A tét elviselhető könnyűsége

Zalaegerszeg - Kerpel-Fronius Balázs szerint a Zetén még mindig nincs teher, ezért nyerik az idegenbeli rangadókat is.
 
 
 
 
 

A tét elviselhető könnyűsége

Zalaegerszeg - Kerpel-Fronius Balázs szerint a Zetén még mindig nincs teher, ezért nyerik az idegenbeli rangadókat is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Folytatta elképesztő sorozatát a Zalakerámia ZTE KK, a kék-fehéreké az egyetlen csapat, amely képes volt oda-vissza verni felsőházi riválisai legtöbbjét az alapszakaszban, és most már a középszakaszban is van idegenbeli bravúrjuk. Pedig az első forduló nagy zakója után, amit Fehérváron szenvedtek el, az Egis Körmend otthonában sem őket tartották esélyesnek.

Kerpel-Fronius Balázst, a csapat egész szezonban megbízhatóan játszó bedobóját arról kérdeztük, mi a magyarázata a Zete nagyszerű idegenbeli sorozatának: a Körmendet immár kétszer, a Szolnokot és az Albát egyszer verték vendégként.

– Arra tudok gondolni, amit Bencze Tamás nyilatkozott a Körmend-meccs előtt. Igazából teher rajtunk már nincs. Mindenki nagyobb célokkal vágott neki a bajnokságnak, mint mi. Egy Körmend-Zete rangadón persze nincs olyan, hogy valamelyik csapatnak kisebb a tét, de eredetileg a Körmendnek is mások a céljai, mint nekünk – magyarázta a magyar bedobó.

Mindez a legkevésbé sem azt jelenti, hogy a zalaiak „minden mindegy” alapon vágtak neki a középszakasznak, hiszen ha más nem is, a szurkolóik elvárása bizonyára nő, ahogy jönnek a győzelmek. Kerpel-Fronius szerint ez sem jelent problémát:

– Egy esetleges vereséget nem élünk meg kudarcként, élvezzük, hogy nincs rajtunk nyomás, de céljaink azért természetesen vannak. A közönségünk hatalmas pluszt jelent, pozitívan hat ránk, ha látjuk, hogy mögöttünk vannak. Így volt ez Körmenden is – tette hozzá a játékos.

Az Egis Körmend ellen elbírta a nyomást a ZTE akkor is, amikor a hazaiak nagy hátrányból utolérték őket, ez jelzi, fejben rendben vannak a játékosok. A kulcs a megfelelő védekezés, véli Kerpel-Fronius Balázs.

– Az egész meccsen határozott volt a védekezésünk, de volt egy periódus, amikor nem sikerültek a dolgok, ekkor a legfontosabb az volt, hogy próbáljunk továbbra is nyugodtak maradni. Van, hogy támadásban gondjaink akadnak, de akkor az is általában a védekezésből ered. A legfontosabb pillanatokban ismét tartani tudtuk a védekezésünk szintjét és ezzel megnyertük a találkozót.

Ami pedig az említett célokat illeti, lassan persze Zalában is ki kell mondani, hogy bármire esélyes lehet a csapat. De a mezőny annyira sűrű, hogy túlságosan nem lehet előre tervezni a bajnokságban.

– A céljainkról nehéz mit mondani, egyelőre igyekszünk minden meccset megnyerni. A play-offot pályaelőnnyel lenne jó kezdeni. A felsőházban nagyon nehéz számolgatni, lesznek körbeverések, már eddig is voltak. Hazai pályán próbálunk minél magabiztosabban játszani és idegenben is összehozni még bravúrokat – mondta végül a Zete játékosa.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!