Mócsán Bálint Amerikában folytatja

Budapest - Az idahói egyetemen tanul és kosarazik tovább a MAFC játékosa, aki az U20-as Eb tapasztalatairól is beszélt a BB1-nek.
 
 
 
 
 

Mócsán Bálint Amerikában folytatja

Budapest - Az idahói egyetemen tanul és kosarazik tovább a MAFC játékosa, aki az U20-as Eb tapasztalatairól is beszélt a BB1-nek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Győzelem nélkül esett ki az A-csoportból U20-as válogatottunk. A magyar csapat hétfőn ért haza Helsinkiből, a válogatott legjobb játékosa, Mócsán Bálint viszont hamarosan újra útra kel, sokkal messzebbre utazik, mint a finn főváros. A mieink első számú pontfelelőse (a torna negyedik legjobb dobója) a BB1 kérésére értékelte a finnországi tornát.

– Kicsit csalódott vagyok, mert nem sikerült meccset nyerni, márpedig nagyon nem szeretek veszíteni. A felkészülési meccsek alapján kicsit másra számítottam, de sajnos így alakult, nem jött ki a lépés. Mindettől függetlenül, örülök, hogy itt szerepelhettünk, mert testközelből láthattam, milyen az európai elit ebben a korosztályban, láttam, miben kell fejlődnöm. Ez plusz motiváció, én is ilyen jó játékos szeretnék lenni. Megpróbáltam mindent kihozni magamból, ez ennyire volt elég – fogalmazott az Eb-vel kapcsolatban Mócsán Bálint. A kérdésre, hogy miben voltak erősebbek elsősorban az ellenfelek fiataljai, így válaszolt:

– Agresszivitásban, főleg védekezésben volt szembeötlő, hogy az ellenfél játékosai mindenhova odaértek, alig volt helyünk, és egész meccsen bírták ezt a fajta védekezést. És persze a tapasztalat hiánya is fontos tényező volt a rossz eredményben. De ebben segített ez a torna, talán kamatoztathatjuk a tapasztalatokat a későbbiekben.

Az biztos, hogy Mócsán Bálint nem Magyarországon kamatoztatja, ugyanis immár eldöntött tény, hogy a fiatal bedobó az Egyesült Államokban tanul és kosarazik tovább. A jól sikerült egyetemi felvételi után várhatóan augusztus közepén utazik a tengeren túlra.

– Már a papírokat intézzük az egyetemmel, az Idaho State Universityre vettek fel. Nagyon izgatott vagyok, várom már, ez lesz az első csapatom a MAFC-on kívül. Úgy voltam vele, hogy mindenképpen meg szeretném ragadni a lehetőséget. Elsősorban azért megyek ki, hogy még többet fejlődjek kosárlabdázóként. De persze a civil életben is fontos lehet az amerikai időszak. Az ISU kosárcsapata az NCAA első divíziójában, a Big Sky konferenciában szerepel. Az edzővel korábban már egyeztettem telefonon, a segédedzőkkel is tartom a kapcsolatot, úgyhogy nem lesz teljesen ismeretlen a helyzet, amibe belecsöppenek – tette hozzá a magyar kosaras.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!