22:02ÚjVálasz

  Szép volt, gratula!
  Továbbra sem értem, hogy Norfleet mit keres itt!

   
 • 12heraklith19902016november24.21:19ÚjVálasz
  Idézet: pilotakex
  Támadásban vékonyka volt. Mondjuk nem is volt sok minden rá kijátszva. Kicsit úgy tűnik, mintha nem igazán illeszkedett volna még be, vagy nem is tudom.
  ...

  A 3 hazaiból ettől a meccstől tartottam a legjobban.
  Gondolom volt komoly fejmosás. Nagyon kár azért a vasárnapi fiaskóért. Ha a filkót is elkapjuk, akkor megbocsátok!
  Szabó a legjobb igazolás, óriásit küzd minden meccsen. Csirkével valamin kicsit összekaptak, de hát istenem senki sem tökéletes. :-)
  Norfleet védekezése szerintem is rendben volt, amíg 88 pontot dobnak a többiek, addig nincs nagy baj.

   
 • 11pilotakex2016november24.21:15ÚjVálasz
  Idézet: haZTEfelveszed
  Hihetetlen ez a harom szerencsetlen. Senki nem vszi eszre a szovetsegben, hogy total alkalmatlanok?
  ...

  A palánk tetejét érheti a labda. Az ilyen nagyon soft faultok fújása mondjuk engem is idegesített mindkét irányban.

   
 • 10haZTEfelveszed2016november24.21:07ÚjVálasz

  Hihetetlen ez a harom szerencsetlen. Senki nem vszi eszre a szovetsegben, hogy total alkalmatlanok? Teljesen felesleges faultokkal tordelik szet a jatekot, kozben azt nem veszik eszre, ha a palank tetejere pattan a labda?????

   
 • 9igazegerszegi2016november24.21:07ÚjVálasz

  Norfleet edzesen is rommà dobja egesz csapatot..vmi hihetetlen keze van. Amíg Ubi tollja a jàtékàt..üres helyzeteink jó szàzaléķkal dobja. Én hiszek benne.

   
 • 8pilotakex2016november24.21:02ÚjVálasz
  Idézet: mivagyunk4p
  Nekem a jó távoli dobásai hiányoznak - mondjuk kinti lövőink bőven vannak.
  Védekezése most szerintem is rendben volt, a közép távoliakat viszont jól dobja, lehet azt kellene erőltetnie.
  ...

  Támadásban vékonyka volt. Mondjuk nem is volt sok minden rá kijátszva. Kicsit úgy tűnik, mintha nem igazán illeszkedett volna még be, vagy nem is tudom. Szerintem is sokkal többet szerepelhetne a triplavonalon belül. Jól dobja a középtávolikat, betörései is kiharcolt faulttal, vagy ponttal zárulnak. Kicsit idegesnek tűnik néha a pályán.
  Ma elég halk meccse volt. Nem volt komoly hibája, védekezése megvolt, elől meg lecsippentett 6 pontot.

   
 • 7igazegerszegi2016november24.20:58ÚjVálasz

  Voltak hibàk..de rendben voltunk. Teljesen úgy érzem..mi a végén robbantunk. Csak a Zte!! Teljesen biztos vagyok Egerszegen verjük a Falcot..Darrin..amit azert az 500 több usd-ert kapsz...Ubi leszopat.

   
 • 6mivagyunk4p2016november24.20:57ÚjVálasz
  Idézet: pilotakex
  Védekezésben nem volt rossz, volt két blokkja, ment csapdázni, besegíteni is, szerintem nem volt vészes.
  ...

  Nekem a jó távoli dobásai hiányoznak - mondjuk kinti lövőink bőven vannak.
  Védekezése most szerintem is rendben volt, a közép távoliakat viszont jól dobja, lehet azt kellene erőltetnie.

   
 • 5zteale2016november24.20:57ÚjVálasz

  Ezazzzzz

   
 • 4lalyoska2016november24.20:55ÚjVálasz

  Norfleet, mint egy halvérű, úgy játszott. Vagy talán sérült, beteg? Az eddig látottak alapján nem tud többet, mint Velkey.

   
 • 3pilotakex2016november24.20:52ÚjVálasz
  Idézet: rorschach
  Aki látta a meccset: Norfleet megint kuka, vagy azért védekezêse rendben volt?
  ...

  Védekezésben nem volt rossz, volt két blokkja, ment csapdázni, besegíteni is, szerintem nem volt vészes.

   
 • 2pilotakex2016november24.20:48ÚjVálasz

  Ubilla 23 pont, 9 pattanó, 9 gólpassz, 7 kiharcolt fault. Drungi megint hamar kiállt, pedig jól játszott. Szabóban hihetetlen mennyi szenvedély van, jó lenne több ilyen játékost látni itthon. Czingi blokk meccs pillanata volt. Védekezésben volt 10 blokkunk, de azért voltak gondok.

  Összességében nem volt rossz. Hajrá ZTE!

   
 • 1rorschach2016november24.20:46ÚjVálasz

  Aki látta a meccset: Norfleet megint kuka, vagy azért védekezêse rendben volt?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!