A magyarok és a légiósok egyáltalán nem harmonizáltak egymással

Nyíregyháza – Nagy Krisztián szerint a külföldieket nem érdekelte a bennmaradás, inkább minél előbb haza akartak menni.
 
 
 
 
 

A magyarok és a légiósok egyáltalán nem harmonizáltak egymással

Nyíregyháza – Nagy Krisztián szerint a külföldieket nem érdekelte a bennmaradás, inkább minél előbb haza akartak menni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az alapszakaszt az utolsó előtti, 13. helyen záró Nyíregyháza az alsóházi középszakaszban mindössze egy győzelmet szerzett, majd a MAFC elleni play-out alatt egy kétpontos siker mellett két vereséget is elkönyvelt, így kiesett a magyar élvonalból. Nagy Krisztiánt, a gárda csapatkapitányát kérdeztük a szezonról és a jövőjéről:

– Nagyon rosszul alakult a szezonunk, hogy is mondhatnék mást, hiszen kiestünk. Úgy gondolom, hogy a klubnál mind anyagi téren, mind a háttérmunka tekintetében problémák voltak, ráadásul a magyar keret és a légiósok egyáltalán nem harmonizáltak egymással. Ezt többször is éreztem, nem "használtuk" a másikat, nem bíztunk egymásban eléggé. Az első három meccsen ennek ellenére még jó teljesítményt nyújtottunk, utána viszont egy elég mély és tartós hullámvölgybe kerültünk. Az idény végére fejben és fizikálisan is elfáradtunk. A play-out második mérkőzésén nagyon fontos győzelmet arattunk, de szerintem nem hittük el, hogy nyerhetünk Budapesten, a mindent eldöntő harmadik találkozón. Hiába volt meg a lehetőségünk, nem tudtunk élni vele, csakis magunknak köszönhetjük a kiesést. Rutintalan volt a csapatunk, a többség nem volt még ilyen szituációban, az óriási tét sokakra negatív hatással volt, ezt én is éreztem. A légiósok teljesítménye is leromlott, talán nem érdekelte őket ez az egész annyira, és már haza akartak menni, vagy talán a nagy tét miatti nyomást nem bírták el ők sem – találgatott a 32 éves csapatkapitány.

A szezon során 3.4 pontot és 2.2 lepattanót átlagoló játékos a jövőjéről is ejtett pár szót:

– Nem tudom még, hogy hol folytatom a pályafutásomat. Meghallgattam a Nyíregyházát, de meghallgatok minden más csapatot is. Nem zárom ki, hogy maradok, de azt sem, hogy visszatérek az A-csoportba – nyitott vagyok mindenre, és bár konkrét ajánlatokról nem szeretnék beszélni, azt elmondhatom, egyelőre nem kaptam olyat, amit gondolkodás nélkül elfogadnék – zárta nyilatkozatát Nagy Krisztián.

 
 

 

 
  • 1megjegyzes2016június18.14:19ÚjVálasz

    ez is érdekes, hogy Kriszó egesz használható játékosnak tűnt pécsi színekben, mi meg nem tudtuk használni...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!