ZTE: egy-két éven belül cél lehet a nemzetközi kupa

Zalaegerszeg - Stárics Kornél szerint idei keretük még erősebb a tavalyinál, még az sem kizárt, hogy szezon közben jön új légiós.
 
 
 
 
 

ZTE: egy-két éven belül cél lehet a nemzetközi kupa

Zalaegerszeg - Stárics Kornél szerint idei keretük még erősebb a tavalyinál, még az sem kizárt, hogy szezon közben jön új légiós.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Nemrég sajtótájékoztatón jelentette be a Zalakerámia ZTE KK ügyvezetője és a csapat elnöksége, hogy újabb egy évre elkötelezte magát az elmúlt évben 5. helyet elérő gárda mellett az egyre sikeresebb honi cég. A magyar mezőnyben szinte páratlan hosszúságú kontraktus megszületése után az ügyvezetővel, Stárics Kornéllal a csapat jelene mellett a jövőről is szót ejtettünk.

– Nagyon sokat jelent nekünk, hogy ilyen régóta mellettünk áll egy, a magyar gazdasági életben is ennyire meghatározó cég. A nehéz időkben is a csapat mellett álltak, akkor sem pártoltak el, amikor a 2010-es bajnoki címet követően jöttek a nehéz idők és éveken át a kiesés réme fenyegette a kék-fehéreket – kezdte Stárics Kornél.

– Ügyvezetősége alatt azonban jöttek a sikerek, s az alapszakaszbeli 3. helyezést követően a csapat épphogy csak lemaradt az elődöntőről.

– Az elmúlt húsz év harmadik legjobb eredményét sikerült elérnünk együtt, korábban sikerült bajnoki címet, kupagyőzelmet és bajnoki bronzot is ünnepelnünk a cég támogatásával. A tizenegyedik évben emelt összegű támogatást kapunk, s emellett célprémiumot is kitűztek, hogy tovább motiválják a fiúkat, bár ezzel tavaly sem volt gond. Igyekeztünk úgy megerősíteni a csapatot, hogy tavalyi, roppant jól együttműködő légiós-triónkat pótolni tudjuk. A magyar magba leigazoltuk a tapasztalt, bajnoki címmel is rendelkező Szabó Zsoltot, valamint az egyik legtehetségesebb fiatalt, a válogatott kerettag Benke Szilárdot. Úgy tűnik, a három új légiósunk is jó választás lehet, erre persze majd a következő hetek munkája, de még inkább a bajnokság adhatja meg a választ.

– A sajtótájékoztatón bemutatott reklámkiadvány szerint a csapat az elmúlt évben kis híján megduplázta nézettségét, az emberek ismét kíváncsiak a Zalakerámia ZTE KK-ra.

– Amikor tavaly nyáron elkezdtem ügyvezetőként dolgozni, célul tűztem ki, hogy mindez sikerüljön. Nekem az egész életemet átszövi a kosárlabda, szerettem volna, ha megint tömött lelátók előtt játszunk, mint a ’90-es években, vagy a 2008-2009-es szezonban, amikor bronzérmesek lettünk, s mikor még én is a ZTE-ben pattogtattam – nem is beszélve a 2009-10-es bajnoki szezonról, ami örök emlék mindannyiunknak. Öröm volt nézni, hogy tavaly a középszakasz hazai találkozóin sokszor egy gombostűt sem lehetett leejteni, órákkal előbb érkeztek már a szurkolók a Városi Sportcsarnokba.

– A Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója, dr. Jaramani Rafik félig-meddig tréfásan megjegyezte, hogy következő évben már nemzetközi porondon is szívesen látná az együttest. Lehet vajon ennek realitása?

– Már ebben a szezonban is kacérkodtunk a gondolattal, azonban arra jutottunk, hogy ehhez még komolyabb anyagi háttérre lenne szükség a csapat támogatói részéről, illetve az infrastruktúrán is lenne mit javítani. Amennyiben sikerülne még egy szép eredményt elérnünk, s az anyagi helyzetünk is tovább javulna, komolyan fontolóra vennénk ezt a lehetőséget. 2-3 éven belül bízom abban, hogy sikerül eljutnunk erre a szintre.

– Pillanatnyilag a ZTE azon csapatok közé tartozik, akik csak három légióst foglalkoztatnak. Elképzelhető, hogy az átigazolási időszak hajrájában egy negyedik külföldi is felbukkanjon Egerszegen?

– Előzetesen is így terveztük és most is úgy érzem, hogy három légióssal szeretnénk végigjátszani ezt a szezont. Persze, ha az anyagi lehetőségeink engednék és a csapat eredményei különösen indokolnák, nem tartom kizártnak, hogy átgondoljuk ezt a lehetőséget. Közbeszólhat akár sérülés is, de ezt természetesen szeretnénk elkerülni, hiszen tavaly épp elég problémánk adódott ilyen okokból.

– Többször említette, hogy a szurkolók kiszolgálására idén nagyobb hagysúlyt fektet a klub. Miben nyilvánul ez meg a szezon kezdete előtt?

– A bérletek legyártása folyamatban van, a Göcsej Kupán már tudjuk őket árusítani. Hasonló konstrukciók várhatók, mint a tavalyi szezonban, lehetőség nyílik az Egerszeg Kártyás kedvezmények érvényesítésére. A szurkolói sálak és törölközők is kaphatók lesznek majd, valamint a korábban említett replika-mezek is megvásárolhatók lesznek majd. Iskolákba eljuttatunk majd reprezentációs célú anyagokat is, a tavalyi év legszebb pillanatait tartalmazó CD-t, DVD-t, illetve mappákat. A csapat mezszponzora marad, de a hivatalos mez majd csak az Alba elleni bemutatkozó mérkőzésre készül el, melyre október 9-én vasárnap kerül sor, az M4 sportcsatorna nyilvánossága előtt.

– A tavalyi év célkitűzése a legjobb nyolc közé kerülés volt, ez az idei évben is hasonlóan alakul majd?

– Idei játékoskeretünk hasonló a tavalyihoz, talán egy kicsit még erősebb is. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy a legtöbb csapat négy, vagy akár öt légióssal áll neki a szezonnak, akik között bárki kifoghat Jolly Jokert, de vehet zsákbamacskát is, így aztán elég kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. Egy kiscsapat is bele tud nyúlni öt extra légiósba, akik remekül teljesítenek a szezonban. Elsődleges célunk a legjobb nyolc – örülnék, ha hasonló szezont tudnánk produkálni, mint az előző volt, ebbe természetesen belefér az is, hogy ha minden jól alakul, a dobogóra is felléphetünk – zárta optimistán interjúját Stárics Kornél.

 
 

 

 
 • 12kapaca2016szeptember09.19:19ÚjVálasz
  Idézet: Heraklith90
  Meglátjuk. Tavaly az első edzőmeccsek után azt hittem Pantelicről, hogy elfelejtett kosarazni, meg járni is, Krapic meg extra játékos benyomását keltette...  ...

  +1

   
 • 11Heraklith90 2016szeptember09.14:16ÚjVálasz
  Idézet: craig
  Moore számomra is nagy talány.Mutatott szép dolgokat de nem tudom,hogy elég lesz-e.3 légiós esetén mindháromnak extrának kéne lennie mint tavaly..
  ...

  Meglátjuk. Tavaly az első edzőmeccsek után azt hittem Pantelicről, hogy elfelejtett kosarazni, meg járni is, Krapic meg extra játékos benyomását keltette...

   
 • 10craig2016szeptember09.13:23ÚjVálasz
  Idézet: Heraklith90
  Nem ismerem őket, csak ennyi. Második olvasásra tényleg kicsit félreérthető, főleg mert Moore próbaidős ;-)
  ...

  Moore számomra is nagy talány.Mutatott szép dolgokat de nem tudom,hogy elég lesz-e.3 légiós esetén mindháromnak extrának kéne lennie mint tavaly..ellenkező esetben nincs esély a tavalyihoz hasonló szezonra..

   
 • 9Heraklith90 2016szeptember09.13:14ÚjVálasz
  Idézet: craig
  "Drungilas és Moore várható teljesítménye kérdéses." Ezt egészen pontosan,hogy érted? :)
  ...

  Nem ismerem őket, csak ennyi. Második olvasásra tényleg kicsit félreérthető, főleg mert Moore próbaidős ;-)

   
 • 8craig2016szeptember09.12:28ÚjVálasz
  Idézet: Heraklith90
  Jó lesz, ha már végre visszafoglaljuk a méltó helyünket a tabella elején! ;-)

  Drungilas és Moore várható teljesítménye kérdéses. Szerintem nagyjából olyan játékerőt képviselünk majd, mint tavaly.
  ...

  "Drungilas és Moore várható teljesítménye kérdéses." Ezt egészen pontosan,hogy érted? :)

   
 • 7Heraklith90 2016szeptember09.11:51ÚjVálasz

  Jó lesz, ha már végre visszafoglaljuk a méltó helyünket a tabella elején! ;-)

  Drungilas és Moore várható teljesítménye kérdéses. Szerintem nagyjából olyan játékerőt képviselünk majd, mint tavaly.

   
 • 6craig2016szeptember09.11:47ÚjVálasz
  Idézet: craig
  Moore és Ubilla épp úgy felváltva fognak irányitani mint tavaly a két kisemberünk.Itt minden ugyanaz.Illetve szerintem 8 az a 7.
  ...

  Jah és persze a másik nagy kérdés Czingi.. Meglátjuk..

   
 • 5craig2016szeptember09.11:46ÚjVálasz
  Idézet: csocsozte
  Hát nem biztos hogy erősebb az idei keret van 7 játékosunk!Csere center nincs!!csere irányító nincs!!
  ...

  Moore és Ubilla épp úgy felváltva fognak irányitani mint tavaly a két kisemberünk.Itt minden ugyanaz.Illetve szerintem 8 az a 7.Mert ha Vitya egészséges lesz rá is lehet komolyan számitani,tavaly már bizonyitotta.És Velkey a nagy talány,hogy tudott-e fejlődni..

   
 • 4csocsozte2016szeptember09.11:32ÚjVálasz

  Hát nem biztos hogy erősebb az idei keret van 7 játékosunk!Csere center nincs!!csere irányító nincs!!

   
 • 3hozso2016szeptember09.11:31ÚjVálasz

  remélem nem azért vannak vasárnap a mérkőzések mert az ,,aranylábúak,, is akkor játszanak és hogy 1 nap legyen mind a kettő.ugye nem???!!!valaki nyilatkozhatna ez ügyben is a vezetőségből hogy miért van ez a ,,trutyi,,az időponttal.

   
 • 2craig2016szeptember09.10:27ÚjVálasz
  Idézet: hozso
  Ubilla nem egy mosolygós tipus.én még nem láttam olyan képet róla.de nem baj,fő hogy jól kosárlabdázzon..
  ...

  Az idei sorsolást elnézve nem lesz akkora tolongás mint tavaly..Érthetetlen!

   
 • 1hozso2016szeptember09.10:04ÚjVálasz

  Ubilla nem egy mosolygós tipus.én még nem láttam olyan képet róla.de nem baj,fő hogy jól kosárlabdázzon..ha igy folytatódik a ZTE menetelése akkor kevésnek bizonyul a sportcsarnok a nézök befogadására.órákkal előbb kell elmenni hogy legyen hely.nem kellene 1 nagyobb csarnok?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!