Ismét száz pont fölé jutott az Alba

Székesfehérvár - A Szedeáknak nem volt esélye a tavaszi bravúr megismétlésére.
 
 
 
 
 

Ismét száz pont fölé jutott az Alba

Székesfehérvár - A Szedeáknak nem volt esélye a tavaszi bravúr megismétlésére.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Az Alba új légiósa, Wally Judge is ott volt a fehérvári csarnokban, de egyelőre csak civilben, miután előző este érkezett meg és még edzeni sem tudott a csapattal. A szegediek irányítója, Jereminov az első Alba-támadás során nyolc másodperc alatt begyűjtött két faultot, Myles viszont triplából produkált ugyanennyit két támadásban. Később is szívesen próbálkoztak kintről a felek, Cherynek ez különösen jól ment, a másik oldalon pedig Molnár András a palánk alatt befutásokból volt eredményes. Nagyon belejöttek a hazaiak, egy dupla mellett már a hatodik triplájukat szórták, amikor Nikola Lazics időt kért. Spurlock remekül szolgálta ki társait, a Fehérvár pedig végül hét hármassal és komoly előnnyel zárta az első negyedet.

A másodikra csak Myles maradt fenn az Alba kezdő ötöséből. A Szedeák a fehérvári palánkot jól ismerő Juhos Levente agilis játékának is köszönhetően közelebb zárkózott, 44-31-nél Dzunics Braniszlav kért időt. Jól követte le lábbal az Alba akcióit a szegedi védelem, Spurlock azonban – miután hatalmas blokkot mutatott be Juhos kárára – előbb egy triplával, majd egy alley-oppal, végül egy újabb triplával „kivégezte” a vendégeket. Fizikailag jóval erősebbnek tűnt az Alba, a negyed hajrájában védőlepattanók után gyors támadásokkal növelte előnyét (58-36). A magabiztos vezetéshez elsősorban az fehérváriak remek mezőnyszázaléka kellett, 57%-kal dobott a hazai csapat, a hármasokat pedig 67%-kal értékesítették (!).

Tisztességgel küzdött és főleg Molnár András révén eredményes is volt a harmadik negyed elején a Szeged, a bedobó rengeteget mozogva találta meg a dobóhelyzeteket. Spurlock továbbra is osztogatta a gólpasszokat, összességében mégis statikusabb és kevésbé eredményes volt az Alba támadójátéka. Viszont a kevesebb tripláért cserébe centerből sorra betaláltak, Csorvási is jól élt a kapott percekkel egykori csapata ellen. Pontgazdag volt a harmadik tíz perc, de nem tudott faragni hátrányából a Lazics-csapat.

Csak a száz pont elérése volt a tétje az utolsó negyednek hazai részről, eleinte úgy tűnt, a három amerikait is padon hagyó csapat kicsit belealszik a hajrába, aztán az egy szem fennmaradt légiós, az addig keveset mutató Pearson elkezdte megszórni magát egyéni játékokkal, illetve egymás utáni labdalopásokkal és zsákolásokkal. Az utolsó percekre a tavalyi U20-as Eb-n látott fiatalok közül Filipovics Márkó és Révész Ádám is pályára lépett. Az Alba Fehérvár végül fölényesen nyert, a szegedieknek nem volt esélyük megismételni a tavaszi fehérvári bravúrjukat.

Dzunics Braniszlav, a TLI-Alba Fehérvár vezetőedzője: Az első perctől keményen játszottunk, abban a ritmusban tartottuk a meccset, ami nekünk megfelel. Ráadásul kintről is nagyon jól dobtunk az első félidőben, ezért is tudtunk hamar elhúzni. Örülök, hogy minden játékosom jól teljesített, nem ez a reális különbség a két csapat között, de ma szinte minden sikerült.

Nikola Lazics, A Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nem nagyon lehet mit mondani ilyen különbség után, egyértelműen jobb volt az Alba, mindenben. Fantasztikusan dobtak az első félidőben, mi pedig nem játszottunk elég keményen. Lehet, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, de ma megmutatta nekünk az Alba Fehérvár, milyen a modern, fizikális kosárlabda. Nem véletlenül kaptunk ilyen sok pontot, ez nem volt jellemző eddig ránk a bajnokságban. Gratulálok ellenfelünknek.

(Címlapkép: szekesfehervar.hu/Kiss László)

 
 

 

 
 • 3hegylako2016január11.10:32ÚjVálasz

  Ehhez jön még Judge és Tóth Péter.
  Nagyon komoly ellenfelei lesznek a Paksnak a 2. helyért a botlásoktól függetlenül.

   
 • 2miertis2016január10.23:40ÚjVálasz

  Harcolj, ne add fel, ismeretlenül is veled vagyunk...

   
 • 1nota2016január10.11:48ÚjVálasz

  Miért nem játszottak azok akik a szoros meccseken nem kapnak időt? Révész 3 perc alatt 2 pattanó, Brkics 24 perc alatt 1 pattanó... Nikola Lazics egy jó meccselés után csinál egy rosszat, kezd sorminta lenni belőle. Nem baj hogy kikaptunk, még a különbség sem zavar, de minek Csiricset 37 percet pályán tartani? És nem véletlenül írtam azt hogy pályán tartani, biztos vagyok benne hogy ebből 10 percet minimum csak lihegett, alibizett mert már rég elment a hajó és a statisztikáját sem kozmetikázta. Maximális respekt neki mint játékosnak, de elég lett volna most 25 percet fenn tartani, simán hozta volna a statisztikáját is ennyi idő alatt, Révész meg dobott volna 10-15 pontot. Tudom hogy sok hibája van, de abból hogy a padon csücsül nem fog sokat tanulni...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!