AL: Szoros meccsen maradt alul az Olaj

Szolnok - Bár a listavezető Igokea ellen is helytállt, megint kikapott a magyar bajnok.
 
 
 
 
 

AL: Szoros meccsen maradt alul az Olaj

Szolnok - Bár a listavezető Igokea ellen is helytállt, megint kikapott a magyar bajnok.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


10. fordulójához érkezett az Adria Liga sorozata, melyben a Szolnoki Olaj KK soros ellenfele az idényt remekül kezdő, azóta azonban némileg visszaeső KK Igokea volt. Ahogy az lenni szokott, ismét dugig telt a Tiszaligeti Sportcsarnok. A szurkolók már a feldobás előtt nyilvánvalóvá tették, rajtuk nem fog múlni a győzelem. A feldobás előtt Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke adta át 2011-2012 legjobb edzőjének, azaz Pór Péternek a megérdemelt díját.

A mérkőzést Báder dobása nyitotta, ám az nem a gyűrűben landolt, így az első kosarat a vendégek játékosa, Jorovic szerezte. A magyar válogatott klasszis centere nem tétlenkedett sokáig a választ illetőleg, zsákolása után a faultért járó büntetőt is értékesítette. Ezután szép, megfontolt játékkal tudott pár pontos előnyt magához ragadni - és azt meg is tartani - az Olaj. Az Igokea azonban nem adta könnyen magát, nem csak felzárkózott, de át is vette a vezetést. A negyed végére sikerült is hét pontos előnyt kiharcolniuk.

A második negyed is úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Bár az Olaj próbált minél közelebb kerülni a vendégekhez, ez nem sikerült. Az Igokea ráadásul többször is támadhatott a tíz pontos vezetés megszerzéséért. A közönség és a csapat is megérezte a bajt, mindkét „gárda” magasabb fokozatra kapcsolt, aminek eredménye a hazaiak egyenlítése volt. A félidőhöz közeledve kezdett „káoszba fulladni” a csata, kevés pont esett, sok volt a hiba. Ebben a periódusban azonban a hibákból kijutott a játékvezetőknek is, melyet sokan sérelmeztek szolnoki részről, némileg jogosan. Amikor felharsant a félidőt jelző kürt, a vendégek minimális, két pontos előnnyel vonulhattak be az öltözőbe.

Ez a minimális előny azonban rögtön eltűnt a harmadik etap elején, Báder újra zsákolásával hívta fel magára a figyelmet. Ezek után percekig fej-fej mellett, váltakozó vezetéssel haladtak a csapatok. Ahogy az lenni szokott, ekkor az egyik csapatnak újból sikerült ellépnie. Ezúttal a vendégeknek jött ki jobban a lépés, öt ponttal álltak előrébb, amikor Pór időt kért. Folyamatos buzdítás mellett vette fel a harcot ismét a piros-fekete társaság. Sikerült is az újbóli egyenlítés, sőt pár másodpercre a vezetést is átvette a magyar bajnok, ám egy utolsó másodperces kosárral ismét az Igokea mehetett előnnyel a pihenőre.

A rendes játékidő utolsó tíz perce egy Olaj-rövidzárlattal kezdődött, ismét öt pontos hátrány, ám Simon hármasa egy szempillantás alatt megint szorossá tette a találkozót. Ezután a hazaiak jó periódusa következett, fontos kosarakból szerzett nem is egyet a hazai csapat. Ám nem sokkal később mégis Pórnak kellett időt kérnie, hiszen csapata hullámzó teljesítményének „hála” megint pár pontos előnyre tettek szert a bosnyákok. Ráadásul az Olajnak már akkor megvolt az öt csapathibája, amikor a vendégeknek még csak egy. Az Igokea játékosai szemmel láthatóan gyorsabbak voltak a szolnokiaknál, ezért kellett sokszor odaütni, a könnyű kosarat megakadályozva ezzel. Alig több mint három perccel a lefújás előtt, nyolc pontos hátránynál a Szolnok elhasználta utolsó időkérését is. A rövid pihenő után Gay hármasával zárkózott az Olaj. Ám ez nem bizonyult elégnek, mert bár küzdött a Szolnok, a bosnyákoknak mindig volt válaszuk. Az utolsó pillanatokban még faultokkal próbált közelebb férkőzni a vendéglátó, ám az Adria Liga listavezetőjének játékosai nyugodt kézzel értékesítették a szabaddobásokat. Lényegében egy végig kiélezett mérkőzést bukott el a Szolnok.

Pór Péter, a Szolnok edzője: Nem véletlen hogy az Igokea az első az Adria Ligában. Pontos játékuk volt támadásban és védekezésben egyaránt. Nem volt elkapkodott támadásuk a 40 perc alatt. Roppant összeszokottnak és koncentráltnak tűntek. Nagyon sokat tettünk azért, hogy jó meccs legyen, és ott legyünk a közelükben. Tulajdonképpen egy-egy üresjárat volt, amikor az ellenfél ellépett. Sokat vett ki belőlünk a koncentráció, ami a felzárkózáshoz kellett. Ma azok a kulcsfontosságú hármasaink sem voltak meg, melyeket hazai pályán szoktunk dobni.

Dragan Bajic, az Igokea edzője: Először is gratulálok a Szolnoknak. Sok sérülttel jöttünk ide, ráadásul fontos játékosaink hiányoztak, például a legjobb pontdobónk is. Jó meccset játszottunk, még a sok eladott labdánk ellenére is. Voltak azonban pillanatok, amikor a fáradtság miatt leengedtünk. Az első félidőben sok tiszta dobóhelyzetet hagytunk a Szolnoknak, így mindig vissza tudta kapaszkodni. A második félidőben azonban már kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Nagyon jó volt itt játszani, hálás vagyok a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek.

 
 

 

 
 • 67erintett2012november26.10:52ÚjVálasz
  Idézet: mada
  nem helyénvaló! abszolút!
  teljesen igazad van! senkit nem akartam megbántani, elnézést kérek!
  csak az olaj!
  ...

  Köszönöm, korrekt vagy!

   
 • 66csakazolaj2012november26.08:26ÚjVálasz
  Idézet: christos_olajos_fanatikos
  Nem szoktam vitatkozni veled, mert egyrészt tudod, miről beszélsz, másrészt sok olyan dolgot is tudsz, amit mi nem (jön akkor Somogyi?? :-) ), de kivételesen nem értem az optimizmusodat.
  ...

  Szia Christos!
  Jól látod a játékos kérdéskört.Sajnos a köv magasság,akik többek között tavaly Debrecenben az FF idején megmutatták klasszisukat,50-100 ezer kemény valutát szednek be évente tíz alkalommal.Kettősség van idén az Olajnál:ami bőven elég egy megfelelő EC szerepléshez ill. a magyar színtér lesepréséhez,az itt Adria szinten ennyit ér.Minden egyes győzelem bravúr.Benéztünk egy ilyen kávéházba is,az sem biztos,hogy marasztalnak minket,az sem,hogy nekünk ízlik-e a zacc...???
  Türelem kell ehhez is,nem lehet egy év alatt eldönteni ezt a kérdést,az előírások,anyagiak,szállásolás,utazás stb. komoly kiadások és technikai feladatok.
  Van 2000 férőhelyünk,max 3000 szurkolónk...
  Veszprémben a közönség 2/3-a nem helybeli,regionális kedvencek.Azt az utat 10-20 évig taposták.
  Sok felől meg lehet ezt közelíteni,de pont az egyik legdrágább látvány sportág a miénk,ráadásul ffi vonal.
  Szombaton voltam a sátor alatt vízilabda meccsen,van 4-5 válogatott játékosunk /nem csak magyar/ és egy erősen közepes olasz csapat kivert minket 8-4-ről.Ott sem megy egyik évről a másikra.
  Jó lesz ez,én még legalább 40 évet szeretnék kijárni Olaj meccsre,majd csak megélünk,elérünk ezt-azt.
  Üdv!
  Csak az Olaj!

   
 • 65csakazolaj2012november26.08:13ÚjVálasz
  Idézet: jozsipapa
  találtam egy cikket .....
  (2012.szeptember 30.
  ...

  Szia!
  Na ez így már teljes felvilágosodás...jól sejtettük,ketten voltak.
  Köszi szépen!
  Üdv!
  Csak az Olaj!

   
 • 64jozsipapa2012november26.00:36ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Kifejezetten kellemetlen volt szembesülni a válaszával,mint volt Csepel játékost üdvözöltem és elég furán nézett az Öreg.
  ...

  Somogyi György (1929) kosárlabdázó, edző
  Somogyi György (1961) kosárlabdázó

  Somogyi László (1958) kosárlabdázó - Ő volt a Csepel SC kosarasa

   
 • 63jozsipapa2012november26.00:29ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Kifejezetten kellemetlen volt szembesülni a válaszával,mint volt Csepel játékost üdvözöltem és elég furán nézett az Öreg.
  ...

  találtam egy cikket .....
  (2012.szeptember 30.)
  A Zuglói Sasoktól az LA Lakersig – Somogyi Gergely a siker kapujában
  Somogyi Gergely az NBA küszöbén

  – Édesapja, Somogyi György, a MAFC kosárlabda-játékosa volt, és két méter feletti magasságát jól kamatoztatta a hazai mezőnyben. Ezért választotta ezt a sportágat?

  – Mindenképpen nagy szerepet játszott abban, hogy elkezdtem kosarazni, de soha nem azért játszottam, mert muszáj volt. Először vízipólóztam, és egy év után váltottam át a kosárlabdára.

   
 • 62intoa2012november25.21:52ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Szia Barátom!
  A 26.hsz nagyon rendben van!
  Üdv!
  Csak az Olaj!
  ...

  Üdv Szurkertárs!
  Csak az igazságot írtam le, ahogyan én gondolom. ;)
  Csak az Olajka!

   
 • 61csakazolaj2012november25.21:38ÚjVálasz
  Idézet: intoa
  Először is gratulálok a csapatnak! Végig küzdöttek, nem adták fel. Magas színvonalú védekezést láthatunk végig az ellenfélnél. Nálunk mutatóban, de akkor a "tíz ujjamat megnyalva".
  ...

  Szia Barátom!
  A 26.hsz nagyon rendben van!
  Üdv!
  Csak az Olaj!

   
 • 60jozsipapa2012november25.19:54ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Kifejezetten kellemetlen volt szembesülni a válaszával,mint volt Csepel játékost üdvözöltem és elég furán nézett az Öreg.
  ...

  én azt gondoltam, hogy az a sötét pulóveres úriember a menedzsere ...
  mert a csepeli Somogyit én is ismerem .....

  akkor tévedésben voltam.....
  elnézést !

  Hajrá OLAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 59csakazolaj2012november25.19:32ÚjVálasz

  Kifejezetten kellemetlen volt szembesülni a válaszával,mint volt Csepel játékost üdvözöltem és elég furán nézett az Öreg.Mondjuk nem is hasonlított arra az arcra,aki nekem 25 évvel ezelőttről megmaradt róla.Érdekes rejtély...Mondom,állítása szerint életében nem játszott meccset ellenünk a Ligetben.
  Na majd kedd este leírom a való világot erről a kérdésről...

   
 • 58csakazolaj2012november25.19:27ÚjVálasz
  Idézet: jozsipapa
  én nem emlékszem,hogy a MAFC - ban játszott volna .....

  a CSEPEL - BEN ; ahol a társai Székely(Cinóber)Laci,Cuhorka,Morgen Frigyes voltak;
  ...

  Tegnap beszéltem a fiával és a Papával is...meglepve hallgattam,hogy Ő bizony nem a Csepel és a Tungsram játékosa volt...sőt állítása szerint a Mafc-al életében nem játszott Szolnokon??? Nem tudom,lehet kettő Somogyi volt akkoriban az nb1-ben? Acsay Atit meg fogom erről kedden kérdezni.
  Üdv!

   
 • 57kovacsf12012november25.19:00ÚjVálasz

  Helló fiúk-lányok!

  Lehet hogy piko/androméda/stb-nek az új nick neve a : "döglött olaj"....

  Szerintem ne válaszoljon neki senki...

  Csak az Olajka!

   
 • 56jozsipapa2012november25.18:59ÚjVálasz
  Idézet: doglott_olaj
  Hihetetlen hogy milyen széles röptű hsz-k keringenek a levegőben, a Szolnok csapata meg mint a gólyafos a légtérben!
  ...

  ide kóvályogtál megint ? .. te gólyafos ...........

  Hajrá OLAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 55mada2012november25.18:24ÚjVálasz
  Idézet: erintett
  Nagy gratula a Szolnoknak a tisztes helytállásért! Más. A negatív hangvételre az utóbbi időben oly érzékennyé vált szolnoki szurkolókat ez a mondat meg sem érintette:
  "...
  ...

  nem helyénvaló! abszolút!
  teljesen igazad van! senkit nem akartam megbántani, elnézést kérek!
  csak az olaj!

   
 • 54doglott_olaj2012november25.18:16ÚjVálasz
  Idézet: forest
  Épp most olvastam a "híres " szombathelyi csarnokban gyenge félház volt kíváncsi a nagyfalcora-:))) tegnap, és hiányzott a b -közép is teljes egészében (mondja egy szemtanu).
  ...

  A csórók öröme a veresség, mivel esélyetek sincs a győzelemre, a Debrecennel egy szinten vagytok! Egy milliárdból nem semmi teljesítmény:-)))

   
 • 53kovacsf12012november25.18:14ÚjVálasz
  Idézet: intoa
  plusz három euroligás "szintű" csapat...
  ...

  üdv. Kolléga!

  Igen, van 3 euroligás csapat...

  De úgy átlagában olyan mintha 13 Eurocup szintű csapat közé beáltunk volna játszani 14.-nek...

  Mondjuk ennek a keretnek jelenleg picit erős ez a liga...

  De felkészülésnek kiváló az EC-re, és a Magyar bajnokságra...

  Mondjuk ismerni kéne a vezetőség célkitűzéseit...

  Azon is lehetne elmélkedni hogy miként lehet az, hogy az elmúlt 1-4 évben majdnem 2 csapatra való jó játékost eltékozolt a vezetés (Hollins, Uzi, Skyvory, Mills, Nikolov, Obi...)...

  Annak idején a Dombóvárnak volt egy olyan kiváló szakembere (Jampi bácsi), aki jobbnál jobb játékosokat hozott Magyarországra...

  Míg nálunk nem hogy nincs ilyen játékosokat ide hozna, hanem az alapjátékosokat is "lapátra teszünk" 5000 Ft fizetési igény plussz miatt...

  Vagy csak szimplán azért, mert a technikai vezetőnek nem tetszik az adott játékos "sapkája"!

  Arra tud valaki valamit mondani hogy Markovics miért nem játszik egyetlen percet sem?


  Csak az Olajka!

   
 • 52forest2012november25.17:50ÚjVálasz
  Idézet: intoa
  Ő maga is tudja, hogy a magyarság szégyene. Bár a héten a románoknak szurkolt ezért talán szőrös talpú hegyi paraszt lehet.

  Ne reagálj/reagáljatok a büfizéseire.
  ...

  Épp most olvastam a "híres " szombathelyi csarnokban gyenge félház volt kíváncsi a nagyfalcora-:))) tegnap, és hiányzott a b -közép is teljes egészében (mondja egy szemtanu). Biztos otthonmaradtak nézni a Szolnok-Igokea meccset, élükön azzal a szerencsétlen bazárival.Mindezt írom azért, mert jó volt látni a ligetben a közel teltház mellett tegnap este a lefújás után azt a sok örömöt az arcokon a vereség ellenére is. A javuláshoz elengedhetetlen változtatásokat nem részletezem mert azt már leírták itt előttem és én is több olajos-cikkben,de az ilyen meccseket mint tegnap és zágrábban nyerni lehetett volna megfelelő légiósokkal (légióssal).Ezzel együtt is minden elismerésem a csapaté(főként Marci, Simi) ők nyújtanak egyenletes teljesítményt eddig az aba-ban. HAJRÁ OLAJ!

   
 • 51intoa2012november25.17:27ÚjVálasz
  Idézet: huk72
  Mert esetleg mi, akik hétről-hétre ilyen meccseket látunk, már alapból kezdünk hozzászokni ehhez a tempóhoz.
  ...

  Mint írtad: "egy átlag hazai bajnokinál gyorsabb, színvonalasabb meccset láthattunk.". Szvsz nem csak a magyar bajnoki átlagnál volt magasabb színvonalú. Egyetlen magyar csapattól(40 percig tőlünk tőlünk sem) sem látsz olyan magas színvonalú védekezést, mint tegnap este láthattál a "tartalékos" Igokeatól. :(
  Egy igazi precíz csapatmunkát láthattunk. Se többet, se kevesebbet!

   
 • 50intoa2012november25.17:22ÚjVálasz
  Idézet: atipapa76
  Az ország szégyene.....hm érdekes.Eddig a tíz Adria mecsből hat edző kiemelte a szurkolást a közönséget és a hangulatot. Szerintem nyugodtan kussolj és recskázz
  otthon te gyík!
  ...

  Ő maga is tudja, hogy a magyarság szégyene. Bár a héten a románoknak szurkolt ezért talán szőrös talpú hegyi paraszt lehet.

  Ne reagálj/reagáljatok a büfizéseire. Majd el kullog, ha senki sem reagál szerencsétlenre.

   
 • 49intoa2012november25.17:18ÚjVálasz
  Idézet: kovacsf1
  Szép volt Fiúk!

  Hősiesen küzdöttetek! Sajnos a bírók mindent megtettek hogy hogy ne nyerhessünk!
  ...

  plusz három euroligás "szintű" csapat...

   
 • 48kovacsf12012november25.13:55ÚjVálasz

  Szép volt Fiúk!

  Hősiesen küzdöttetek! Sajnos a bírók mindent megtettek hogy hogy ne nyerhessünk! Azért az sokat mondó, hogy a ABA liga listavezetőjének bírói segítség kell a győzelemhez (különösen az a "katonatiszt fejű" fújt durván ellenünk)! A Buducsnoszt egyébként az Igokeánál jobb csapat!

  Nem rossz ez a csapat, csak nem az Adria liga csapataihoz kell viszonyítani!

  Szerintem az ABA liga valahol az Eurocup szintjén van...

  Tehát EC szinten nem csapatunk van, a Magyar bajnokságot (meg a Magyar kupát) "séróból" be kell húzni...

  Csak az Olajka!

   
 • 47huk722012november25.13:31ÚjVálasz
  Idézet: bp001
  Én nem láttam annyira nagy iramúnak ezt a meccset. Sőt, a támadásainknál sokszor "állt" a labda.
  ...

  Mert esetleg mi, akik hétről-hétre ilyen meccseket látunk, már alapból kezdünk hozzászokni ehhez a tempóhoz. Abban talán egyetérthetünk, hogy egy átlag hazai bajnokinál gyorsabb, színvonalasabb meccset láthattunk.

   
 • 46atipapa762012november25.13:18ÚjVálasz
  Idézet: doglott_olaj
  Hihetetlen hogy milyen széles röptű hsz-k keringenek a levegőben, a Szolnok csapata meg mint a gólyafos a légtérben!
  ...

  Az ország szégyene.....hm érdekes.Eddig a tíz Adria mecsből hat edző kiemelte a szurkolást a közönséget és a hangulatot. Szerintem nyugodtan kussolj és recskázz
  otthon te gyík!

   
 • 45bp0012012november25.12:31ÚjVálasz
  Idézet: turbos_laptop
  Nyilván csak az olaj költségvetését irják nagyobra a többiekét meg kissebbre.
  Szezon végére kinövitek az adria ligát is és jövöre irány az NBA. Ott lehet ám rengeteget tanulni.
  ...

  Te biztos jobban tudod, én nem tudom az adott bulvárlap, hogy szerezte az információkat. Valóban ahogy repkednek itt a számok tényleg csoda, hogy még nem az NBA-ban játszik az Olaj. :) Az anyagiakra vonatkozóan jellemző magyaros jóindulat már arra predesztinálná a klubot. :))))

   
 • 44turbos_laptop2012november25.12:19ÚjVálasz
  Idézet: bp001
  Montenegrói bulvár, mint tÉNY :))))). Szomorú, hogy még mindig itt tartasz, de legalább Montenegróban örülhetnek, mert van valaki aki komolyan veszi a légből kapott listájukat.
  ...

  Nyilván csak az olaj költségvetését irják nagyobra a többiekét meg kissebbre.
  Szezon végére kinövitek az adria ligát is és jövöre irány az NBA. Ott lehet ám rengeteget tanulni.

   
 • 43superjoe2012november25.12:09ÚjVálasz
  Idézet: intoa
  "Na és akkor utána el kezdenék építkezni a felszabadult pénzből....". Mégis mit csinálnál, ha csak három légiósunk lehet? Valóban kíváncsi vagyok rá.
  ...

  Van már annyi honosított játékos....
  De mondjátok nekem, hogy van értelme fizetni a Trepi-Grebi duót, valamint Némethet?
  Gay helyett egy minőségi légiós, Fodor se pótolhatatlan még itthonról sem!
  De nem mi döntünk, és szerintem az elmúlt években rengeteg sikert megérő vezetők is gondolkodnak a cseréken!
  Ákosnak csak pihenni kéne, nem pihent nyáron sem és sokat van távol a családjától....

   
 • 42intoa2012november25.12:02ÚjVálasz

  Megkérek minden szurkolót ne válaszoljanak pikoandromedahuncutka provokációira.

   
 • 41bp0012012november25.12:01ÚjVálasz
  Idézet: faradtolaj
  A csapatok költségvetései (a Vijesti alapján):

  8. Szolnok 3

  10. Igokea 2,5


  Az idei szezon tényadatai ehhez képest:

  Szolnok-Igokea 78-82

  1. Igokea 8-2

  14. Szolnok 2-8
  ...

  Montenegrói bulvár, mint tÉNY :))))). Szomorú, hogy még mindig itt tartasz, de legalább Montenegróban örülhetnek, mert van valaki aki komolyan veszi a légből kapott listájukat.
  Szoros meccset játszottunk azzal a listavezetővel, aki komoly csapatok skalpját tudhatja már most is magáénak. Sereghajtóként! A körmendiek ugyanígy "örültek" az Olaj elleni szoros vereségnek, kár ezzel példálózni. Elég visszaolvasni a hozzászólásokat.

  Persze lehet próbálkozni kicsinyíteni ezt az eredményt, de nem fog menni. A tények, makacs dolgok. Korábban sima zakók, most két szoros meccs végig partiban. A korábbinál jobb játékkal. Két erős csapat ellen.

   
 • 40atibacsi2012november25.11:58ÚjVálasz

  Egy magasabb, gyorsabb, technikásabb, taktikusabb, egységesebb, szimpatikus csapattól kaptunk ki, egy számunkra hízelgő, kis pontszámú különbséggel.Érdekes volt látni a fizikális túlerő, itt főleg a gyorsaságra gondolok, jelentőségét. Az OLAJ játékát mindenképp elősegítik ezek a meccsek, a magyar kosárlabda érdekeit kétlem, hogy szolgálná. Báder és Simon ezt a szintet elbírják, a többiek, mármint a magyarok, egyenlőre kevesek, bár én a F.Marcin látom a fejlődést. Ákos rapszodikusabb, mint tavaly, talán a kisgyermekével is kell foglalkoznia, ami bocsánatos bűn. De a megbontós, betörős szerep is távol áll tőle, amit most ráerőltettek. A hazai fronton is lesznek rázós meccseink, ebben biztos vagyok, de a rájátszás már sima lesz, mint idén.

   
 • 39intoa2012november25.11:56ÚjVálasz
  Idézet: superjoe
  Én megint csak azt láttam, hogy baromi lassúak vagyunk.... Támadásban tanácstalanság!!
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  Gay, Trepi, Grebi, Fodor csere!! Németh kuka, Ákos 2 hét szabi!!!
  ...

  "Na és akkor utána el kezdenék építkezni a felszabadult pénzből....". Mégis mit csinálnál, ha csak három légiósunk lehet? Valóban kíváncsi vagyok rá.

   
 • 38superjoe2012november25.11:48ÚjVálasz

  Én megint csak azt láttam, hogy baromi lassúak vagyunk.... Támadásban tanácstalanság!!
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  Gay, Trepi, Grebi, Fodor csere!! Németh kuka, Ákos 2 hét szabi!!!
  Na és akkor utána el kezdenék építkezni a felszabadult pénzből....
  Simi semmi extra max Obi cseréje lehetne az ABA ligában!
  Szörnyű ezt leírni, de igaza van aki azt mondja, hogy EC negyed döntő sem lesz meg, nekem még az NB1 is necces ezzel a csapattal!!
  Sokkal több kell, sokkal!!!
  De ez van és akkor is CSAK AZ OLAJKA

   
 • 37faradtolaj2012november25.11:27ÚjVálasz
  Idézet: faradtolaj
  A csapatok költségvetései (a Vijesti alapján):

  8. Szolnok 3

  10. Igokea 2,5


  Az idei szezon tényadatai ehhez képest:

  Szolnok-Igokea 78-82

  1. Igokea 8-2

  14. Szolnok 2-8
  ...

  Ja, tudom, az Adria Liga csak gyakorlási terep az EC-re. :) Ahol olyan kihívások várnak az Olajra, mint a lenézett ("magyar slepp") bajnokság kőkemény 12. (utolsó előtti) helyezettje, a Körmend. Akiken tegnap pl. a Pécs robogott menetrendszerűen át (miközben a szolnoki szurkolók óriási többsége a 4 pontos, azzal a bizonyos Gay-triplával kiszenvedett körmendi győzelmük után már felsőházi Körmendről vizionált. :DDD )

   
 • 36faradtolaj2012november25.11:22ÚjVálasz

  A csapatok költségvetései (a Vijesti alapján):

  8. Szolnok 3

  10. Igokea 2,5


  Az idei szezon tényadatai ehhez képest:

  Szolnok-Igokea 78-82

  1. Igokea 8-2

  14. Szolnok 2-8

   
 • 35doglott_olaj2012november25.10:14ÚjVálasz

  Hihetetlen hogy milyen széles röptű hsz-k keringenek a levegőben, a Szolnok csapata meg mint a gólyafos a légtérben! A cigányozó rigmus elég harsány volt, ez a szolnoki szurkoló tábor az ország szégyenei, mint a csapat is!!! 2-8 =D =D =D

   
 • 34jozsipapa2012november25.10:08ÚjVálasz
  Idézet: christos_olajos_fanatikos
  Mekkora ászok voltak ezek a játékosok... És milyen öröm volt egyszer megverni őket, egy alsóházi rájátszásban, amikor veretlenül érkeztek a Ligetbe, nagyjából a 39.
  ...

  a 3. Kelet - Nyugat gálán (1990 - ben) Székely és Somogyi a kezdő ötös tagjai voltak .....

  Cuhorka (Cuhi) Csaba 2010. júliusában 50 évesen elhunyt;
  (sajnos nagyon szerette a fröccsöt)

   
 • Idézet: csakazolaj
  Nagyon jó meccs volt! Egyik Kolléga a "pokolbol" írta a hozzám legközelebb álló véleményt.Nagyon örülök,hogy a délszláv iskola egyik elől járóját láthattam ma Szolnokon.
  ...

  Nem szoktam vitatkozni veled, mert egyrészt tudod, miről beszélsz, másrészt sok olyan dolgot is tudsz, amit mi nem (jön akkor Somogyi?? :-) ), de kivételesen nem értem az optimizmusodat.
  Folyton azt mondjuk, hogy elindultunk egy úton, a fejlődés útján, így nem gondolom, hogy a magyar bajnokságnak kellene értékmérőnek lennie. Az "ott elég lesz" az nyilvánvaló; behúzunk egy újabb bajnoki címet, ami jól mutat majd, és persze örülünk is majd neki, csak ez jelen helyzetünkben már kötelezőnek tekintendő dolog (addig meg reménykedjünk, h nem purcanunk ki a rájátszásra).
  Az EC már más dolog. Mit jelent az elég lesz? Nem vagyok naiv, úgy gondolom, h egy újabb FF már nagy szó lenne, még ha ezt sokan ma már kimondatlanul is elvárják. Szvsz a nyolc között már Igokea-szintű csapatok lesznek, akik ellen pont tegnap bizonyosodott be, h kevesek vagyunk. Meg kell hallgatni Báder Marci nyilatkozatát (te biztos hallottad, nem elsősorban célozgatok), azzal kezdi, h egyértelműen jobb csapat az Igokea, nem volt valós sanszunk a győzelemre. Jelen helyzetünkben én a 2. csoportkörből való továbbjutásra sem mernék nagy összegben fogadni (sőt, a keddi győzelemre sem). A fejlődést én is látom, tetszett a temesvári meccs, a tudatosság is kitűnik, de azért ne a Temesvár legyen már a mérce.
  Gay védekezése mihez képest fejlődött? Lassú, és az is marad, ezen nem lehet javítani. Tegnap érzésre min. 20 pontot kaptunk csak róla. Sőt, a játékunk elemzésekor szerintem kifejezetten utaznak már rá, mert tudják, az első leütéssel mindenki megveri, és máris indulhat az osztás. Ne egy légióst (akit elvileg húzóembernek hoznak a csapatok) kelljen már védekezni tanítani (nem a csapatba illesztésről beszélek!), hanem olyat hozzunk, aki tud is (ha már PP-nek a védekezés a mániája, ami elvileg rendben is volna, de pont Gay-jel lóg ki baromira a lóláb). Nem vitatom, h tavasszal megint király lesz az NB1-ben, de addig szenvedés nézni, amit művel. És az AL-ben már azt sem mondhatjuk, h micsoda vajkezű, mert emberről már nem olyan jól dobingál, és hát itt ritkán van tiszta helyzete. 3 erős légiós mellett nem vitatom, h 6. embernek, 13-15 perceket játszva, fáradó ellenféllel szemben potenciális fegyver lehetne, de a jelen rendszerünkben kézifék.
  Sehovics-on látszik, h képzett játékos (talán ő az egyetlen, akit lábbal nem tudnak megverni, nyilván nem véletlenül), de egyelőre semmi extra. Ez nem feltétlenül baj, hasznos csapatember lehet, tegnap nekem is tetszett a játéka. Kicsit rapszodikus, de remélhetőleg előrefelé mozdul el. Kalve hasonló, és ha őt nem kényszerítenék 4-esre, még több hasznunkra lenne.
  Simi számomra nagyon kellemes meglepetés, le a kalappal előtte. Egyetlen baja van, h ha megakadt a támadás, akkor nem képes úgy bontani, ill. egyedül megoldani, mint Obie. Legalábbis eddig ebből nem sokat mutatott. Sokkal nagyobb baj, h mögötte sincsen megfelelő szintű csere, bár Fodor Marci elmúlt meccseken mutatott játéka mintha szintén javulna. De csodát nem lehet tőle várni, sosem lesz Simi szintű már.
  Ha vmi, akkor a tavalyi szezon legnagyobb tanulsága az volt, h palánk alatt kevesek vagyunk, kell az erősítés. Próbálkoztak is a vezetőink, de egyrészt eleve kudarcra ítélt megoldást (Trepi&Grebi), ill. egy közben súlytalannak bizonyult verziót (Szabó M.) választottak. Szerintem még most sem lenne késő változtatni. Nyilván unalmas, mert mindig ezt mondom, de Gay helyett kellene egy igazi erős, atletikus, megbízható 4-es (nem kell sztár, de legalább tudjon védekezni, Marcinak segíteni a darálóban, és lehessen számítani a 10 pont/8 lepis átlagára), és Marci mögé valaki (nyilván kézenfekvő lenne Somogyi).
  Most már tényleg olcsón lehet szerezni légiósokat :-)

   
 • Idézet: jozsipapa
  én nem emlékszem,hogy a MAFC - ban játszott volna .....

  a CSEPEL - BEN ; ahol a társai Székely(Cinóber)Laci,Cuhorka,Morgen Frigyes voltak;
  ...

  Mekkora ászok voltak ezek a játékosok... És milyen öröm volt egyszer megverni őket, egy alsóházi rájátszásban, amikor veretlenül érkeztek a Ligetbe, nagyjából a 39. percig vezettek néhány ponttal, majd a végén egy 15-0 körüli rohammal 91-79-re megvertük őket. Régi szép emlékek :-)

   
 • 31jozsipapa2012november25.09:34ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Jót jelenthet,mivel a fiú és az édesapja is cáfolta az idejövetelét.Egyébként én még az apját láttam a Mafc színeiben anno játszani.
  ...

  én nem emlékszem,hogy a MAFC - ban játszott volna .....

  a CSEPEL - BEN ; ahol a társai Székely(Cinóber)Laci,Cuhorka,Morgen Frigyes voltak;

   
 • 30erintett2012november25.08:17ÚjVálasz

  Nagy gratula a Szolnoknak a tisztes helytállásért! Más. A negatív hangvételre az utóbbi időben oly érzékennyé vált szolnoki szurkolókat ez a mondat meg sem érintette:
  "...hogy gay belejöjjön a kintiekbe a magyar slepp ellen..." (Mada nevű hozzászóló). Valaki itt tegnap (egy szolnoki posztoló) a kettős mércén sajnálkozott (ennél sokkal enyhébb megjegyzéseknél a moderátor felelősségét feszegetve), ilyenkor pedig a szeme sem rezdül egyik "igazságért kiáltó" szolnokinak sem. Tehát rendjénvaló a "sleppezés" a többi csapat minősítésére? Csakis ők tehetnek arról, hogy nekik nem jutott a jelenlegi hatalmi kurzus szimpátiájából...

   
 • 29dell2012november25.07:59ÚjVálasz
  Idézet: intoa
  Siminek milyen hiányosságaira gondolsz? Szvsz teljesen rendben van az AL-re is. Komolyan kíváncsi vagyok, miben nem való az AL-be a legjobb magyar(Obie után :) ) irányító?
  ...

  Az látszik az AL nekünk olyan mint a Debrecennek a bajnokság.Olyan szoros védekezést kaptunk,hogy dobási lehetőség szinte nem is volt.A baj,hogy centerben Báder egyedül nem fogja birni.Szerintem pedig a légiósaink elég gyengék,különösen Gay.Öt mindenképpen cserélni kellett volna már.

   
 • 28intoa2012november25.00:31ÚjVálasz
  Idézet: blindside
  Dicséret illeti a csapatot, mert nagyot küzdöttek egy erősebb ellenféllel. Sajnos az Olaj nem bírja el, ha többen is tudásuk alatt játszanak, mert annyira nem hosszú a cserepad.
  ...

  Siminek milyen hiányosságaira gondolsz? Szvsz teljesen rendben van az AL-re is. Komolyan kíváncsi vagyok, miben nem való az AL-be a legjobb magyar(Obie után :) ) irányító?
  Utolsó kérdésem: az Igokeaban mennyi sztárjátékost láttál? Szvsz csak "becsületes iparosok" játszottak náluk és ez elég az AL első helyéhez, nem?

   
 • 27oiajoshalacska2012november25.00:28ÚjVálasz

  HAJRÁ OLAJ!!!!!!!!!!!

   
 • 26intoa2012november25.00:25ÚjVálasz

  Először is gratulálok a csapatnak! Végig küzdöttek, nem adták fel. Magas színvonalú védekezést láthatunk végig az ellenfélnél. Nálunk mutatóban, de akkor a "tíz ujjamat megnyalva". Szvsz ilyen színvonalú védekezéssel nagyon kevesen fognak nekünk 70 pont felett dobni a magyar bajnokságban. Tehát tanulnak a srácok.

  A végére nagyon elfáradtunk. Talán nem is fizikálisan, de fejben nagyon. Az Igokea újra megerősített abban, hogy egy jól összerakott csapatnak nem kellenek nagy sztárok, de egy bizonyos szintet a legutolsó cserének is hoznia kell.
  Támadásban nem csináltak mást, mint 2-2 és 1-1. Ennyi. Míg mi csak fent adogattunk 1másnak blokkokat és kész. Miért nem játszatjuk a sarkokat? Ákos tavaly rengeteg trojkával szórta meg az ellent a sarkokból. Most pedig csak fent járatjuk a labdát... Ki kel mondani, hogy így impotens a támadójátékunk, mert egysíkú és kiismerhető.

  Sokan támadják Sehovicsot. Komolyan nem értem, miért! Nem egy hisztis, csapategység romboló gólzsák, mint Rice. Hanem egy fiatal, nagy potenciállal rendelkező magasan képzett és jó adottságokkal rendelkező vízhordó játékos. Még három ilyen játékosunk lenne, mondjuk Gay, Trepi, Grebi helyett, és elég lennénk az AL-re. Erre bizonyíték a ma este. Az Igokeaban nem láthattunk hatalmas sztárokat. Látunk viszont egy olyan csapatot, ahol a legutolsó csere is hozott egy bizonyos elvárt színvonalat.
  Kalve pedig nagyon ok. Csupán ma faultproblémái voltak. Marci és Simi nagy kalap lengetést érdemelnek.
  Szabó Miki továbbra is 10-15 súlyfelesleget izomra konvertálnia kellene. A hülye váltásokat kijavítani. Ja, és nem passzolunk úgy, ahogyan ma! Ha pedig ugrani nem akarok/tudok, akkor kizárom az ellenfél játékosát! Nem nagy ördöngösség a kosárlabda! Hajrá! Gyerünk Miki!

  Továbbra is HAJRÁ OLAJ! HAJRÁ MAGYAROK!

   
 • 25malega2012november24.23:59ÚjVálasz
  Idézet: csakazolaj
  Nagyon jó meccs volt! Egyik Kolléga a "pokolbol" írta a hozzám legközelebb álló véleményt.Nagyon örülök,hogy a délszláv iskola egyik elől járóját láthattam ma Szolnokon.
  ...

  Totál LIKE

   
 • 24blindside2012november24.23:50ÚjVálasz

  Dicséret illeti a csapatot, mert nagyot küzdöttek egy erősebb ellenféllel. Sajnos az Olaj nem bírja el, ha többen is tudásuk alatt játszanak, mert annyira nem hosszú a cserepad. Horváth Ákos nem találja önmagát. Simon akar, de ebben a kemény nemzetközi mezőnyben már kijönnek a hiányosságai. Sehovic és Kalve nem rosszak, de ha őszinték akarunk lenni, akkor nem többek becsületes iparosoknál. Gay sokat javult az igaz, de most látszik csak igazán, mennyire lassú. Szabó Miki teljesítménye nagyon kevés, Grebenárral meg Trepákkal pedig csak sűrűbben vagyunk. Fodor Marcinak vannak felvillanásai, de ő már nem fogja megváltani a világot. Báder Marci viszont óriási formában nyomja mostanság, ha ő bent van a pályán egészen más a játékunk. A mai meccs egyik fő problémája, hogy mindössze 2 játékosunk jutott 10 pont fölé. Ez így édeskevés. Ráadásul az ellenfél tömérdek könnyű kosarat szerzett. Nagyon sokszor szinte pár másodperc alatt fejezték be az akcióikat. Lassúak vagyunk fejben és fizikálisan is. Na de hát tanulni jöttünk. Ezzel az állománnyal pedig nem is nagyon lehetett más célunk. Mindezek ellenére Hajrá Olaj és kedden verjük Meg az Oldenburgot!

   
 • 23bp0012012november24.23:31ÚjVálasz
  Idézet: huk72
  Pontosan ezt akartam én is kérdezni, mielőtt az öltözők felé hátravonultak hosszan beszélgetett Szalayval is.
  Maga a mérkőzés nagyon élvezetes volt, rendkívül nagy iramot diktáltak a felek.
  ...

  Én nem láttam annyira nagy iramúnak ezt a meccset. Sőt, a támadásainknál sokszor "állt" a labda. Világos, hogy itt minden meccsen magas szintű védekezéssel állunk szemben, de rossz volt látni néha a tanácstalanságot. De van javulás. Nem szórtak meg minket faultokkal, és ma Sehovics kifejezetten jól játszott. Báder pedig szinte jobb az AL ligában mint a hazai bajnokságban, pedig korábban sok "jóindulatú" megjegyzés volt, hogy csak bírói segítséggel volt a palánk alatt úr.

  Hajrá Olaj!

   
 • 22stedberg2012november24.22:04ÚjVálasz
  Idézet: pokolbol06
  Ez egy vállalható vereség volt.
  Sokszor kell a bírókkal megküzdenünk és ez még plusz energiákat vesz el , ma is akkor nyúltak a meccsbe, amikor már feljöttünk .
  Még is.
  ...

  Remek, hogy Simi nagyszerű sportemberi tulajdonságai ennyi év után végre feltűntek egy szolnokinak. Már megérte az Adria Liga.

   
 • 21huk722012november24.22:01ÚjVálasz
  Idézet: barro
  Szerintetek az mit jelent hogy Somogyi a VIP páholyban ült VIP kártyával a nyakában? Szünetben hátra mentek az öltözők felé.
  ...

  Pontosan ezt akartam én is kérdezni, mielőtt az öltözők felé hátravonultak hosszan beszélgetett Szalayval is.
  Maga a mérkőzés nagyon élvezetes volt, rendkívül nagy iramot diktáltak a felek. Végig azon imádkoztam, ne kússzon 10 fölé a különbség, mert onnan még vissza lehet jönni, és abban bíztam, ha szoros végjátékba megyünk bele, akkor bármi lehet. Nos, ez nem jött be, nem bírtuk 40 percig ezt a tempót, a folyamatos kapaszkodás óriási energiákat emésztett fel ismét. Szeretnék már egy olyan meccset, ahol mindhárom légiósunknak kijön a lépés. Simi, Marci fantasztikus az idénykezdet óta, sokkal több van ebben a csapatban, mint amig eddig mutattak, de Gay-t már cserélném.

   
 • 20bp0012012november24.21:55ÚjVálasz
  Idézet: barro
  Szerintetek az mit jelent hogy Somogyi a VIP páholyban ült VIP kártyával a nyakában? Szünetben hátra mentek az öltözők felé.
  ...

  Somogyit megfűzte Ivkovics és megy kecsóra:)))

  Viccet félre téve nem tudom Somogyi milyen formában van, de talán annyit ő is tudna, mint Grebenár, Szabó, Trepák. A magasság nem minden, most is egy igaz center nélküli csapat vert meg minket.

   
 • 19csakazolaj2012november24.21:29ÚjVálasz
  Idézet: barro
  Szerintetek az mit jelent hogy Somogyi a VIP páholyban ült VIP kártyával a nyakában? Szünetben hátra mentek az öltözők felé.
  ...

  Jót jelenthet,mivel a fiú és az édesapja is cáfolta az idejövetelét.Egyébként én még az apját láttam a Mafc színeiben anno játszani.

   
 • 18csakazolaj2012november24.21:28ÚjVálasz

  Nagyon jó meccs volt! Egyik Kolléga a "pokolbol" írta a hozzám legközelebb álló véleményt.Nagyon örülök,hogy a délszláv iskola egyik elől járóját láthattam ma Szolnokon.
  Ami még fontos és városunk büszkesége,az az egyedi hangulat,amit ISMÉT,sokadjára is kiemelt az ellenfél edzője.Ez számomra a HITELES vélemény.Én kifejezetten élveztem a meccset,Báder Marci játéka sokadjára is élményszámba ment,Gay védekezése hatalmasat fejlődött egy szűk év alatt,Kalve,Seho,Simi teljesen rendben vannak.EC és magyar bajnokságban ez bőven elég lesz.
  Csak az Olaj!

   
 • 17barro2012november24.21:20ÚjVálasz

  Szerintetek az mit jelent hogy Somogyi a VIP páholyban ült VIP kártyával a nyakában? Szünetben hátra mentek az öltözők felé. Zsolti bácsi a harmadik negyed felénél, Ivkovics és Somogyi a negyed végén ültek vissza a helyükre?

   
 • 16atipapa762012november24.21:19ÚjVálasz

  Bocs az idóta Bagárynak ment!!

   
 • 15atipapa762012november24.21:18ÚjVálasz
  Idézet: christos_olajos_fanatikos
  "Világgá kürtölték, az amúgy is béka segge alatt lévő csapatotok hírnevét, nem beszélve az országét!
  ...

  Na csak te hiányoztál te idióta gyökér!

   
 • Nagyon egyet tudok érteni "szerencsétlen"-t megelőző hozzászólókkal. Egy nagy baj van: mi, laikusok látjuk a hibáinkat, a kommentátorok és szakírók látják a hibáinkat (még ha tapintatosan fogalmaznak is ezekről), egyedül a döntéshozó vezetőink nem látják. Vagy nem akarják.

  Az Igokea egyrészt tényleg egy nagyon jól összerakott csapat; amit tudnak, azt nagyon precízen nyomják. És ezzel a csapattal végig pariban voltunk, ami szintén jó. Másrészt viszont, szvsz lényegesen jobb csapatok is vannak az AL-ben, azok alapján, amit eddig láttam. Buducsnoszt, Zvezda, Partizan, Cedevita, ha összeállnak, messze jobbak lesznek a bosnyákoknál. Szóval annyira nem esnék hasra tőlük, hogy mekkora "tett" volt velük ilyen szoros meccset játszani (összesen kettő ember nyújtott tőlünk elfogadhatót, sajna).

  Minden szoros meccs jól jön, sokkal jobban, mint a 25-ös vereségek. Reméljük, kedden kijön a haszna is.

   
 • 13mada2012november24.21:07ÚjVálasz

  szenzációs élmény ezeken a meccseken kinn lenni! még egy vereség ellenére is (a csoportelső ellen)!
  amit szerettem volna nem jött be. sajna sok volt a folyosó ahol betörhettek, és csúnya ziccereket kaptunk. nem tudtunk embert váltani és soxor maradt csúnyán üresen a dobó ember. talán a szoros meccs miatt. nagyon kevés hármast erőltettünk. hisz nem mertünk kockáztatni, de kellett volna a győzelemhez nagyon. kezd összeszokni a bagázs.
  de...
  a cseresorunk nulla!
  könyörtelenül zavarnám a gay, trepák, grebenár hármast. rezeg a léc még fodornál. szabó alibizett.
  nem hiszem, hogy meg kéne várni a bajnoki szezon végét, hogy gay belejöjjön a kintiekbe a magyar slepp ellen. trepi, grebi szót sem érdemel. nem ide való és kész.
  csak idézni tudom: "fodor kezében sír a labda"
  sehovics kezdi érezni. kalve jó! a magyar gárdából még egy kicsit kilóg horváth. eurochalange-ben-hazaiban nem rossz, de ebben a mezőnyben gyenge. talán megtalálja magát.
  nem a vereségből adódó keserűség íratja velem ezeket a sorokat, talán csak a tisztánlátás.
  egy légiós helyet pazarlunk! kettő (3) hazai helyet pedig lehetne tölteni egy jó zsoldossal, aki az aba, vagy ec meccseken bevethető lenne. minek ülnek olyan sokan a padon, ha amúgy sem rotál pór?
  az igazat megvallva lehet erősebb volt a tavalyi gárda, de ennek az összeállításnak kell szurkolnom az idén.
  hisz tudjátok!
  nem érdekel máááás! csak az olajakaaa!

   
 • Idézet: olajoshalacska
  Szép volt fiuk, gratulálok a cigányozás rigmusnak, ez FIDESZ csapat szurkolótábora! Világgá kürtölték, az amúgy is béka segge alatt lévő csapatotok hírnevét, nem beszélve az országét!
  ...

  "Világgá kürtölték, az amúgy is béka segge alatt lévő csapatotok hírnevét, nem beszélve az országét! "

  Dragan Bajic, az Igokea edzője: " Nagyon jó volt itt játszani, hálás vagyok a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek."

  Szerencsétlen...

   
 • 11olajoshalacska2012november24.20:55ÚjVálasz

  Szép volt fiuk, gratulálok a cigányozás rigmusnak, ez FIDESZ csapat szurkolótábora! Világgá kürtölték, az amúgy is béka segge alatt lévő csapatotok hírnevét, nem beszélve az országét! Ez a csapat egy főből áll Báder a többi egy halom öreg aggastyán, az utóbbi nyolc mérkőzésből hat veresség, köztük nagy nehezen Körmend, majd egy kicsit könnyebben temesvári győzelem, hatalmas eredmény, mindezt 1 milliárdból, a dicsőségtáblának a hátuljára kerül fel ez a hőstett, lehet újra feltörni a jelszavamat cigányozó banda:-)))
  Bagáry Péter.

   
 • 10olajoshalacska2012november24.20:54ÚjVálasz

  Szép volt fiuk, gratulálok a cigányozás rigmusnak, ez FIDESZ csapat szurkolótábora! Világgá kürtölték, az amúgy is béka segge alatt lévő csapatotok hírnevét, nem beszélve az országét! Ez a csapat egy főből áll Báder a többi egy halom öreg aggastyán, az utóbbi nyolc mérkőzésből hat veresség, köztük nagy nehezen Körmend, majd egy kicsit könnyebben temesvári győzelem, hatalmas eredmény, mindezt 1 milliárdból, a dicsőségtáblának a hátuljára kerül fel ez a hőstett, lehet újra feltörni a jelszavamat cigányozó banda:-)))
  Bagáry Péter.

   
 • 9pokolbol062012november24.20:44ÚjVálasz

  Ez egy vállalható vereség volt.
  Sokszor kell a bírókkal megküzdenünk és ez még plusz energiákat vesz el , ma is akkor nyúltak a meccsbe, amikor már feljöttünk .
  Még is.
  Egy centerrel nagyon nem fogjuk bírni sokáig, Horváth Ákos már nagyon sokadik betli meccsét hozza.
  Igaza van az előttem szólóknak, Szabó Miki nem az a szint, ami itt elvárható /NB/I , lassú és körülményes ,a lelkesedéssel nem nagyon lehet sokáig meccset nyerni.
  Simi , nagy alázattal játszik ,igazi szív játékos ,nem púder szöveg ,de aki nem ismeri, az most megismerheti a sportbéli tudását és azt, ahogy él ,hal ezért a sportért.
  Nagyon erős csapatot tudtunk egy kicsit szorongatni, minden szinten jobbak, és a klasszikus értelembe vett center nélkül hozták a mecset.
  Egyszerű játék ez , jobbnak kell lenni az ellenfélnél ,és ők jobbak is voltak ,gyorsak ,három labdaadogatás és máris kosár ,mi ezt nem tudjuk nyújtani.
  Olyan ritmusváltásokat csinálnak, amit lehetetlen lekövetni, lábbal minden labdán ott voltak.
  Bíráltam a bírókat, ám ezek a játékosok olyan tisztán játszottak, mint a patyolatból hozott ruha.
  Érdekes emberek vannak , egy része oda van az erősebb csapatokért és a jó meccsekért ,még akkor is ha vereség a vége. A másik része, fikázik mindent, hogy mi szükségünk van nekünk erre, hiszen nem látják a magyar csapatokat.?
  Mindenkinek igaza van, a játékosoknak viszont nem tudom meddig lesz ereje a sorozatos kudarcok elviselésére.
  Az egyik szemem nevet, mert jó és minőségi játékot, játékosakat látok, a másik pedig sír, mert néha egy kis önbizalommal akár nyerhetnénk is.
  Most majd jönnek azzal, hogy hiányzott az ellenfél pár játékosa, ez a csapat így is a maximumra törekszik.
  Nem lehet azt mondani, hogy lélektelen játékkal kaptunk ki, egyszerűen jobb volt az ellenfél.
  HAJRÁ OLAJ!

   
 • 8atka19802012november24.20:32ÚjVálasz

  Gratulálok a csapatnak,hogy végig partiba tudtak lenni egy ilyen szintű csapattal.Nem tudom tv-én keresztül mennyire ment át,de ahogy védekezett az Igokea a 4.negyedben az valami brutális volt.És ami a legnagyobb baj,hogy jelenleg nincs a csapatban olyan játékos aki jól bontja a védelmet.Szerintem a légiósainkat nem bántva,de az luxus ezen a szinten,hogy egyik sem képes igazán rá.És ha ez másként van talán bravúr győzelmet arathattunk volna.HAJRÁ OLAJ!!!

   
 • 7adsl4653262012november24.20:10ÚjVálasz

  Szabó Mikinek két baja van.Az egyik,hogy a magasságából ezen a poszton hiányzik kb.5 cm.Ha kintről veszélyes lenne,akkor azzal lehetne kompenzálni de nem az,a másik nagy hibája,hogy nem ruganyos,egy papírlapot nem lehetne a talpa alá tenni.Sajnos így nem egy nagy durranás,külföldi szerződésen ne nagyon gondolkodjon.Centerposzton egyedül Báder,a többi az vicc,de a rosszabbik fajtából.Gayt nem fogják lecserélni,mindíg lesz olyan meccse amikor egy kicsit extra és máris maradhat a vezetők szerint is.Na ezzel a vízzel kell az idén főzni.Csak az Olaj!

   
 • 6sanyitata2012november24.19:36ÚjVálasz

  A ligát vezetőtől ennyivel kikapni nem szégyen, de...
  A védekezésünk gyakran volt átjáróház, sok könnyű pontot dobtak üresből a palánk alatt a bosnyákok. A palánk alatti labdáért való brusztból rendszeresen vesztesként kerültünk ki. A sok hibánkat könyörtelenűl kihasználták, gyorsabbak voltak nálunk. A látottak alapján meglepő, hogy ez a csapat áll az élen. Játékukon látszott ugyan, nem kapkodták el a támadásokat, folyt a kezükön a labda, begyakorolt csapatjátékot mutattak. Úgy láttam időnként a játékvezetők a déli szomszédaikat segítették, de nem lehet rájuk kenni a vereséget.
  A csere játékosok "nem tettek semmit" a meccshez, a légiósaink sem a csapat legjobbjai, ahogy az illene. Bíztató, legalább harcoltunk.
  Hajrá Olajka!

   
 • 5nojbispeed2012november24.19:27ÚjVálasz

  Sosem fogják elzavarni ha eddig nem tették sajnos nem fogják ezután sem nekünk szurkolólnak kéne tüntetni ellene akkor talán észbekap a vezetőség.Grebenár vicc volt semmi küzdeni akarás. Szabó + konkrétan nem tud centerezni egyszerűen mindent hozzá esze pedig a teste + van hozzá esze az nincs.Trepit ezért fizetni pénzkidobás.De akkor is így ki lehet kapni jól játszottak. Uradat Hajrá Olaj!!!

   
 • 4ciha2012november24.19:20ÚjVálasz

  Viktor király azt igérte,hogy az országos érdeklődésre számító sporteseményeket országosan fogható TV csatornák fogják adni.Ehhez képest ma megint egy nyikhaj zugcsatorna adta az Olaj-meccset.Hát azt mondom,az Olaj dugja fel magának a meccsét,meg a mocskos pénzvilág által dirigált közvetítéseit.
  Úgy látszik,nem elég a magyar sportsajtó kosárlabda-ellenessége,a sportág népszerűsítését ott gátolják,ahol csak lehet.

   
 • 3bp0012012november24.19:16ÚjVálasz

  4 pont a listavezető ellen, nem rossz az utolsó helyezettől. De a meccset látva nem ájultam el ettől az Igokeától. Bűn rosszul büntetőznek, kintről sem voltak extrák, viszont az Olaj minden apró hibáját maximálisan kihasználták. Ez elég is volt nekik. Nincs extra játékosuk, de jó a csapatmunka.
  Továbbra is fáj nézni a támadásainkat. Néha teljes tanácstalanság látszik. Míg az ellenfél pl. az utolsó negyedben legalább 8-10 pontot dobott ugyanabból a figurából.
  Kemény ez a bajnokság, minden kosárért meg kell szenvedni, nincsenek nagy run-ok. Összehasonlítva a Temesvári meccsel ég és föld.

  Aminek lehet örülni, hogy az elmúlt két AL liga meccsen már nem zakóztunk, hanem végig partiban voltunk. Mindent az első és a harmadik ellen.
  Lesz ez jobb is!

  Hajrá Olaj!

   
 • 2forest2012november24.19:06ÚjVálasz

  Gratulálok alapvetően a csapatomnak mert tisztességgel helytállt.Viszont én is azt mondom , hogy nem kell megijedni a papírformától néha lehet meglepetést is szerezni csak még cserélni kéne egy légióst aki megdobja a meccsenkénti átlag 13-15 pontját és máris 3-meccsel előrébb is lehetnénk (siroki,cedevita,igoeka) talán. Hajrá Olaj!

   
 • Csak egyetlen kérdés motoszkál bennem: Gay-t mikor zavarják már el a pics@ba Szolnokról???
  Báder Marcinak gratula, de nagyon kéne mögé Somogyi. Szét lesz hajtva előbb-utóbb.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!