„Ez nehezebb volt, mint bajnok lenni a Falcóval”

Jászberény – Szrecsko Szekulovics Jászberényben újraforgatta a Mission Impossible-t. A sikeredző mindenre nyitott a folytatást illetően.
 
 
 
 
 

„Ez nehezebb volt, mint bajnok lenni a Falcóval”

Jászberény – Szrecsko Szekulovics Jászberényben újraforgatta a Mission Impossible-t. A sikeredző mindenre nyitott a folytatást illetően.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kevesen gondolták volna év elején, amikor Szrecsko Szekulovics átvette a JP-TOP COP Jászberény kispadját, hogy a kék-fehéreknek sikerül kiharcolniuk a bennmaradást. A sereghajtó 1-11-es mérleggel, kilátástalan helyzetből várta a folytatást, ám végül a középszakasz utolsó fordulójában oda jutott, hogy nyíregyházi győzelmével play-out nélkül hosszabbította meg élvonalbeli tagságát.

- Nagy volt az ünneplés a hétvégén?

- Hazafelé a buszon volt egy kis spontán ünneplés szombaton, ma este lesz még egy búcsúedzés, utána pedig egy vacsora, szerintem majd ott lesz a fő buli, hiszen utána számunkra hivatalosan is véget ér a szezon, mindenki megy haza.

- Mikor gondolt rá először, hogy sikerülhet a bennmaradás?

- Nagyon nehéz helyzetben voltunk, januárban vettem át a csapatot, 1-11-es mérleggel. Eleinte nem volt sok időnk az építkezésre, így nem volt csoda, hogy az első két mérkőzést még elveszítettük, 1 győzelemmel és 13 vereséggel álltunk a tabella alján, akkor mindenki azt mondta, biztos, hogy a B-ligában folytatjuk jövőre. Szerencsém volt, mert nagyon jó játékosok alkották ezt a csapatot, kompletten mindenki akart dolgozni, és amikor a legfontosabb volt, a középszakaszban már jöttek is a sikerek. Az első meccsünket még elveszítettük a Szeged ellen, ekkor a MAFC-nak négy győzelemnyi előnye volt, de jött a „Mission impossible”. Ötöt kellett nyernünk a bennmaradáshoz, sikerült a bravúr. Nagyon boldog vagyok, pokolian nehéz volt.

- Mi volt a siker kulcsa?

- Az, hogy egy pillanatra sem adtuk fel, végig hittünk benne, hogy sikerülhet. Rakics nagyon sokat segített, hiszen hiányzott a rotációból még egy játékos, az ő érkezésével viszont jobbak lettünk, megfelelő módon tudtam rotálni, és pihentetni a kulcsjátékosokat, ezáltal mindenki új erőre kapott. Bíztam a magyar játékosokban is, hiszen biztos voltam benne, hogy a rutint képviselő Soós, Horváth és Cseh sem felejtett el kosárlabdázni. Keményen dolgoztunk, és persze emellett sokat is beszélgettünk a játékosokkal, hiszen pszichésen is fel kellett őket rázni, mert ez egy szétesett csapat volt, amikor átvettem a kispadot, kicsit olyan volt a társaság, mint egy vert sereg. Újra el kellett hitetni velük, hogy képesek nyerni. Az eredmények is azt mutatják, hogy jól dolgoztunk. Fontos volt az is, hogy nem volt pánik, nyomás a klub részéről. Nem volt megkötve a kezem, végig szabadkezet kaptam. Ezúton is nagyon köszönöm a vezetőség korrekt hozzáállását, és hogy türelmesek voltak a csapattal szemben. Az idő minket igazolt, a vége felé már szép sorban egymás után jöttek a győzelmek, jobban és jobban játszottunk, elkaptuk a fonalat.

- A Falcóval nyert már bajnokságot, Romániában élcsapatot csinált a Marosvásárhelyből, most pedig benntartotta a Jászberényt. Melyik volt nehezebb feladat?

- Ez a bennmaradás legalább akkora eredmény számomra, mint amikor bajnokságot nyertünk Szombathelyen. Mindkettő nagyon nehéz volt, talán ez még nehezebb. Nem voltam még ilyen helyzetben, most nekem kellett kirángatnom egy olyan csapatot a gödörből, amit nem én állítottam össze a szezon elején. Büszke vagyok a fiúkra, megmutattuk saját magunknak és a közvéleménynek, hogy nem olyan rosszak ezek a játékosok, mint ahogy azt sokan gondolták.

- Hogyan tovább? Gondolom, Jászberényben marasztalnák…

- Gulyás Csaba elnök már jelezte, hogy le akar ülni velem beszélni a jövőről, de még annyira friss minden, hiszen csak a hétvégén dőlt el végérvényesen a sorsunk, hogy erre még nem került sor. Talán a napokban megejtjük. Én mindenre nyitott vagyok, de egyelőre még nem tudom, mit hoz a jövő. Meglátjuk, hogy milyen ajánlatokat kapok, de az biztos, hogy jól éreztem magam Jászberényben, megkedveltem a klubot és úgy érzem, hogy a közeg is befogadott. Jó kapcsolatot ápoltam mindenkivel, öröm volt itt dolgozni.

 
 

 

 
 • 12kosarcs2016április26.06:28ÚjVálasz
  Idézet: Karalabece
  Nevetséges ami Berényben megy! Mondjuk picit sajnálom a szurkolókat, megérdemelnének végre már egy önzetlen, szakértő vezetőséget!
  ...

  Mondjuk a berényi szurkolók ünnepelnek. Lehet neked savanyú a szőlő?
  Nem kell minket sajnálni. Jövőre is itt leszünk.

   
 • 11Kimi112016április25.21:20ÚjVálasz

  Bravó Mester ! Le a kalappal! Reméljük marad nálunk! Hajrá JKSE!! :)

   
 • 10Kimi112016április25.21:20ÚjVálasz

  Bravó Mester ! Le a kalappal! Reméljük marad nálunk! Hajrá JKSE!! :)

   
 • 9lassa2016április25.21:19ÚjVálasz

  Szocso , gyere vissza, most Szombathelyen kell egy "mission impossible"....

   
 • 8Bogyo212016április25.20:51ÚjVálasz

  Nincs miről beszélni,ha meg akarjuk tartani,és Ő is nyitott a folytatásra,akkor olyan szerződést kell letenni Neki az asztalra,amire nem tud nemet mondani!Ennyi...És lehetőleg minnél elöbb,mert tényleg lecsap rá a Falcó!Csak a Berény!!

   
 • 7gultem12016április25.18:37ÚjVálasz

  Grat a Berénynek, hogy a végén, ha nehezen is, de összejött. Ehhez kellett Szrecsko, nem hiszem, hogy egy ilyen mentalitású edző nélkül ment volna. Remélem, marad, és jövőre nem kell ilyen vesszőfutást átélni!

   
 • 6banane2016április25.15:40ÚjVálasz
  Idézet: felhasznalo
  Nem kellene ugyanugy elvesziteni, mint tavaly Benczet. A jatekosgarnitura ugyis mas lesz, talan sikrül megtartani egy ket legiost. Bar Rakicnak meg van egy eve a Falconal elvileg.
  ...

  Nem bánnám, ha pénzügyileg nem kerültünk gödörbe szerintem is nálunk fog kikötni.

   
 • 5jb172016április25.15:06ÚjVálasz

  Megnyugvas lenne szamomra ha maradna.
  Emberileg es szakmai szempontbol is nagyon rendben van!
  Ha mar a jatekosok nagy resze ugy sem marad,mert nem gondolnam,hogy Travis,Sherman vagy epp Caffey maradni szeretne, bar ne legyen igazam!

   
 • 4Karalabece2016április25.14:48ÚjVálasz

  Nevetséges ami Berényben megy! Mondjuk picit sajnálom a szurkolókat, megérdemelnének végre már egy önzetlen, szakértő vezetőséget!

   
 • 3SnoopDogg2016április25.13:17ÚjVálasz

  Egyetlen kiscsapatként 5, köztük nagyon komoly légióssal, volt válogatott magyarokkal... Szrecskó, Szrecskó...

   
 • 2felhasznalo2016április25.12:36ÚjVálasz

  Nem kellene ugyanugy elvesziteni, mint tavaly Benczet. A jatekosgarnitura ugyis mas lesz, talan sikrül megtartani egy ket legiost. Bar Rakicnak meg van egy eve a Falconal elvileg. Ha jol emlekszem 2 evre irt ala. Csak nehogy Szrecsko is ott kössön ki, nem lepödnek meg.

   
 • 1Toto112016április25.12:27ÚjVálasz

  Szegény Falco azóta se nyert semmit. És még a Lacika se adja át a helyét, pedig minden csapat a mélybe taszítja a sárgákat.

  A Jászberénynek meg gratulálok a bennmaradáshoz, szép tavaszi hadjárat volt.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!