A 16. forduló csapata

Körkép - Ivosev szenzációs volt, Ubilla tripla-duplázott, hármas holtverseny a magyar centerek közt.
 
 
 
 
 

A 16. forduló csapata

Körkép - Ivosev szenzációs volt, Ubilla tripla-duplázott, hármas holtverseny a magyar centerek közt.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Már a 16. fordulón is túl vagyunk, most is összeállítottuk VAL-értékek alapján a forduló „álomcsapatát”. Tisztában vagyunk vele, hogy kezdeményezésünk bizonyos mértékben csak játék a számokkal, mert mi is tudjuk, hogy nem minden a VAL.

Ismét újoncot avathat "forduló csapata"-összeállításunk, ráadásul a teljes és a magyar ötösben is van olyan játékos, aki korábban még nem szerepelt itt. Ubilla tripla-duplázott, Ivosev a szezon második legjobb teljesítményét produkálta, Lóránt 13 perc alatt kipontozódott, mégis bekerült - érdekes hét meccsnek lehettünk tanúi.

A 16. forduló csapata:

Ubilla (3) / Laroche (2) – Cohn (1) – Spurlock (4) – Ivosev (2) – Pantelics (4).

Irányítóposzton máris holtverseny alakult ki, hiszen a kiváló formába lendülő Sopron vezére, Hernst Laroche és a Kaposvárral ZTE-t verő Emanuel Ubilla is 36 VAL-lal végzett. Előbbi játékos 31 percet töltött pályán, ezalatt 4/10-es mezőnyözéssel és 10/11 büntetőzéssel jutott el 20 pontig, összeszedett 8 lepattanót, kiosztott 5 asszisztot, szerzett 4 labdát (de csak 2-t adott el), valamint fault nélkül lehozta a találkozót - kiharcolt viszont 8-at. Ubilla eggyel több percet játszott, de eggyel kevesebb pontot dobott (7/17 mezőnyből, 3/4 büntető), viszont tripla-duplázott: 12 lepattanót húzott le, 10 asszisztot adott, valamint 2 faultjára kiharcolt 7-et, 1 szerzett labdájára 2 eladott jutott.

Kettesposzton Jászberényből akad újonc, ami nem is csoda, hiszen második győzelmét aratta a hétvégén a JKSE: a Szegedet győzte le 9 ponttal. Travis Cohn csaknem végigjátszotta az összecsapást, 37 percet töltött parketten. 30-as VAL-jának java része pontokból gyűlt össze, hiszen 24-et tett be a közösbe (8/11 mezőnyből, 6/6 büntető), de akadt 4 lepattanója, 4 kiharcolt személyije, 1 blokkja és 3 gólpassza is - érdemeit csak minimálisan csökkenti 2 elkövetett személyi hibája és 3 eladott labdája.

Cohnnal ellentétben már negyedszer látjuk itt Tristan Spurlockot. Az Albával a MAFC ellen könnyedén győző amerikai játékos a csapat "hagyományainak megfelelően" mindössze 23 percet töltött pályán, ez alatt 28-as VAL-t rakott össze, aminek egy része pontokból (18), egy része büntetőből (6), egy része szerzett labdákból (2), kiharcolt faultokból (1), gólpasszokból (4) és "sapkából" (1) jött össze, a negatív oldalon 3 személyi és 1 eladott labda áll.

A szezon második legjobb teljesítményét hozta a teljes első osztályból Tomiszlav Ivosev. A Kecskemét négyese 54-es VAL-t rakott össze 36 perc alatt, aminél csak Wesley Channels 69-e volt jobb idén. 26 pontot dobott, leszedett 17 lepattanót, 3 labdát szerzett, 4 saját hibájára 12 (!) faultot harcolt ki, 2 gólpassza és 1 blokkja is volt.

Djordje Pantelics meglepő módon 30 VAL alatti produkcióval is be tudott kerülni a forduló csapatába, immáron negyedszer - ez nem a centerek köre volt. Csapata, a ZTE ráadásul meglepetésre vereséget szenvedett Kaposváron, a szerb magasember pedig 28-as VAL-t produkált 37 minutum alatt. 13 pontot dobott (6/9 mezőny, 0/1 büntető), 13 lepattanóval dupla-duplázott, szerzett 1 labdát, adott és kiharcolt 2-2 faultot, 2 gólpassza és 1 blokkja is akadt.

A 16. forduló magyar csapata:

Váradi (9) – Vojvoda (7) – Molnár A. (4) – Hendlein (8) – Horti (2) / Lóránt (11) / Csorvási (1).

Az első 4 poszton nem akad nagy meglepetés a magyar csapatban. Váradi Benedek kilencedszer is a legjobb magyar irányító lett, pedig a Falco vereséget szenvedett Sopronban. A fiatal játékos 34 perc alatt kipontozódott. Érdekesség, hogy 21 pontja lett, ám 2 lepattanóval, 1 eladott labdával, 5 személyi hibával és 3 kiharcolt faulttal, valamint 2 assziszttal együtt ez így is csak 20 VAL lett.

Kettesposzton kezdi állandósítani helyét Vojvoda Dávid, aki összességében hetedszer került be a legjobbak közé. Az ASE ellen rangadót nyerő Szolnok ásza 34 perc alatt 22-es VAL-lal zárt, amihez 15 pont (3/10 mezőny, 7/11 büntető), 4 lepattanó, 2 szerzett, de 4 eladott labda, 4 elkövetett és 10 kiharcolt személyi kellett 6 assziszt mellett.

Molnár András fájó vereséget szenvedett ugyan a Szegeddel Jászberényben, de a saját teljesítményével többé-kevésbé elégedett lehet. 37 perc alatt 21-es VAL-t hozott össze, 27 pontot dobott, 3 lepattanót, 2 szerzett és 4 eladott labdát, 3 elkövetett és 1 kiharcolt személyit, valamint 1 gólpasszt írhattunk még fel a neve mellé.

Hendlein Roland ezúttal "mindössze" a magyar forduló csapatába fért be 26-os VAL-jával, de a ZTE elleni siker miatt ezt aligha bánja. 37 percet játszott, ami alatt 8/12-es mezőnyözéssel ért el 16 pontot, 10 lepattanóval dupla-duplázott, 2 szerzett és 2 eladott labdája volt, 3 elkövetett és 2 kiharcolt személyije akadt, valamint 2 gólpasszal is megörvendeztette a hazai publikumot.

Idén még nem volt példa olyanra, ami a magyar centerekkel történt. Egyrészről még sosem lehetett ennyire kevés VAL-lal a forduló csapatába kerülni (15), másrészről olyan sem történt még, hogy hármas holtverseny alakuljon ki egy pozícióban. Márpedig Horti Bálint (23 perc, 9 pont; 8 lepattanó, 3 elszórt labda, 2, illetve 3 elkövetett és kiharcolt személyi, 1 gólpassz), a kipontozódó Lóránt Péter (mindössze 13 perc, 8 pont; 6 lepattanó 1-1 szerzett és eladott labda, 5 fault, 2 kiharcolt fault, 1 gólpassz, 1 blokk), valamint a szintén Albás Csorvási Milán (17 perc, 9 pont; 4 lepattanó, 1 eladott labda, 2 fault és 4 kiharcolt személyi, 3 gólpassz, 1 blokk) most ezt is összehozta.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!