Bognár Eilingsfeldtől és Tóthtól tanul a legtöbbet

Kecskemét – A válogatott erőcsatára azt mondja, a Falcónál megszokott hosszabb távú futások helyett Ivkovicsnál inkább sprintek vannak.
 
 
 
 
 

Bognár Eilingsfeldtől és Tóthtól tanul a legtöbbet

Kecskemét – A válogatott erőcsatára azt mondja, a Falcónál megszokott hosszabb távú futások helyett Ivkovicsnál inkább sprintek vannak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Másfél hete kezdte meg a felkészülést a magyar válogatott bő kerete az Európa-bajnokság selejtezőire, azóta pedig több játékost is megszólaltattunk már az edzőtáborban végzett munkával kapcsolatban. A BB1.hu ezúttal Bognár Kristófot, a Falco 21 éves játékosát kérdezte a nemzeti csapat alapozásáról, az edzőtáborban uralkodó hangulatról és persze nem mehettünk el szó nélkül klubcsapatának, a Falcónak az új igazolásai mellett sem.

– Fárasztóak a válogatott edzései, hiszen jelenleg a fizikális fejlődés és felkészülés van a középpontban, de nagyon jó a hangulat. A klubcsapatoknál is hasonlóan zajlanak az alapozások, apró különbségek vannak csak, amik leginkább a különböző edzői felfogásokból erednek. Például a Falcónál megszokott hosszabb távú futások helyett Sztojannál inkább sprintek vannak, bár ez a felkészülési idő rövidségének is betudható.

– Ha már Ivkovics: játékosként ő is center volt, mennyire foglalkozik külön önökkel, magasemberekkel?

– Nagyon jó trénernek tartom Sztojant, aki igyekszik minden tudását átadni a játékosainak. Az említett rövid idő miatt inkább a csapatépítéssel, a teljes kerettel foglalkozik, de az egymás elleni játék közben többször is megállít minket, és kijavítja a helyezkedésünket, elmondja miben hibáztunk – itt különös figyelmet szentel nekünk, palánk alatti játékosoknak.

– Poszttársai közül kitől tanul a legtöbbet? Említette a remek hangulatot, kivel ápol különösen jó kapcsolatot?

- A válogatottnál főként négyesként jövök számításba, így legtöbbször Eilingsfeld János vagy Tóth Norbert ellen végzem a gyakorlatokat, az ő mozgásukat és helyezkedésüket figyelem a legjobban – ez különösen a lepattanókért folytatott harc során hasznos. De általánosságban is elmondható, hogy mindenki segítőkész a másikkal, ez is hozzájárul a jó hangulathoz. A szobatársam Perl Zoli, vele nagyon jóban vagyok, de másokkal is, nem tudnék csak egy csapattársat kiemelni.

– Közeleg a keretszűkítés, mit gondol, benne lesz az Eb-selejtezőkre utazó csapatban? A Montenegró elleni felkészülési meccsek során sok minden eldőlhet, hogyan készül ezekre a meccsekre?

– Az akarás minden játékosban, így természetesen bennem is megvan, ezen nem fog múlni semmi – szeretnék a szűk keret tagja lenni, a többit majd meglátjuk. Montenegró ellen a fiatalok is szerepet fognak kapni, ha nem is minden meccsen, de az egyiken biztosan, próbálom majd a tudásom legjavát nyújtani, hogy meggyőzzem a kapitányt.

– Időközben klubjánál is zajlanak az események, egy center légióst leszámítva már össze is állt az új Falco. Mit vár a következő szezontól?

– Nagyon örülök az érkezőknek: Govenst senkinek sem kell bemutatni, de a másik amerikai hátvéd, Lester Medford is nagy erősítés lehet. Néztem róla videókat, úgy tűnt, van esze a játékhoz és nagyon jól lát a pályán, ami nekünk, magasoknak különösen fontos. A következő idényben mindenféleképpen rájátszásba, a legjobb nyolc közé várom a csapatot, de persze ezen belül is szeretnénk minél jobb helyezést elérni.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!