Szolnokon mindenki bajnok akar lenni

Szolnok – Ryan Wright számára Szombathely mindig is egy különleges hely marad. A nyáron olasz, török és belga csapatokat utasított vissza, mert a Bajnokok Ligájában akart szerepelni.
 
 
 
 
 

Szolnokon mindenki bajnok akar lenni

Szolnok – Ryan Wright számára Szombathely mindig is egy különleges hely marad. A nyáron olasz, török és belga csapatokat utasított vissza, mert a Bajnokok Ligájában akart szerepelni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ryan Wright azon kevés játékosok közé tartozott, aki megbízható, stabil teljesítményt nyújtott az előző szezonban várakozásokon alul szereplő Falcóban. A 206 centis, 29 éves, rendkívül atletikus játékos a sárga-feketék legjobb játékosa volt. 33 hazai bajnokin 13 pontot és 8 lepattanót átlagolt, a FIBA-kupában pedig 6 meccsen 12 pont és 8 lepattanó voltak a mutatói. Nem csoda, hogy ő volt az egyetlen, aki túlélte a februári légióscserét is.

Wright a nyáron csapatot váltott, de maradt Magyarországon. A bajnok Szolnoki Olaj KK-hoz igazolt. A hétvégén átesett a tűzkeresztségen is, a Pécs elleni győzelem (86-71) során 22 percnyi játék alatt 11 pontig és 7 lepattanóig jutott.

- Azután hallottam először a Szolnok megkereséséről, miután megnyerték a bajnokságot, valamikor június végén történt az egész - emlékezett vissza a nyári eseményekre Wright. - Abban az időben az ügynökségem tárgyalásban állt más európai - olasz, török és belga - csapatokkal is, de azt akartam, hogy olyan helyre kerüljek, ahol versenyben lehetünk a bajnoki címért, illetve szerettem volna megmutatni magam a FIBA Bajnokok Ligája sorozatban is, mert úgy éreztem, ez egy nagy lehetőség lenne a karrieremben, hogy Európa legjobb játékosai ellen fejlődhessek.

Ezt követően az első benyomásait is megosztotta velünk a kanadai center.

- Nagyon jól érzem magam Szolnokon, eddig minden rendben. A város könnyen bejárható, és a klub is igyekszik mindent megtenni azért, hogy kényelmesen érezzük magunkat. Nincs okom panaszra. A csapatról talán annyit érdemes megjegyezni, hogy bár nem régóta vagyunk együtt, annyi bizonyos, hogy nagyszerű srácokkal vagyok körülvéve. A legtöbben már játszottunk együtt, vagy egymás ellen korábban, szóval már mindannyian ismertük egymást. Kinney-vel például Törökországban egy csapatban játszottam, Barnies pedig Paksról jött, Eilingsfelddel és Tóth Ádámmal együtt. Arról nem is beszélve, hogy a magyarok ráadásul együtt voltak egész nyáron a válogatottal. Úgy érzem, az idei csapatunk tele van tapasztalt, tehetséges magyar és külföldi játékosokkal, akik hozzám hasonlóan szintén bajnokok akarnak lenni.

Idehaza a Szolnok és a Falco nagy riválisai egymásnak, a center pedig a nyáron pont a sárga-feketéktől igazolt a bajnokhoz. Kíváncsiak voltunk arra, vajon egy külföldi milyen különbséget lát a két csapat között.

- A Falco és a Szolnok is tradicionális, nagy klub, nagy elvárásokkal. Számomra az egyetlen különbség talán csak annyi, hogy most a bajnoki címvédőhöz csatlakoztam. Ez azt jelenti, hogy minden meccsen elvárás lesz velünk szemben a győzelem, mi leszünk a fő esélyesek, rajtunk lesz a nagyobb nyomás, és mindenki úgy lép majd pályára ellenünk, hogy a legjobbját akarja nyújtani.

Alig néhány hete közel állt ahhoz, hogy korábbi csapata ellen pályára lépjen, ám a Horváth Zoltán Emléktornán végül elkerülte egymást az Olaj és a Falco.

- Szombathely mindig is egy különleges hely marad számomra, nagyszerű érzés volt oda visszatérni, és pályára lépni a Horváth Zoltán Emléktornán. Még akkor is, ha csak egy szezont játszottam a Falcóban. Rengeteg barátot szereztem és tényleg úgy érzetem magam Szombathelyen, mintha az lett volna a második otthonom. Sajnálom, hogy azon a hétvégén nem tudtunk összecsapni a Falcóval, de sok szurkoló kijött a Paks elleni meccsünkre és drukkoltak nekem, aztán megvártak a meccs után a csarnokban, és készítettünk néhány közös képet, és jól elbeszélgettünk. Nagyon sokat jelentett ez számomra, ezúton is szeretném még egyszer megköszönni nekik.

Wright először dolgozhat együtt Sztojan Ivkoviccsal, akiről eddig szintén pozitív benyomásai vannak.

- Már eddig is rengeteget tanultam Sztojantól. Az edzéseken is nagy hangsúlyt fektet a részletekre, minden nap a maximumot várja el tőlünk. A mentális dolgok is nagyon fontosak számára, csakúgy, mint a számomra, hiszen nagyon fontos, hogy képesek legyünk megfelelően koncentrálni, hogy mindig tudjuk, mikor hol van a helyünk a pályán. Már most, ilyen rövid idő alatt rengeteget tanultam tőle taktikailag.

Persze ellenfélként már ismerte a szakembert, illetve a nyáron Kecskeméten és Szolnokon is testközelből láthatta, mit vár majd el tőle a magyar válogatottnál szövetségi kapitányként is dolgozó Sztojan Ivkovics.

- Kétszer is volt alkalmam megnézni a magyar válogatottat a nyáron, az atmoszféra fantasztikus volt. Teljesen magával ragadott az egész. A szurkolókon is látszott, hogy a kosárlabda egyre népszerűbb sportág Magyarországon. A bajnokság színvonala évről évre jobb és a magyar játékosok is egyre erősebbek. A magyar válogatott igazi csapat volt, a játékosok nagyon együtt éltek egymással, ez nagyon tetszett.

A légiós célja, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából a következő szezonban.

- Az előző szezonban játszottam életemben először európai kupában, a FIBA Europe Cup sorozatban, idén viszont már eggyel „feljebb”, a Bajnokok Ligájában szerepelhetek, szóval a jövőben az lesz a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsek. Egyelőre még nehéz megmondani, hogy mi fog történni az előttünk álló szezonban, mert most arra koncentrálok minden erőmmel, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból. Ebben az évben úgy érzem, hogy nagyszerű lehetőség előtt állok. Szeretnék bizonyítani és fejlődni, nagyon izgatott vagyok a jövőt illetően.

 
 

 

 
 • 3tmmate2016november02.18:37ÚjVálasz

  Azért ezt már lehetne frissíteni.

   
 • 2sanyitata2016október14.15:16ÚjVálasz

  Az előző idénybeli teljesítménye alapján örülök, hogy csapatunkhoz igazolt. Érdekes amit Sztojanról mondott, de el kell hinni.
  Kívánom légy bajnok, és kupagyőztes, a BL-ben pedik a csortkőrből jussunk túl.
  Hajrá Olajka!

   
 • 1kutyagumi2016október13.21:56ÚjVálasz

  Hihetetlenül jó ember és jó játékos is. Nagyon örülök, hogy ha csak egy szezont is, de itt játszott a Falcoban.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!