Az utolsók egyike, akik már a múlt században is játszottak

Interjú - A búcsúzó Simon Balázs reméli, jönnek még utána is klasszikus irányítók a magyar pályákon.
 
 
 
 
 

Az utolsók egyike, akik már a múlt században is játszottak

Interjú - A búcsúzó Simon Balázs reméli, jönnek még utána is klasszikus irányítók a magyar pályákon.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Simon Balázs,a visszavonulását csütörtökön bejelentő irányító a poszt klasszikus képviselői közül utolsóként (vagy ha Fodor Mártont is annak tekintjük, utolsó előttiként) fejezte be sikerekben gazdag pályafutását. A több hazai klubnál megfordult "Simi" már az 1998/99-es szezonban is az A-csoportban játszott. Kaposváron aratta első bajnoki- és kupasikereit, szerepelt külföldön, pályafutása második fele pedig Székesfehérvárhoz köti, ahol (egy szolnoki kitérőt leszámítva) hét évet töltött el. És marad is a koronázóvárosban, csak már nem a pályán, hanem sportigazgatóként segíti a TLI-Alba Fehérvár csapatát. A Bb1-nek a búcsú bejelentése után adott interjút.

– Soha nem könnyű meghozni egy ilyen döntést, most sem volt az. De már szezon közben gondolkodtam rajta, harminchat évesen kénytelen ilyeneken is elgondolkodni az ember. Úgy érzem, ezzel a mostani szezonnal kerek lett a pályafutásom, nyugodt szívvel tudom befejezni. Főleg így, hogy kaptam egy lehetőséget a klubtól és benne tudok maradni a kosárlabdában. Azt a tudást, ami húsz év alatt összegyűlt, tovább tudom adni Fehérváron, ami már a második otthonom - fogalmazott Simon Balázs.

– Ezek szerint segített benne, hogy a tavalyi rosszabbul sikerült szezon után idén ismét a régi Simon Balázst láttuk a pályán.

– Így van. Szerencsés is voltam, mert általában elkerültek a sérülések és tizenöt éven keresztül meghatározó játékos tudtam lenni a csapataimban. A tavalyi év valóban nem jól sikerült, de az idei szerintem mindenkit kárpótolt, engem is, mert kiderült, hogy még képes vagyok magas szinten játszani. Talán még ment volna jövőre is, de immár vannak más prioritások.

– Nyert bajnokságokat Kaposváron és Szolnokon, volt kupagyőztes, mennyire hiányzik az Albával két döntőben levesztett bajnoki arany?

– Nagy vágyam és célom volt, hogy Fehérváron, ahol hét szezont húztam le, összejöjjön egy cím, mert a számomra fontos klubokban, Zalaegerszeget kivéve, ahol még nagyon fiatalon játszottam, sikerült nyerni valamit. Itt sajnos nem jött össze, de bízom benne, hogy nem ért véget még ez a történet és ha nem is játékosként, de a stáb tagjaként ünnepelhetek itt is aranyat.

– Sok tapasztalata a klub vezetésében még nincsen, de elképzelései nyilván vannak.

– Most kezd kialakulni a feladatköröm, beszéltem már a klub elnökével, Balássi Imrével is róla, de a következő hetekben alakul majd ki teljesen, milyen feladatok várnak rám, akkor tudok majd erről pontosabbat mondani.

– Az ön generációjából az úgynevezett klasszikus irányítók már visszavonultak. Lát olyan fiatalt, akiben az utódját is felismerheti?

– Bízom benne, hogy lesz ilyen. Ez is a feladatom lesz többek között, hogy találjunk, neveljünk iylen fiatalokat, terelgessük őket az úton. A trendek azt mutatják, hogy nem a klasszikus irányítók felé megy el a játék, de Európában, az igazi nagy csapatokban ma is dívik még ez a poszt, hiszen az európai kosárlabda a csapatjátékot preferálja, amihez elengedhetetlen egy vezér a pályán. Bízom benne, hogy nem tűnt el végleg itthon sem ez a szerep és jönnek olyan fiatalok, akik bontogatják a szárnyaikat. Én leszek a legboldogabb, ha ilyen tehetségekkel dolgozhatok a jövőben.

 
 

 

 
 • 4english2016július25.11:57ÚjVálasz

  Isten veled Baller, jó pihenést.
  Minden idődet a kapuvári b.bárban töltheted.

  (Soha nem csíptelek, de hiányozni fogsz.)

   
 • 3panther2016július15.21:29ÚjVálasz

  Az egyik legszimpatikusabb - és nem mellesleg az egyik legjobb - magyar játékos volt, aki megfordult Pécsett ! Sok sikert kívánok neki a "civil" életben is !

   
 • 2SnoopDogg2016július15.09:07ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  "Szerencsés is voltam, mert általában elkerültek a sérülések"

  Hát erre ő különösen odafigyelt.Főleg a válogatott került ez miatt hátrányba.
  ...

  unalmas vagy, de a nagyobb baj, hogy buta :(

   
 • 1adsl4653262016július15.08:46ÚjVálasz

  "Szerencsés is voltam, mert általában elkerültek a sérülések"

  Hát erre ő különösen odafigyelt.Főleg a válogatott került ez miatt hátrányba.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!