Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto-Jászberényi KSE

Szeged - Két hazai alapember is betegséggel küszködött a héten.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto-Jászberényi KSE

Szeged - Két hazai alapember is betegséggel küszködött a héten.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Falco, a MAFC és a Sopron után a Jászberény ellen szerezné meg zsinórban negyedik hazai győzelmét a Szeged, amelynek nem lesz könnyű dolga, hiszen a jászságiaknak is három győzelem van a tarsolyukban, igaz az ő nevük mellett négy vereség is szerepel. A Szedeák helyzetét nehezítheti, hogy két alapemberük is megbetegedett a héten, játékuk kérdéses.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője, a szegadma.hu portálnak: Sok gondunk volt a héten, Ivan Lilov és Juhos Levente is betegséggel küszködnek, ugyan a csütörtöki edzés után jobban érezték magukat, de kérdéses, hogy számíthatok-e rájuk. Wirth Ádám sem tudott velünk dolgozni a héten, miképp én magam is lebetegedtem. A Jászberény egy komoly csapat ebben a szezonban, amit az is mutat, hogy már három idegenbeli sikere van, a MAFC, a Vasas és a Paks vendégeként is nyerni tudott. Nyugodt felkészülésük volt a nyáron, nem véletlen, hogy ilyen eredményeket értek el. Egy nagyon veszélyes ellenféllel találkozunk, de természetesen szeretnénk jó eredményt elérni ismételten. Mindent meg fogunk tenni a pályán a győzelemért, függetlenül attól, hogy ki tud majd pályára lépni. Megpróbálunk minél több játékost beépíteni a csapatba, de amikor olyan kulcsember esik ki, mint Lilov vagy Juhos, az nagy érvágást jelent számunkra. Mindenkire szükségünk van, úgyhogy nem tudunk mást tenni, mint reménykedni. Egyértelmű, hogy három győzelem után jobb hangulatban tudunk készülni, most pedig ezzel a helyzettel kell megküzdenünk. A Jászberény ellen koncentráltan kell játszanunk az egész meccsen, nagyon jól zónáznak, nem mellesleg támadásban is pompásan teljesítenek. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat, de biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz könnyű.

Stevan Tot, a Jászberény vezetőedzője: Az utóbbi időszakban nagyon jól játszott a Szeged hazai pályán, a jó játékok mellé pedig győzelmek is párosultak. Kemény ellenfél vár ránk, de a mi formánk is javuló tendenciát mutat és a játékosok is nagyon jól összerázódtak, igazi csapatként működünk. Amennyiben vasárnap is sikerül megmutatnunk mindezt, akkor Szegedről is győzelemmel távozhatunk. Lilov személye a legfontosabb a holnapi ellenfelünknél, egy igazi tapasztalt dobógép, de a rutinjával Csirics, Boltics és Sulovics is nagyon sokat tud hozzátenni a játékhoz. Sztamenkovics legutóbb vírusfertőzés miatt nem tudott pályára lépni, de holnap már számíthatunk rá, csak úgy, mint mindenki másra, szerencsére nincs sérültünk.

A mérkőzést a Körmend korábbi játékosa, a kétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és tízszeres válogatott Trummer Rudolf elemezte:

- Jó csapatnak tartom a Szegedet, rutinos, jó játékosok alkotják a keretet, élükön egy tapasztalt, nagyszerű edzővel. Mindkét együttesnél sok változás ment végbe a nyáron, a Jászberénynél pedig Stefan Tottal szinte teljesen új csapat építésébe kezdtek. Meglepetés számomra a berényiek teljesítménye, valamivel jobban játszanak, mint az elmúlt években. Legfőképp a hazai pálya miatt 60-40 %-os győzelmi esélyt adnék a Szeged javára, amely otthon jól védekezik és nyomást tud gyakorolni az ellenfélre, e mellett pedig nagy hangsúlyt fektet a külső dobásokra, amik saját pályájukon általában még jobban sülnek.
 
 

 

 
 • 2stukkerno42016november20.13:36ÚjVálasz

  Iden teljesen mas a Bereny mit eddig volt...
  Nehez meccs lesz. Jok a legiosok nalunk!
  Remel ezt is behuzzuk!! Mindent bele!
  CSAKASZEDEAAAK!!!!!

   
 • 1Bogyo212016november19.21:21ÚjVálasz

  Az idejét nem tudom,hogy mikor nyertünk a Szeged ellen utoljára!!Ideje lenne megszakítani ezt a sorozatot!!Csak a BERÉNY!!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!