Váradi Attila elégedett az U16-os válogatott fejlődésével

Válogatott - Nem a két ezüstérem számít, hanem a javuló játék.
 
 
 
 
 

Váradi Attila elégedett az U16-os válogatott fejlődésével

Válogatott - Nem a két ezüstérem számít, hanem a javuló játék.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Két tornán is részt vett a közelmúltban a magyar U16-os fiú kosárlabda válogatott. Előbb Romániában a Balkanic Next Star Cupon, majd Szlovákiában az Olimpiai Reménységek Versenyén játszottak fiataljaink és mindkétszer ezüstérmesként zártak. Váradi Attila szövetségi edzőt kérdeztük a tapasztalatokról.

- Két nagyon hasznos versenyen vagyunk túl. Olyan korosztályról beszélünk, amely frissen lépett ebbe a világba, rutintalanok, még szokniuk kell a nemzetközi tornák légkörét, hogy az Európa-bajnokságokon jól teljesíthessenek. Ez volt az első alkalom arra, hogy bizonyíthassanak, és akik itt voltak velünk, mindent meg is tettek ennek érdekében. Egy edző sosem lehet teljesen elégedett a helyezésekkel, de azzal annál inkább, hogy mérkőzésről mérkőzésre folyamatosan javult a játékunk. Bízom benne, hogy komoly tartalékok vannak még bennük.

Váradi azt is elmondta, szerinte pont jó időpontban került sor erre a két tornára, mert sok olyan kisebb-nagyobb hiányosságra felhívták a figyelmet, amelyek esetleg a képzések során keletkeztek.

- Remek útravaló a csapat következő állomására, a Szent István Kupára, amelyet február közepén rendeznek majd meg Székesfehérváron; illetve az Eb-re, amelyre ezen keresztül már el tudtunk kezdeni készülni. Természetesen lesz még néhány barátságos meccsünk is, de azokkal kapcsolatban egyelőre nem tudunk részleteket - zárta szavait Váradi.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!