A 19. forduló csapata

Körkép - Nagy visszatérők és abszolút újoncok kaptak helyet az ötösben.
 
 
 
 
 

A 19. forduló csapata

Körkép - Nagy visszatérők és abszolút újoncok kaptak helyet az ötösben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Már a 19. fordulón is túl vagyunk, most is összeállítottuk VAL-értékek alapján a forduló „álomcsapatát”. Tisztában vagyunk vele, hogy kezdeményezésünk bizonyos mértékben csak játék a számokkal, mert mi is tudjuk, hogy nem minden a VAL.

Egy nagy visszatérő is helyet kapott a forduló csapatában, Mike Caffey a 2. és a 4. forduló között rendre szerepelt itt, ám azóta "eltűnt"; míg négyes poszton két újonc holtversenyben birtokolja a legjobbnak járó pozíciót.

A 19. forduló csapata:

Caffey (4) – Vojvoda (3) – Spurlock (5) – Pearson (1) / Tóth G. (1) – Krisztanovics (2).

Ahogy bevezetőnkben is említettük, irányítóposzton a Jászberény egyik amerikai légiósa, Mike Caffey került be a forduló csapatába, ehhez pedig ezúttal 29 VAL és 30 perc játék is elég volt. 25 pontot dobott csapata székesfehérvári veresége alkalmával, 8/14-gyel mezőnyözött, 2 lepattanót gyűjtött, 2 szerzett- és 1 eladott labdát, 2 elkövetett személyit és 4 kiharcolt faultot írhattunk még a neve mellé - és persze irányítóhoz méltón 4 gólpasszt is.

A Szolnok befejezte nemzetközi menetelését és ezt egy picit izzadságszagú győzelemmel "ünnepelte" a MAFC csarnokában, a csapat vezére azonban egyértelműen a 36 perc alatt 30-as VAL-ig és 18 pontig jutó Vojvoda Dávid volt. 7/13-al mezőnyözött, 7 lepattanó mellé szerzett 1 labdát is, 3-szor faultolt, de 6-ot harcolt ki, 5 gólpasszt is a közösbe tett.

A forduló csapatában a fenti 6 emberből Tristan Spurlock fordult meg legtöbbször, ő már ötödször van ugyanis itt, pedig az Alba könnyed győzelmének alkalmával csak 23 percig tartotta pályán Braniszlav Dzunics - 32 VAL-t azonban így is felírhattunk hozzá. 6/9-es mezőnyözéssel és 4/6-os büntetővel jutott el 19 pontig, 6 lepattanó, 3 szerzett-, valamint 1 eladott labda, 1 elkövetett és 5 kiharcolt személyi, illetőleg 5 gólpassz tette teljessé teljesítményét.

Az erőcsatároknál két olyan játékos harcolta ki helyét csapatunkban, akik itt még korábban nem fordultak meg. Ryan Pearson Caffey-hez és Spurlockhoz hasonlóan az Alba-JKSE meccsen villogott, csak 23 percet töltött a parketten, de 27 VAL így is összejött. Hatékonyan (7/11-es mezőnyözéssel) 14 pontot dobott, 1 lepattanó híján lemaradt a dupla-dupláról, de cserébe ellopott 2 labdát és 4 faultjára is kiharcolt azért 2-t, valamint 4 gólpasszt is kiosztott. "Társa" az a Tóth Gergely, aki Edin Bavcic hiánya miatt került reflektorfénybe, de jó teljesítménye ellenére is kikapott csapatával Kecskeméten - ő 35 minutum alatt teljesítette ugyanazt, mint Pearson. Inkább pontokat gyűjtögetett, összesen 26-ot (11/14 mezőny, 3/3 büntető), mellé 3 lepattanó, 2 eladott labda és 3 kiharcolt fault is felírható.

Centerposzton olyan van, aki még Caffey-nél is régebben volt itt, egész pontosan az első körben. A forduló játékosa Zoran Krisztanovics lett, aki 38-as VAL-t rakott össze, mindezt 35 perc alatt. 25 pontot dobott, 10/13-mal mezőnyözött, ráadásul 5 büntetőt is odatett mellé, 11 lepattanóval dupla-duplázott, 5 szerzett labdájára csak 3-at adott el, 4 személyit is kiharcolt - a Nyíregyháza pedig hosszú idő után győzött, Szegeden.

A 19. forduló magyar csapata:

Váradi (10) – Vojvoda (9) – Molnár A. (5) – Tóth G. (2) – Lóránt (13).

Váradi Benedek immáron kétszámjegyű magyar csapattagsággal büszkélkedhet, de alighanem sokkal elégedettebb lenne, ha csapata nem egy rettenetes mérkőzésen lenne túl. A Zalaegerszegen kiütésszerű vereséget szenvedő Falco pontjainak kis híján egynegyedét még úgy is ő dobta, hogy 35 perc játék alatt csak 12 pontig jutott. Összesen 16 VAL-t produkált, de ez is elég volt a csapattagsághoz. 4/10-el mezőnyözött (0/5 tripla, 4/6 büntető), 5 lepattanó, 3 szerzett labda és 1 eladott játékszer, 4 kiharcolt fault és 1 gólpassz adta ki ezt az értéket.

Vojvoda Dávid teljesítményéről fentebb már esett szó.

Molnár András csapata nyíregyházi vereségénél volt húzóember, 33 perc alatt 23-as VAL-t ért el 16 szerzett ponttal. 5 lepattanót húzott le, 6 faultot harcolt ki, 1 gólpasszt adott, 3-3 szerzett és eladott labdája "kiütötte" egymást.

Tóth Gergely teljesítményéről már esett szó fentebb.

Lóránt Péter már 13. alkalommal van itt, ezúttal is csak 23 minutumot játszva (csakúgy, mint említett csapattársai, Ryan Pearson és Tristan Spurlock) szedett össze 24 VAL-t. 8/13-as mezőnyözéssel dobott 17 pontot, 9 lepattanó mellé kiharcolt 1 faultot, adott 1 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdája az érték tekintetében már nem osztott-szorzott.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában)

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!