Megszorongatta a Real Madridot az U16-os válogatott

Székesfehérvár - Dancsecs András harminc pontja sem volt elég a győzelemhez.
 
 
 
 
 

Megszorongatta a Real Madridot az U16-os válogatott

Székesfehérvár - Dancsecs András harminc pontja sem volt elég a győzelemhez.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

A Szent István Kupa A-csoportjának tulajdonképpeni döntőjében a torna tavalyi finálja ismétlődött, a magyar U 16-os válogatott a Real Madriddal játszott. Az Alba Fehérvár - Jászberény NB I-es mérkőzés után szép számban ott maradó közönség remek hangulatot teremtett a mérkőzésen.

Ahogy várható volt, az elsősorban fizikumra építő Real a palánk alatt dominált, rengeteg lepattanót szedett és támadásai is tulajdonképpen a centereknek betett-begyömöszölt labdákból álltak. A magyar csapat fizikumban nem vehette fel a versenyt a nemzetközi válogatású madridi fiatalokkal, szervezettségben és védekezésben viszont igen, ráadásul a mezőny legextrább teljesítménye is a mieink oldalán volt: Dancsecs András káprázatos formában szórta a kosarakat.

A félidőben hét ponttal még a Real vezetett, de a magyar válogatott sokkal jobban kezdte a harmadik negyedet, nem engedte pontot dobni ellenfelét és fordított. Férfias, gyors játékot láthatott az egyre hangosabban szurkoló közönség, amely akkor jött ki a sodrából, amikor a játékvezetők egy akció során előbb egy játékosnak, majd Váradi Attilának is technikait adtak. Ekkor egy picit ismét megléptek a spanyolok, a negyed végére maradt a félidei hét pontos előnyük.

A negyedik tíz perc elején tizenegyre tornázta a különbséget a Real Madrid, amely továbbra is szinte kizárólag a festékből szerezte pontjait. A gyűrű tövére tett ziccerek is belefértek nekik, hiszen a támadólepattanókat visszaszerezte a remek fizikumú Ngalamulume. Az utolsó 5 perchez érve még 13 ponttal vezettek, de Somogyi Ádám triplái közelebb hozták a mieinket. Dancsecs futtából is betalált kintről, amikor már úgy tűnt, elúszik a hajó. Aztán megint, emberről, ez vlt a harmincadik pontja... Kis híján csodát tett a magyar csapat, amely két perccel a vége előtt még 12 pont hátrányban volt, végül azonban nem sikerült utolérni az 54 (!) lepattanót szedő ellenfelet, a Real Madrid 82-74-re győzött.

A Real Madrid negyedszer is döntőt játszhat a Szent István Kupán, ellenfele az olasz Stellazzurra Rome lesz a fináléban. A magyar válogatott a Partizan Beograddal mérkőzik a bronzéremért vasárnap.

Szent István Kupa, 3. nap

A-csoport: Magyarország U16 - Real Madrid 74-82 (20-26, 15-16, 21-21, 18-19)

Legjobb magyar dobók: Dancsecs 30/18, Martinez 11, Somogyi 10/6

Címlapfotó: Facebook/Sportopus

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!