Fordulatos meccsen verte a Szeged a Jászberényt

Szeged - A harmadik negyedet nagyon elrontották, de az utolsó játékrész elején hengereltek Lilovék.
 
 
 
 
 

Fordulatos meccsen verte a Szeged a Jászberényt

Szeged - A harmadik negyedet nagyon elrontották, de az utolsó játékrész elején hengereltek Lilovék.

Simán vezetett a félidőben a Szedeák a Jászberény ellen (47-39), pedig nem indult jó előjellel a találkozó a hazaiaknak: a héten többen is betegeskedtek, Juhos Levente pedig annyira rossz állapotban volt, hogy nem is melegített a társakkal. Átöltözött ugyan, de végigülte a bajnokit a kispadon.

Az első negyed elején még a vendégek vezettek, Sztamenkovics volt ponterős, azonban Andrija Csirics vezetésével gyorsan fordított a Szedeák. A jó szegedi védekezésnek köszönhetően egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között. Az első negyed végén 26-21-re vittek a szegediek.

A hazai csapatkapitány mellett Vágvölgyi Ákos is ponterős volt, beszórt két triplát, ráadásul Sulovics szintén feljavult a palánk alatt. A sokat cserélő Jászberény faragott a hátrányából, Protics és Williams szállította ekkor a pontokat, ám mivel a Naturtexnek mindig volt válasza, a félidőben nyolc ponttal vezetett a hazai gárda (92-86).

A harmadik negyed rosszul sikerült a szegediek számára, teljesen szétesett a csapat védekezése, és a nullás mezben játszó, amerikai Brian Williams tripláinak köszönhetően előbb egyenlített, majd fordított a vendégcsapat (55-55), sőt sikerült több ponttal meglépniük (59-66). A negyed végén hét pont volt az előnyük (61-68).

A szegedi közönség támogatásának és Lilov kosarainak köszönhetően utolérte ellenfelét a Szedeák, 71-70-re fordítani tudott. A bolgár játékosról tudni kell, hogy tegnap még lázas beteg volt, infúziót kapott, csak így tudott pályára lépni.

A hajrában Marko Boltics betörésekből, Nenad Sulovics centerből szerzett fontos pontokat, Wirth Ádám pedig remekül védekezett. Így is volt azonban izgalom bőven, négy perccel a vége előtt totálisan nyílt volt az ütközet (75-76). A Naturtex bírta jobban az idegőrlő hajrát, és sorozatban negyedik sikerét könyvelhette el.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: - Egész héten sok gonddal küzdöttünk. A csapat az utolsó negyedben mutatta meg igazi tudását, amikor hátrányból fordítva szerezte meg az idény legfontosabb győzelmét.

Stevan Tot, a Jászberény vezetőedzője: - Sok erőnket felemésztette, hogy hátrányból kellett fordítanunk. Döntőnek bizonyult, hogy a negyedik negyedben gyengén védekeztünk a palánkunk alatt.

 
 

 

 
 • 9szegedifun2016november21.19:37ÚjVálasz
  Idézet: bellaildiko
  Nagy kár, hogy nem sikerült az utolsó negyedet abszolválni.Még mindig ott tartunk, hogy a távoli dobásokat erőltetjük sikertelenül.
  ...

  Mondjuk az első kettőt sem...

   
 • 8bellaildiko2016november20.21:48ÚjVálasz

  Nagy kár, hogy nem sikerült az utolsó negyedet abszolválni.Még mindig ott tartunk, hogy a távoli dobásokat erőltetjük sikertelenül. Hogy lehet az, hogy egy 208 cm magas Barker "O" pontot teljesít egy ilyen fontos meccsen ????????? A Szolnok ellen Czirbus derekasan küzdött és bizonyított, inkább őt kellene többet a pályára küldeni./ mellesleg a lepattanókat is elég jól összeszedi /
  Protics, Williams, Cseh és Czirbus játéka kimagasló volt.
  Tavasszal itthon reméljük nem lesz probléma. Hajra Berény !!!!!!!!!!!!!

   
 • 7Gullit2016november20.20:50ÚjVálasz

  Gratulálok a Szegednek, ma a küzdős arcukat mutatták és sikerült is behúzni a negyedik hazai győzelmet! Ezek a sikerek szépek, mi szurkolók nagyon örülünk neki, de igazán akkor lesznek értékesek, ha majd egy-két idegenbeli győzelemmel is megmutatják a fiúk az oroszlánkörmeiket. Vágvölgyi Ákos ma jól teljesített, öröm volt látni, hogy a súlyos sérülése után egyáltalán nem féltette magát. Persze erőnlétileg még nincs 100%-os állapotban, de gondolom ennek is eljön az ideje hamarosan. Boltics jó játékos, de a távoli és a közép távoli dobásai harmatgyengék, talán ezeket nem kéne erőltetnie. A betörései és a leosztási viszont tökéletesek. Lilov triplái ma nem ültek, de így is 20 pont fölé jutott. Na, és a "jó öreg" Csiró! Le a kalappal előtte, igazi kapitány és vezér volt ma! A továbbiakban is: hajrá SZEDEÁK!

   
 • 6R. Westbrook2016november20.20:43ÚjVálasz

  Ha már eddig kritizáltam, most végre meg kell dicsérnem Proticot (igaz, az eladott labdákért kár), mégsem volt elég. Kellett volna ez a győzelem.

   
 • 5szegedifun2016november20.20:36ÚjVálasz

  Az azért meglehetősen zavaró, hogy egy olyan mérkőzésen, ahol elég rossz játékkal sikerült nyerni, a "szakértő" újságírónak nem tűnik fel, hogy Vágvölgyi Ákos ma milyen játékot mutatott, illetve a nyertes mérkőzésekben főszerepet játszott Wirth Ádám kiváló védekezése, különösen a Sopron és a Falco ellen. Esetleg néha a magyar, fiatal játékosokat is ki lehetne emelni, mondjuk a Szegedma-s riportban Lazic mester is elfelejtette. Elég demotiváló dolog...

   
 • 4zsola812016november20.20:27ÚjVálasz

  Komolyan mi a f...ért tartjuk ezt a Barkert? Légiós centerként 0 pont. Röhej. Gondolom, nem kevés pénzt vesz fel ezért a teljesítményért. Valaki mutathatna Tót Pistának egy felvételt Sherman-ról, hogy legyen fogalma arról, hogy milyen egy légiós center.

   
 • 3Bogyo212016november20.20:26ÚjVálasz

  Ez a Barker gyerek már megint dobott egy nagy büdös nullát!Hihetetlen hogy meddig tűrik még..!!

   
 • 2hp122016november20.20:08ÚjVálasz

  Jó lett volna a Juhos nélkül felálló Szegedet otthon legyőzni. Kár, hogy szórjuk a tripla kísérletet, de 34-ből csak 13 sikerült. Sztamenkovics is inkább a biztos duplákat gyűjtögetné. A bírók azért az első és az utolsó negyedben jól megnyomták a berényi fault-okat, nehogy baj legyen. De így is gratulálok a fiúknak, majd itthon sikerül !

   
 • 1milos372016november20.20:07ÚjVálasz

  Grat Szegedre!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!