Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK

Zalaegerszeg - Szakértőnk és Fekete Ádám szerint is a ZTE az esélyesebb hazai pályán.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK

Zalaegerszeg - Szakértőnk és Fekete Ádám szerint is a ZTE az esélyesebb hazai pályán.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Három idegenbeli mérkőzés után ismét hazai pályán játszik a Zalaegerszeg, amely a Szolnok és a Kecskemét elleni győzelem után jó formában várja a találkozót. A formára viszont a kaposváriaknak sem lehet panaszuk, annak ellenére, hogy az előző fordulóban vereséget szenvedtek az Alba Fehérvár ellen, előtte a Kecskemét és az Atomerőmű ellen is jobbnak bizonyultak.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: Nagyszerű a hangulat, hiszen két idegenbeli győztes mérkőzés van a hátunk mögött, a srácoknak ez egy remek visszaigazolás volt arra, hogy jó irányban haladunk. Más kérdés, hogy a Szolnok ellen jó játékkal, a Kecskemét ellen viszont nyögvenyelősen nyertünk. Amennyiben viszont mindkét módon sikerül győzelmet aratnia egy csapatnak, abban mindig van érték. Jó együttesnek tartom a Kaposvárt, közvetlen riválisunk, de hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Ez a bajnokság azonban már többször megmutatta, hogy csak száz százalékos koncentrációval és taktikai fegyelemmel lehet diadalmaskodni. Nem férnek bele a kisebb-nagyobb megingások, éppen ezért arra törekszünk, hogy a hullámvölgyeink rövidek legyenek. Hazai pályán igyekszünk jó játékkal kiszolgálni a közönséget, de akkor is elégedett leszek, ha gyenge játékkal, de győzünk. Ahogyan az elmúlt meccseken is, ezúttal is felkészültünk az ellenfélből, a szurkolóink mellettünk állnak, csak rajtunk múlhat a meccs. Velkey távozását házon belül szeretnénk megoldani, karácsonyig várunk, megnézzük ez hogyan sikerül, ha pedig szükséges lesz, lépünk. Drungilasnak kiment a bokája a Szolnok ellen, azóta kezelésekre is jár, kihagyott pár edzést, de vasárnap számítunk a játékára.

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: Hazai pályán a Zalaegerszeg az esélyesebb. Az év elején ők sokkal komolyabb célokat fogalmaztak meg, mint mi, nekünk a nyolc közé jutás a cél. A vasárnapi meccs azonban egy remek lehetőség arra, hogy egy győzelem esetén megerősítsük a pozíciónkat az első nyolcban, megpróbáljuk ezt kihasználni. Felkészültünk a zalaiakból, tudjuk, hogy három-négy minőségi játékosuk van, őket próbáljuk megállítani, ha ez sikerül, akkor lehet esélyünk. Megközelítőleg két azonos játékerőt képviselő csapat találkozik, és ilyenkor nagyon nehéz megmondani, hogy mi dönthet a meccsen. Valószínűleg a napi forma lesz a legfontosabb vasárnap is. Ezúttal is vannak kisebb problémáink sérülések terén, de ezekkel igyekszünk nem foglalkozni, megyünk tovább és próbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

A mérkőzést Kiss Zsolt, a Szeged és a Paks nyáron visszavonult korábbi klasszisa, háromszoros magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes játékos elemezte:

- Kiegyensúlyozott, szoros meccsre van kilátás. Lehet, hogy nem úgy kezdte egyik csapat sem a szezont, ahogyan szerette volna, de azóta jó úton halad mindkét gárda. A Kaposvár játéka nagyon tetszett a Kecskemét ellen, úgy látom, a külföldi játékosok egyre inkább beépülnek, a Fodor-Hendlein duó pedig még mindig nagyon meghatározó a magyar mezőnyben. A ZTE két idegenbeli győzelemmel a háta mögött érkezik a meccsbe, legutóbb a Kecskemétet úgy verte meg, hogy két légiósa pont nélkül végzett. Ez egyik oldalról nézve nyilván nem szerencsés, másik oldalról vizsgálva viszont nagyon nagy erőt mutat a ZTE részéről, hogy így is sikerült nyernie. A szolnoki győzelmük pedig önmagáért beszél, nagy fegyvertény legyőzni az Olajt idegenben. Véleményem szerint a hazai pálya fog dönteni és a zalaegerszegi szurkolók belehajszolják a győzelembe csapatukat.

 
 

 

 
 • 5norbee102016november19.16:49ÚjVálasz
  Idézet: Szboldi
  Legalább 20-al fog égni a kkk, nem egy szint a két csapat idén !!
  ...

  Kétlem hogy annyival nyernénk, szerintem nehéz meccs lesz, úgy mint amilyen a felkészülés során is volt. Be kell húzni mindenképp !

   
 • 4ineedmoney2016november19.15:59ÚjVálasz

  Murphy törvénye alapján Norfleet és Drungi meccse lesz!De mint csapatként mint egyénileg jobb a ZTE

   
 • 3k.robert2016november19.15:44ÚjVálasz

  Nyer a Kaposvár ! Hiszen lesz olyan időszak biztosan mikor hét kaposvári is a pályán lesz ! Csak nyerhetünk !

   
 • 2Szboldi2016november19.14:51ÚjVálasz

  Legalább 20-al fog égni a kkk, nem egy szint a két csapat idén !!

   
 • 1ZTEforever2016november19.14:43ÚjVálasz

  Más cél?? Tudtommal mindkét csapatnak a 8ba jutás cél

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!