Újpest drukkerek támadtak az egerszegi kosarasokra?

Nagykanizsa – Könnyen lehet, hogy a huligánok cselekedete a kanizsai kosárlabda végét jelenti.
 
 
 
 
 

Újpest drukkerek támadtak az egerszegi kosarasokra?

Nagykanizsa – Könnyen lehet, hogy a huligánok cselekedete a kanizsai kosárlabda végét jelenti.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az NB II. Nyugati csoportjának 14. fordulójában, szombaton délután félbeszakadt a Murafém Kanizsa KKSE '11 - Zalaegerszegi KK megyei rangadó, miután az első negyed 9. percében több szurkoló berohant a pályára és rátámadt a vendég játékosokra a Cserháti-csarnokban.

Rendőri intézkedésre is sor került. A felelősség megállapításában a hatóság segítségére lehetnek a televíziós felvételek, a Kanizsa TV kamerája ugyanis rögzítette a balhét.

A BB1.hu megkereste a hazai csapat edzőjét, Farkas Józsefet, aki még ma is értetlenül állt a történtek előtt.

- A bemelegítés végén érkezett meg a csarnokba a körülbelül 20 fős huligán banda, akik aztán a mérkőzés 9. percben berontottak a pályára. Az esetnek nyilván volt valami előzménye, valamiféle nézőtéri atrocitás, de mi ebből semmit nem észleltünk, nem is azt figyeltük, hanem a meccsre koncentráltunk. Én már csak azt láttam, hogy megindultak az egerszegi játékosok felé. Próbálták őket ütni, rúgni, én, három játékosom, illetve egy szülő segített, próbáltunk rendet rakni, megpróbáltuk visszaterelni őket, de folyamatosan jött az „utánpótlás”, akit kitereltünk, jött helyette más. Hosszú percekig tartott, mire helyreállt a rend. Kihívtuk a rendőröket, amikor meghallották a szirénákat, villámgyorsan elszivárgott az a 10 „fesztiválozó”. Érthetetlen, ami történt, még ha ez egy presztízs meccs is volt, hiszen a két csapat játékosai nagyon jó kapcsolatban vannak egymással.

De vajon kik balhéztak?

- Én úgy tudom, hogy az újpesti focicsapatnak szurkoló kanizsai csoportról van szó, de azt is hallottam, hogy még futball bíró is volt köztük. Egy biztos, semmi közük nincs hozzánk, korábban soha nem láttuk őket a mi meccseinken. Ha mondjuk sakk meccs, vagy ülőröplabda meccs lett volna, ezek akkor is megjelentek volna. Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk tőlük. Az a baj, hogy ez a társaság szombaton nem csak nálunk randalírozott, hanem az egész városon végigvonult. Úszóversenyen, esküvői kiállításon és kocsmákban is törtek-zúztak. Állítólag valamit ünnepeltek. Ha a rendőrség már akkor megfékezi őket, akkor nincs ez az egész. Úgy tudom, hogy a videó-felvételek után próbálták beazonosítani őket, de csak este fogták el őket, egészen pontosan három személyt, akik közül egyet állítottak elő. Mérhetetlen nagy kárt okoztak nekünk ezzel, hiszen ennek az egésznek semmi előzménye nem volt, és mivel az NB II-ben nem kötelező rendezői gárdát biztosítani, nem is tudtunk készülni rá. Nyilván most majd a 20-0-ás eredményen kívül kapunk egy jókora büntetést is, amit valószínűleg ki sem fogunk tudni fizetni. Ezek után hogyan menjek oda a város vezetőihez segítségért? Most mindenkinek csak magyarázkodnom kell miattuk.

„Elég félelmetes volt”

A Murafém Kanizsa KKSE '11 37 éves csapatkapitánya, Zsámár Krisztán már évek óta Nagykanizsán szerepel, ennek ellenére soha nem élt át hasonló helyzetet.

- Nagyon kellemetlen a történet. Először is szeretném leszögezni, hogy a két csapat között nagyon baráti a kapcsolat. Korábban többen is egy csapatban játszottunk, sőt a megyeiben még most is együtt játszunk. Ez a csoport pár perccel a meccs előtt jelent meg, eleinte még örültünk is nekik, de aztán mikor vérbeforgó szemekkel percekig az egerszegi csapatot szidták, a játékosokat anyázták, már tudtuk, hogy baj lesz. Először csak köpködtek, majd a sáljaikkal elkezdtek csapkodni, sőt az egyik játékvezető szájából még a sípot is kivették. Valamitől elszakadt náluk a cérna, és elkezdtek beugrálni a pályára. Megpróbáltuk tompítani őket, de nem nagyon sikerült. Elég félelmetes volt, bár én hozzáteszem, hogy szerencsére nem kaptam egyiktől sem. Az ilyen nemhogy a kosárlabda pályára, még az utcára sem való. Lehettek körülbelül huszonöten. Igaz közülük hárman voltak a legelvetemültebbek, egy ütött, a másik kettő csak lökdösődött. A többiek felelőssége lett volna, hogy megfékezze őket, de úgy vettem észre, hogy ott sem ismert mindenki mindenkit, nem is tudom, hogy verődtek össze ennyien. Ahogy hallottam, szombaton több helyen is balhéztak, még este 9-kor is, kukákat borítottak fel, petárdákat robbantgattak, kislányokat molesztáltak, verekedést provokáltak. Jó eszköz volt nekik a balhéhoz ez a meccs. Valamilyen szempontból a játékvezetők felelőssége is, hogy idáig fajultak a dolgok, mert meg kellett volna állítani a meccset, és közölni velük, hogy mondjuk 10 percük van, hogy maguk rendezzék a dolgot, különben végleg beszüntetni a meccset és rendőröket hívni. Megdöbbent mindenki. Családok, gyerekek és a többi normális szurkolónk, akik korábban is kijártak a mecseinkre. Én már elég régóta Kanizsán játszom, már az NB I/B-ben is tagja voltam a csapatnak, de sosem volt részem ehhez fogható balhéban - mondta a BB1.hu-nak az erőcsatár.

És hogy mennyibe kerül ez a negatív reklám a kanizsaiaknak? Úgy tudjuk, a klub költségvetése 800 ezer - 1 millió forint körül mozog, így akár egy tetemes büntetés után könnyen lehet, hogy véget is ér a kosárlabda Nagykanizsán...

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye szerint csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, és egyiküket őrizetbe vették. Az eljárás a 29 éves B. Attila, a 30 éves S. Fridolin Lajos, a 32 éves N. Csaba valamint a 32 éves L. András ellen, akit őrizetbe is vettek - írja a zaol.hu.

 
 

 

 
 • 5xyz2342013február19.11:35ÚjVálasz

  http://zkk.gportal.hu/gindex.php?pg=3672101&nid=6343446#commentList

   
 • 4kondor442013február18.17:00ÚjVálasz
  Idézet: tuborg
  Mo. legbutább és legundorítóbb "drukkerei" a IV. kerületiek...
  ...

  Már bocsánat, de nagy valószínűséggel kanizsai vandálokról van szó. Ezt az UTE-val társítani butaság,nem futballesemény volt. Ezen az alapon pártálláshoz, valláshoz....stb. való kapcsolódást is feltételezhetnénk.

   
 • 3youry2013február18.16:47ÚjVálasz
  Idézet: tuborg
  Mo. legbutább és legundorítóbb "drukkerei" a IV. kerületiek...
  ...

  elég nagy butaság néhány idióta miatt általánosítani, ez téged minősít csak.

   
 • 2tuborg2013február18.16:10ÚjVálasz

  Mo. legbutább és legundorítóbb "drukkerei" a IV. kerületiek...

   
 • 1tuborg2013február18.16:10ÚjVálasz

  Mo. legbutább és legundorítóbb "drukkerei" a IV. kerületiek...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!