Juhos: Jó kezekben vagyok

Szeged - A Szedeák kosárlabdázója karriercsúcsot dobott a MAFC ellen.
 
 
 
 
 

Juhos: Jó kezekben vagyok

Szeged - A Szedeák kosárlabdázója karriercsúcsot dobott a MAFC ellen.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


„Jó kezekben vagyok” – mondta a delmagyar.hu portálnak Juhos Levente, a Naturtex-SZTE- Szedeák NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapatának 25 éves játékosa, amikor a MAFC elleni siker során dobott 28 pontos karriercsúcsáról beszélt. Az erőcsatár meghálálta Nikola Lazics vezetőedző bizalmát.

A Naturtex-SZTE-Szedeák erőcsatára, Juhos Levente 2009-ben, 17 évesen, Kaposváron mutatkozott be a férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének adatbázisa szerint az azóta lejátszott idények során egy 2012 márciusában rendezett összecsapás volt a legjobbja: az Alba Fehérvár mezében 22 pontot szórt a Nyíregyháza ellen 95–64-re megnyert bajnokin. Nos, ezt sikerült túlszárnyalnia szombaton, amikor 28 ponttal vette ki a részét a szegediek MAFC elleni 94–67-es győzelméből. Teljesítménye értékét jelzi, hogy a pályán töltött 34 perce során ugyanannyi pontot dobott, mint a szezon első három meccsén összesen (9, 9, 10).

– A bajnoki végén tudtam meg, hogy összejött a karriercsúcs. Nem ez volt a lényeg, de persze boldog vagyok, hogy jól sikerült a meccs. Jó kezekben vagyok, jól megy a játék, és úgy érzem, meg tudom szolgálni azt a bizalmat, amit kapok, illetve amit az előző évben kaptam, hogy felhozzam magam – fogalmazott Nikola Lazics vezetőedzőre célozva.

Juhos 2015-ben került Székesfehérvárról a Szedeákhoz, és a tavalyi szezon elején valóban nem ment neki a játék, fél év után azonban csapata egyik leghasznosabb játékosává vált.

A Szedeák legutóbbi két meccsét megnyerte, a Falco után (95–79) a MAFC-ot is simán győzte le (94–67) hazai pályán.

– Szerencsére ugyanúgy jöttünk ki az öltözőből, mint ahogyan a Falco elleni siker után bementünk. Persze tudtuk, hogy ez is fontos meccs lesz számunkra. Mindenkinek jól ment a játék, a csapatvédekezésünk pedig hihetetlen volt. Őszintén szólva nem is hittem, hogy ilyen jól tudunk együtt dolgozni, hogy ennyire jók vagyunk – fogalmazott.

Juhos szerint egyértelműen ez volt a kulcs a sikerhez.

– A támadással az elején akadtak gondok, de a védekezéssel megnyertük a meccset. A MAFC a harmadik negyed végén csak negyvenhárom pontnál járt ellenünk, míg a címvédő Szolnoknak hatvannyolcat dobtak ugyanennyi idő alatt, ez is ezt bizonyítja. Kiválóan felkészültünk a meccsre, örülök, hogy meg is lett az eredménye – tette hozzá.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!