Botrány Sacramentóban

Ross hosszabbítást jelentő buzzer-beater tripláját megadták, majd visszavonták - kikapott a Toronto.
 
 
 
 
 

Botrány Sacramentóban

Ross hosszabbítást jelentő buzzer-beater tripláját megadták, majd visszavonták - kikapott a Toronto.

Nem mindennapi mérkőzést játszott egymással magyar idő szerint hétfő hajnalban a Sacramento Kings és a Toronto Raptors. A találkozó futások és lefagyások sorozata volt, egyszer a hazai-, egyszer a vendég-együttes vezetett tíz ponttal, mégis az összecsapás vége az, ami igazán emlékezetes marad.

2.4 másodperccel a rendes játékidő vége előtt ugyanis hárompontos hátrányban volt a Toronto (102-99). Az időkérés után Terrence Ross kapta meg a labdát, aki két leütés után egy távoli triplával kiegyenlítette az állást a dudaszó pillanatában. Csakhogy DeMarcus Cousins, a Sacramento sztárja rögtön jelezte, beleért a labdába az oldalvonali bedobásnál - így az órának hamarabb kellett volna elindulnia. A visszajátszás után jött is az ítélet, miszerint Ross dobása későn érkezett, a meccsnek vége, nem lesz hosszabbítás.

Az ítélet bizonyos szempontból helyes, ugyanakkor más oldalról szemlélve a helyzetet: a labda birtokba vételekor Ross azt hitte, 2.4 másodperce van a dobás elengedésére - teljes joggal, hiszen a visszaszámlálón ennyi állt. Így tehát felmerül a kérdés, jogos-e a Torontót büntetni amiatt, hogy nem indították el időben az órát? Ahogy a videón is láthatjuk, Dwane Casey, a Raptors vezetőedzője szerint nem - a szakember csapkodva és dühöngve vonult ki a teremből.

Terrence Ross visszavont triplája
 
 

 

 
 • 6termib19692016november24.15:32ÚjVálasz

  Jujj de nagyon rossz ítélet született.

   
 • 5tuco2016november22.21:36ÚjVálasz

  legyenek boldogok egy ilyen győzelemmel... egyébként ha megnézitek, beleér a labdába, és igaz nem indul az óra, de nem is akkor indul, amikor hozzáér, hanem amikor lepattan, sztem megadható lett volna... elég furák azért, Kerr megemlíti, h bocsi de 4-et lépett a pacek, erre megbüntetik 25,000-re...

   
 • 4mm10102016november22.15:54ÚjVálasz

  Nálam Cousins beleérésétől számítva 2,35 alatt dobta el... Az belefér a 2,4 be.

   
 • 3ozymandias2016november22.11:52ÚjVálasz
  Idézet: vinsz
  Akárhogy is nézem, szerintem a kosár jó. 0.5-el a vége előtt engedte el. Mégha le is vesszük azt az időt amit DeMarcus reklamált nekem 0.2-0.3-nak tűnik.
  ...

  Cousins rögtön beleért ,lejárt az idő egy ilyen dobáshoz.

   
 • 2vinsz2016november22.11:02ÚjVálasz

  Akárhogy is nézem, szerintem a kosár jó. 0.5-el a vége előtt engedte el. Mégha le is vesszük azt az időt amit DeMarcus reklamált nekem 0.2-0.3-nak tűnik.

   
 • 1zteale2016november21.13:35ÚjVálasz

  Es a tobbi meccs?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!