Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC

Szeged - Szakértőnk egyik csapat győzelmén sem lepődne meg.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC

Szeged - Szakértőnk egyik csapat győzelmén sem lepődne meg.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Mindkét együttes az előző fordulóban szerezte meg első idei győzelmét, a MAFC óriási meglepetésre a Szolnokot gyűrte le hazai pályán, míg a szegediek a Falcót fektették két vállra az Újszegedi Sportcsarnokban. Ennek tudatában mindkét fél nagy önbizalommal léphet pályára, kérdés, hogy a MAFC idegenben is képes lesz-e hasonló játékra, mint a Gabányiban.

Nikola Lazics, a Szeged edzője a szegedma.hu portálnak: A MAFC egy olyan csapat, amelyik évről évre stabilan szinte ugyanazzal a kerettel készül. Most nyáron sem volt sok változás a fővárosiaknál, a legjobb két külföldijük, Rajvarinder Robbie Sihota és Mark Smith már tavaly is erősítette őket, de a magyar mag, Kovács Ádám, Misek Levente és Lakits András is az állandóságot jelenti. Melléjük két újabb jó légióst igazoltak. Nem csak a Szolnok elleni eredményük figyelemre méltó, előtte jól játszottak az Albacomp ellen is, ahol szintén kemény meccset tudtak vívni. Az előző években is nagy csatákat vívtunk a MAFC-cal, biztos vagyok benne, hogy ez szombaton is így lesz. Természetesen szeretnénk most is jól játszani és nyerni a hazai közönségünk előtt, de ez semmivel sem lesz könnyebb, mint a Falco ellen. Minden meccs külön történet, nincs két azonos találkozó. A MAFC azonban még a mienknél is nagyobb bravúrt hajtott végre, hiszen Magyarország legjobb csapatát verte meg. Biztos, hogy mindkét gárda jó hangulatban várhatja a mérkőzést, de mint mondtam is, minden meccset külön kell kezelnünk. A szezonban egyik mérkőzés sem lesz könnyű számunkra, először a fővárosiak elleni találkozóra kell koncentrálnunk, majd utána készülhetünk a Sopron elleni meccsre.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Mind a két csapat extra bravúrt hajtott végre, a Falcót sem könnyebb megverni egy Szeged vagy egy MAFC típusú csapatnak, mint a Szolnokot. Nagyon jó dobóformát fogtak ki, nagyon szépen játszottak, egy jól felkészült csapatot alkotnak a szegediek. Azt gondolom, hogy hazai pályán minden csapat erős, egy idegenbeli győzelem nagyon sokat érhet. Nyerni megyünk a Szedeákhoz, és azt gondolom erre meg is lesz a lehetőségünk, mindenképpen vissza akarunk hozni egy meccset azok közül, amiket itthon elveszítettünk. Nehéz meccsre számítok, hiszen a szegediek nagyon tudatosan játszanak, élükön egy nagyon jól felkészített edzővel. Ahhoz, hogy győzelmi esélyünk legyen, ugyanarra a teljesítményre lesz szükségünk, mint a Szolnok ellen. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, az elsőt is meg tudja verni az utolsó helyezett. Ugyanazzal a tizenkét játékossal vágunk neki szombaton is a meccsnek, mint legutóbb.

A mérkőzés esélyeit a Bb1.hu szakértője, Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlás-koordinátora, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

- Kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok, mint ahogyan szinte az eddigi összes bajnokin az A-csoportban. Azt gondolom, hogy a végjátékban fog eldőlni a meccs. A MAFC-nál általában a felszabadult kosárlabda adja meg az esélyt arra, hogy nyerjenek, míg a Szegednél a szervezettség az, ami a legerősebb. A jelenlegi bajnokságban nagyon kevésszer adatik meg egy csapatnak, hogy gyenge játékkal nyerjen meccset, szinte mindig jó teljesítményre van szükség a győzelemhez. A Szedeáknál nagyon erős az a szellemi háttér, amivel dolgoznak. Évek óta a Lazics-vonal érvényesül, ráadásul van egy olyan másodedzője Milenko Topics személyében, aki a maga idejében a világ egyik legjobb játékosa volt. A MAFC-nak pedig megvannak azok a magyar játékosai, akik évek óta együtt játszanak, ők nagyon sokat tudnak lendíteni a csapat szekéren, valamint a szakmai munka is erősödött Jakab Máté érkezésével. Mindkét oldalon tudnék millió számra sorolni érveket és ellenérveket, éppen ezért egyik csapat győzelmén sem lepődnék meg, 50-50 százalék esélyt adok mindkét félnek.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!