Zalakerámia ZTE KK - PVSK-PANNONPOWER

Zalaegerszeg - Csirke Ferenc bízik abban, hogy újabb Szolnok-verő csapatot győznek le.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - PVSK-PANNONPOWER

Zalaegerszeg - Csirke Ferenc bízik abban, hogy újabb Szolnok-verő csapatot győznek le.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Hazai pályán javíthatja ki a Zalaegerszeg a vasárnapi emlékezetes Kaposvár elleni vereséget. A ZTE ezúttal a PVSK-t fogadja, amely eddig szervezett védekezésének is köszönhetően hat mérkőzéséből négyet megnyert az idei szezonban.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Azt gondolom, minden csapat életében előfordulhat ilyen öt perc, mint legutóbb, a Kaposvár elleni meccsünk végén. Nálunk sem példa nélküli az ilyen, hiszen néhány évvel korábban egy hazai találkozón a Paks ellen huszonvalahány pont hátránnyal kezdtünk. Nyilván ez nem egy általános helyzet,de túl kell ezen lépni. Harmincöt percig védekezésben és támadásban is jól játszott a csapat, ezután pedig jött az öt perc blokk. Ebből tanulni kell, megbeszéltük mi a teendő ilyenkor, nagy valószínűséggel ez még egyszer nem fog előfordulni. Arra mindenképpen jó volt, hogy a Pécs elleni összecsapás előtt "élessé tegye" a csapatot - bár kétlem, hogy eddig nem lettünk volna eléggé azok. Saját bőrükön tapasztalták a játékosok, mennyire nagy igazság az a közhely, hogy minden meccs negyven percig tart. Nehéz találkozóra számítok a Pécs ellen, hiszen egy rendkívül szervezetten védekező csapatról beszélünk és támadásban is fegyelmezettek. Nyilván nekik is megvannak a gyengeségeik, azon leszünk, hogy megállítsuk a kulcsjátékosaikat és megakadályozzuk a gyors indításokat. Megvan erre a receptünk, az idő rövidsége nem befolyásolta a felkészülésünket. Czinger Zoli talpsérülése kiújult, a héten nem is edzett, az ő szereplése még kérdéses, illetve Fekete Viktorra sem biztos, hogy számíthatok.

Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője: Óriási bravúr lenne a győzelem Zalaegerszegen, attól függetlenül, hogy a Kaposvár elleni meccsük utolsó öt perce rosszul sikerült. Egyáltalán nem ebből kell kiindulni, hiszen egészen a végjátékig uralták a meccset, a ZTE egy jó csapat. Igyekszünk kihasználni azokat a hibáikat, amiket vasárnap, vagy pedig az előző összecsapásokon vétettek. A zalaiak erősségét mutatja, hogy Szolnokon és Kecskeméten is győzni tudtak, ez két olyan hazai pálya, ahol nehéz nyerni. Viccesen akár azt is mondhatnám, hogy idén nekünk jól megy a Szolnok-verők ellen, remélem tudjuk ezt a sormintát folytatni. A legfontosabb az lesz, hogy Ubilla játékát kikapcsoljuk vagy lelassítsuk, hiszen ő szabja a csapat fazonját, nála van nyolcvan százalékban a labda. Mellette azonban még 6-7 jó képességű játékossal rendelkezik a Zalaegerszeg. Nagyon kemény feladat vár ránk, a ZTE hazai pályáját katlannak is nevezhetjük, hiszen ott a szurkolók miatt is elég nehéz nyerni, de mindent megteszünk a siker érdekében. Antóni Csanádon kívül mindenki bevetésre készen áll.

A mérkőzést Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlás-koordinátora, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

- Ebben az idényben a Zalaegerszeg idegenben stabilnak tűnik, otthon azonban kevésbé, az elmúlt szezonban nem ez jellemezte a csapatot, ez számomra meglepetés. Mint ahogyan meglepetés az idegenbeli teljesítményük is, ami talán még a saját maguktól elvárt szintnél is jobb. Kíváncsi vagyok, melyik arcát mutatja majd a ZTE. Nem lesz egyszerű dolga a hazaiaknak, hiszen a Pécs megtalálta azt a ritmust, amit a bajnokság közben játszani akar, nagyon jól védekeznek. Teljesen más a két csapat játékfilozófiája. A PVSK ereje az egységben rejlik, a játékosok nagyon jól tudnak egymáshoz igazodni a pályán, régóta ismeri őket Csirke Ferenc vezetőedző, pontosan tudják, hogy mit szeretnének játszani. A ZTE-nél nem ment zökkenőmentesen Benke Szilárd és Szabó Zsolt beépítése. Remélem, hogy jó és szoros meccset játszanak, hiszen az mindig jót tesz a magyar kosárlabdának. A ZTE a játékosállományát tekintve nagyobb célokat szövögethet, mint a Pécs, amelynél inkább a nyolcba kerülés a meghatározó. Egy kiegyenlített meccsen a Zalaegerszeg hazai pályán be fogja húzni a meccset. Véleményem szerint a zalaiaknak egy Pécs szintű csapatot meg kell verniük ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjék.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!