Három és féléves veretlenséget tört meg a ZTE

Körkép – Utoljára 2012 márciusában kapott ki hazai pályán az Olaj a bajnokságban.
 
 
 
 
 

Három és féléves veretlenséget tört meg a ZTE

Körkép – Utoljára 2012 márciusában kapott ki hazai pályán az Olaj a bajnokságban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem kis bravúrt ért el a Zalakerámia ZTE KK az A-csoport legutóbbi, ötödik fordulójában. Mint ismert, a zalaiak egy kiváló harmadik negyedet produkálva idegenben győzték le a bajnoki- és kupacímvédő Szolnoki Olaj KK-t 83-72-re.

Az Olaj-vereség egyben edzőváltást is szült: a mérkőzés után Dragan Alekszics lemondott a Szolnok vezetőedzői posztjáról, helyét pedig hétfőtől már az együttes korábbi sikeredzője, Pór Péter vette át.

A szolnoki publikum nem mostanában látta veszíteni a csapatot odahaza a bajnokságban: utoljára 2012. március 7-én az Albacomp tudta bevenni a Tiszaligeti Sportcsarnokot, a 101-92-es vereség óta nem akadt legyőzője otthon az Olajnak az A-csoportban. Az együttes 43 NB I/A-csoportos meccset vívott meg sikerrel a Zalaegerszeg elleni vereség előtt.

Az elmúlt két idényben megszorongatni is csak kevesen tudták a szolnokiakat: tavaly a Szeged 83-78-as legyőzése volt a legszorosabb meccsük odahaza, a 2013–2014-es szezonban pedig az Alba bírta szintén öt pontra megközelíteni őket (77-72).

Nemzetközi szinten is pozitív mérleg

Mint ismert, az elmúlt három évben az Adria Ligában is hétről-hétre bizonyíthatott a Szolnok. Hazai mérlege 23 győzelmet és 16 vereséget mutat, míg a nemzetközi kupasorozatokban – a EuroChallenge-ben és a EuroCupban – ez a mutató 12-7 az ominózus bajnoki vereség óta eltelt időszakban.

A EuroChallenge-sorozatban könyvelhettük el a legutóbbi magyar, Tiszaligetben győzni tudó együttest: a Körmend 2012 decemberének elején 94-83-ra nyert a csoportkör szolnoki párharcában. Azóta magyar csapat tétmeccsen nem tudott nyerni az Olaj otthonában.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!