MARSO Nyíregyháza - Zalakerámia ZTE KK

Nyíregyháza - Lekli és Bus játéka kérdéses a nyírségieknél, Krapic viszont visszatér a ZTE-ben.
 
 
 
 
 

MARSO Nyíregyháza - Zalakerámia ZTE KK

Nyíregyháza - Lekli és Bus játéka kérdéses a nyírségieknél, Krapic viszont visszatér a ZTE-ben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A papírforma alapján egyértelműen a Zalaegerszeg a mérkőzés esélyese. Bencze Tamás csapata remek formában kosarazik ebben a szezonban, a bajnokság negyedik helyén áll, és saját csarnokukból kimozdulva sem illetődnek meg. Ezzel szemben a túloldalon még nem jött össze egy igazán nagy bravúr az idei bajnokságban, ráadásul a győzelmekre is nagy szüksége lenne már a Nyíregyházának, mert csupán a MAFC-ot és a Jászberényt előzik meg a tabellán.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza szakmai igazgatója: A ZTE nagyon jól teljesít ebben a szezonban, Bencze Tamás kiválóan megtalálta azt a formátumot, ami a legkedvezőbb számukra. A zalaegerszegiek nem csak egyféleképpen tudnak játszani. Láttam már őket nagyon lassan és gyorsan is kosarazni. Többféle szerkezetben tudnak felállni, ráadásul Krapic felépülésével még nagyobb lesz ellenfelünk variációs lehetősége. Szervezett védekezésből próbál ellenfelünk szabadjátékot erőltetve támadásba átlendülni. Mindenki azt gondolja, hogy a szabadjáték a legkönnyebb, de pontosan ehhez kellenek azok a rutinos, tapasztalt kosarasok, akik tisztában vannak társaik mozgásával. Ez ellen pedig nagyon nehéz felkészülni. Van egy meghatározó magas emberük Pantelics személyében, aki nagyon jól védi a palánk alatti területet, a hátvédjeik pedig képesek gyors, improvizatív játékra. Nem lesz egyszerű a feladat, de nyerni szeretnénk. A munkával jól haladtunk a héten, viszont sajnos Lekli József és Bus Iván sérülése miatt lehet, hogy két meghatározó emberünket is nélkülöznünk kell majd. Erősen kérdéses mindkettejük játéka. Előbbinek elszakadt a talpában lévő szalag, míg utóbbinak a dereka fáj.

Bencze Tamás, a ZTE edzője: Elég nagy volt a szünet az utolsó mérkőzésünk óta, ezért is vállaltuk be a hétközi Körmend elleni edzőmérkőzést. Mutattunk jó dolgokat, de azért érződött a csapaton a kihagyás. Nem lesz könnyű nyerni Nyíregyházán, az utolsó két hazai mérkőzésükön a Sopron és az Alba ellen is megvolt a sanszuk arra, hogy meglepetést okozzanak. Kellemetlen ellenfél, jól dobó játékosaik vannak és a területen belüli centerjátékuk is erős. Remélem, hogy a saját ritmusukban tudunk majd játszani. Egy küzdős mérkőzésre számítunk, viszonylag kevés ponttal. Ha 70-75 pont körül tudnánk tartani az ellenfelet, akkor jó esélyünk van arra, hogy nyerni tudjunk. Ha viszont a Nyíregyháza betalál, akkor nehéz lesz. Krapic visszatért sérülése után, a héten már jól mozgott. Biztosan fog majd játszani, de érződik rajta a hosszú kihagyás. De ha már védekezésben hozzá tud tenni a játékunkhoz, akkor elégedett leszek. Az biztos, hogy vele jóval mélyebb lesz a rotációnk.

 
 

 

 
  • 2zoli0072016január09.10:00ÚjVálasz

    Ha Lekli nem tud játszani bajban lehetünk. Sajnos a Bus és a Lekli is nagyon sérülékeny! Amúgy is kevesen vagyunk, de nélkülük alig! Talán Molnar vagy Kósa felnő a feladathoz!

     
  • 1zammis42016január08.19:07ÚjVálasz

    Lekli maradt volna nálunk csere ötösnek, bajnok esélyes csapat lennénk... Remélem játszik ő is, kíváncsi vagyok mire jut a bástyánkkal :) Nehéz meccsre számítók, kár hogy nem láthatom :(

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!