Derek Hall Kanadába igazolt

Kanada - Az amerikai-magyar erőcsatár új csapata a Moncton Miracles lett.
 
 
 
 
 

Derek Hall Kanadába igazolt

Kanada - Az amerikai-magyar erőcsatár új csapata a Moncton Miracles lett.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az idei szezonban mostanáig csapat nélkül volt Derek Hall, ám a napokban a kanadai Moncton Miracles csapatához igazolt - adta hírül az eurobasket.com.

Mint ismert, a 26 éves erőcsatár magyar állampolgársággal is rendelkezik, ám az új honi légiós-szabályozás miatt már egyetlen csapat sem tartott igényt a további szolgálataira. A 2013/14-es bajnoki évadban mutatkozott be Magyarországon, amikor a Nyíregyháza igazolta le, majd az előző szezont már Szombathelyen, a Falco színeiben töltötte. Kálmán László csapatában 35 meccsen 5.9 pont és 3.9 lepattanó volt az átlaga.

A játékos egyébként a szezon elejét sem töltötte tétlenül. Ahogy arról honlapunk is beszámolt, a William Jones kupán szerepelt a U.S. Pro nevű válogatott amerikai csapattal.

 
 

 

 
 • 3rimo2016január08.16:12ÚjVálasz
  Idézet: alibaba
  Nem feltétlen ide tartozik, de eszembe jutott az utóbbi évek honosításmizériája.
  A lavinát Trottel és a Szolnok indította államérdekből, innen nem volt megállás.
  ...

  Sok igazság van ebben és sok fóbia. Az, hogy minden rosszért az Olaj felelős az vicc. Az, hogy csak az Olaj profitált az is vicc. A légiós szám, amit szintén az Olaj szája íze szerint módosítgatnak évről-évre az is vicc. Obi sérülése, ami után sosem lesz olyan mint előtte a válogatottban történt. Jött amikor Olaj játékos volt és amikor eligazolt akkor is. Az Olaj, csak Őt honosította. A válogatott elsősorban nem miatta gyenge, hanem, mert a legjobbak nagy része nem játszik. (Hanga, Lóránt..)
  Simon pld. amikor Fehérváron volt nem vállalta, Szolnokról igen....

   
 • 2raptor2016január08.10:48ÚjVálasz

  Tegnap már leírtam az alábbiakat az Ivko cikkhez, szerintem csakis ez lehetne megoldás!
  Hogy miért nem így van, azt nagyon jól érzed te is!
  Akkor ez most a magyar kosárlabda érdeke?

  "Ezért nem a légiósok számát lett volna elsősorban fontos maximalizálni,
  (azt fel kellett emelni, hisz láthatjuk a külföldi csapatokat!)
  hanem MELLETTE meghatározni, az egy-időben parketten lévő magyarok, v. légiósok számát is!!!
  És akkor az X magyar X időt játszik, és a többi meg tök mindegy, hogy légiós, honosított, vagy éppen Ufó!! :)
  Így itthon mindenhol mondjuk 2magyar+3akárki játszik ugyanezen felállás ellen!!
  Egyből lenne fejlődés, és felértékelődne az utánpótlás is!
  Nemzetköziben meg úgyis más minden, ezért nem veszik el a lehetőség ott sem ahol több a pénz, akár több légiósra, vagy akárkire!

  Ezt mondták sokan amikor felvetődött a kérdés, és most miért csodálkozunk, hogy sok minden nem változott!
  Hiszen nem tök mindegy, hogy tavaly játszott 3 légiós+2 honosított ,a magyar meg padozott, most pedig esetleg azért padozik mert játszik 5 légiós?
  Ezt senki nem gondolhatta komolyan, hogy így bármi is nagyot változik!!"

   
 • 1alibaba2016január08.09:12ÚjVálasz

  Nem feltétlen ide tartozik, de eszembe jutott az utóbbi évek honosításmizériája.
  A lavinát Trottel és a Szolnok indította államérdekből, innen nem volt megállás. Magyar lett boldog-boldogtalan, előtte azt sem tudták hol van Magyarország.
  Érdemtelenül bemutatkoztak a válogatottba, de tartom, hogy helyükre magyar magyart is találtunk volna. Szerintem Obi bőven benne volt, hogy nem jutottunk ki. Thomas se sokat tett hozzá tavaly...

  De nézzük a honosítási hullámban mi is lett a játékosokkal? Ha jól számolom az idénre SENKI nem maradt. Csak a nagyobbakat említve Trottel, Thomas, Bell, Jones, Hollis (előbbre nem vitték a válogatottat, klubcsapatuk néhány hellyel előbbre végzett, mint nélkülük), a megszámlálhatatlan délszlávtól nem is beszélek. Sajnálom azokat a tényleg határainkon kívül élő magyar játékosokat, akik a kvóta miatt kényszerültek az országon kívülre. Belátható, hogy ez a honosítgatás nem jött be (csak a Szolnok profitált belőle).
  Ennek folytatása a légiósszám, amit szintén tiszaparti testvéreink szája íze szerint módosítgatnak évről-évre.
  Jelzem Ivkónak most már ez sem tetszik (gondolom a menedzseri szerződésekből már megvan a tervezett pénze), most jön, hogy visszaveszik a légiósok számát, a Szolnok leigazol még 2-3 épkézláb magyart (TóthÁ., KovácsÁ., Benke..) így a bajnokság újra egy nemzetközileg közepes súlyú Szolnokra és teljesen erőtlen egyéb csapatokra bontható.
  Nem jó az irány így se, úgy se....

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!